Nádherne mandľové

19:13

Mandľa patrí k rastlinkám, ktoré oceníme v kozmetike i v kuchyni. Pre jej znamenitú chuť a vôňu si ju obľúbilo mnoho ľudí a ja tiež patrím medzi nich. Mandľa sa mi do veľkej miery spája s Vianocami, kedy končí v mnohých koláčikoch. Moja teta ju pestuje v záhrade a každoročne sa teší z jej plodov. Ja sa momentálne veľmi vytešujem z jej kozmetiky. Kúpila som si mandľový set, ktorý obsahuje sprchovaciu emulziu a krásny krém na ruky. Váhala som medzi mandľou a rakytníkom, ale myslím si, že som si vybrala naozaj voňavú možnosť.

















O mandľovej sprchovacej emulzii si môžete prečítať:

      Pomáha udržiavať hydratáciu pokožky v rovnováhe. Jemná sprchovacia emulzia vyvinutá špeciálne pre potreby citlivej pokožky. Šetrne umýva jemnými rastlinnými tenzidmi a stará sa o pokožku už počas sprchovania. Vďaka obsahu bambuckého masla pomáha zvláčňovať a vyhladzovať pokožku. Pôsobí na obnovu lipidov a tým pomáha udržiavať hydratáciu pokožky v rovnováhe.
voda, mandľový olej, alkohol, coco-glukozid, cocoyl glutamát disodný, bambucké maslo (sheabutter), karagénan, kyselina citrónová, xantánová guma, cocoyl glutamát sodný, zmes prírodných éterických olejov


O kréme na ruky si môžete prečítať:

         Krém na ruky s obsahom BIO mandľového oleja upokojuje pokožku rúk náchylnú k podráždeniu, hydratuje ju a znižuje pocit napätia. Posilňuje prirodzenú ochrannú funkciu pokožky a tým ju chráni pred pôsobením vonkajších vplyvov.
voda, mandľový olej, alkohol, behenyl alkohol, glycerín, tapioka (maniokový škrob), cetearyl glukozid, karagénan, xantánová guma, kyselina mliečna, zmes prírodných éterických olejov

Sprchovacie emulzie sú ďalšou dobrou alternatívou sprchových gélov. Ja ich veľmi rada striedam, nerada nechávam pokožke dlho jeden a ten istý produkt. . Táto mandľová rada očarila. Je krásne ružová, zakvitnutá, nežná a krehká. Emulzia má 200 ml a je v plastovej tube, z ktorej sa vytláča. Keď som ho prvý raz použila, mala som pocit, akoby to bolo  mliečko, nie produkt na sprchovanie. Biela masa, redšia, úplne ako telové mlieko :) Vytvára len jemnučkú krémovú penu, ktorá zahalí pokožku do nádherne mandľového závoja. Okamžite som si spomenula na marcipán. Lahodný, sladký, na veľkej čokoládovej torte, mňam. Radosť zakusnúť. Vonia krásne po mandliach, úplne prirodzene a uveriteľne, nie je to rušivá ani výrazná vôňa. Vôbec nedráždi pokožku. Jemne a šetrne ju umýva a hydratuje, niekedy po použití emulzie ani nemusím použiť krém. Pokožka je jemná, jemne prevoňaná a príjemná na dotyk. Nesmierne vydarený produkt si môžete kúpiť aj v iných vôňach a vedela by som si predstaviť mať ich doma všetky :)
Cena sprchovacej emulzie je 8,29 eur.

Krémy na ruky potrebujem, ale občas ich zabudnem použiť. Moje ruky bývajú strašne suché, odráža sa to potom aj na záderoch a drobných rankách, ak vysušená pokožka praská. Vždy si hovorím, aké je to pre mňa dôležité, ale niekedy večer zaspím skôr, ako si na to spomeniem. Preto musím mať doma krém, ktorý je schopný napáchané škody opraviť v čo najkratšom možnom čase. Osvedčili sa mi najmä krémy s obsahom bambuckého masla alebo kokosového oleja, ktoré majú väčšinou vynikajúce hydratačné účinky. Krémik obsahuje mandľový olej a jemná mandľová vôňa sa okolo mňa šíri pri každom použití. I keď doteraz som ju nijak zvlášť neobľubovala, teraz patrí k tým obľúbenejším. Je jemná a ľahká, nevtieravá a obľúbil si ju aj Riško. Krém je hustý, ale nie mastný. Rýchlo sa vsiakne, nezanechá mastný pocit. Ruky nie sú potiahnuté takou tou vŕzgajúcou vrstvou, sú jemné a po chvíli ani neviete, že krém ste použili. Veľmi dobre ich hydratuje, pomáha predísť vysušovaniu a praskaniu pokožky. Aj  v chladnejšou počasí, aj po práci s agresívnejšími čistiacimi prostriedkami, aj po upratovaní je vítaným pomocníkom, ktorý rukám prinesie komfort a úľavu. Rýchlo sa vsiakne, preto krátko po použití možno pokojne pokračovať v práci, ani na predmetoch nezanecháte mastné otlačky. Čo dodať, je výborný. Krém na ruky stojí 8,75 eur.

Set som kúpila po Vianociach v nejakom výpredaji, ale jednotlivé produkty nájdete v eshope www.weleda.sk.


Patrí mandľová kozmetika k vašej obľúbenej?

You Might Also Like

6 Vaše komentáre

  1. Odpovede
    1. Ja som mala telové mliečko s granátovým jablkom a bolo tiež skvelé :)

      Odstrániť
  2. Mandle v kosmetice máma moc ráda. Dokonce máme teď i mandlový jar na nádobí a je úžasný :D zmiňovanè produkty jsem ale nezkoušela :)

    MagicBeautyLife

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tyhle dva produkty jsou zrovna moje nejoblíbenější od Weledy! :D

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe