Aby make up lepšie vydržal

16:11

Podkladový očný tieň alebo inak povedané podkladová báza pod očné tiene sa v posledných rokoch stali neoddeliteľnou súčasťou môjho líčenia. Najskôr som ich nejako nesledovala a nemala som pocit, že by mohli nejakým spôsobom uľahčiť existenciu. Potom sa mi ale do ruky dostali prekrásne tiene, ktoré vydržali možno štyri hodiny. Mrzelo ma to, preto som hľadala možnosti, ako by som im predĺžila životnosť. Skoro všetky články ma priviedli k podkladovým  bázam. Tak som jednu skúsila  a odvtedy sa bez nich  nelíčim. Rokmi som zistila, že nie každá drahá je aj kvalitná a niekedy sa nájde veľké prekvapenie za pár eur. To sa stalo aj naposledy, keď sa mi do rúk dostali podkladové bázy a fixačný sprej na make up od Trend It Up. Táto značka, ktorú nájdete exkluzívne v DM drogérii, ma začala zaujímať kvôli lakom na nechty a odvtedy som sa na zúbok pozrela viacerým kúskom.






Podkladová báza ma najviac zaujala od Avonu. Prvý raz som si ju kúpila na vysokej a kupovala som ju pravidelne. Občas som ju vymenila za nejakú inú, ale nikdy mi to dlho nevydržalo. Tá od Trend it Up mi ju v mnohom pripomína a myslím si, že je o kúsok lepšia. Hlavne je ľahšie sa k nej dostať, nemusíte si u nikoho nič objednávať, stačí len to, že sa zastavíte vo svojej DMke a miniete viac peňazí akoby ste čakali :) Je v peknom, guľatom, sklenom obale, ktorý je menší a ľahko sa zakotúľa pod skrinku. Našťastie, je celkom pevný, takže aj keď som ho už naháňala po kúpeľni, lebo spadol, sa mu nič nestalo. Malý problém môže nastať pri nanášaní. Prstom to je pre mňa nonsens, pretože to ide jednak ťažko a jednak to nevyzerá dokonalo. Naučila som sa používať tenší štetec, ktorým bázu nanesiem v tenučkej vrstve, aby bola rovná, hladká, nanesená rovnomerne. Aby neboli zbytočné hrudky, šmuhy, nič. Báza je béžová (aj tieň by bol taký pekný) a krémová. Ľahko sa nanáša a dobre drží na oku. V tenkej vrstve  dosť rýchlo schne a možno tak naniesť očný tieň. V prípade tieňov v ceruzke alebo krémových tieňov je dobré trochu dlhšie počkať, aby pekne priľnul, ale práškové či púdrové možno nanášať bez obáv trochu skorej. Jej úlohou je tiene zafixovať, aby vydržali nielen dlhšie, ale aby sa aj nezlievali a čo najmenej otláčali. Môžem spokojne  konštatovať, že báza to spĺňa. Udrží na uzde aj očné tiene v ceruzke, ktoré sú mastnejšie, či krémové kúsky, ktoré sa môžu ľahšie zliať. Tiene obyčajne vydržia celý pracovný deň, nie je nezvyčajné aj 12 a viac hodín. Mnohé sa nezlievajú vôbec, niektoré len trochu – to, samozrejme, závisí aj od kvality očných tieňov. Je vynikajúca a keďže sa k nej dostanem ľahšie a rýchlejšie, obľúbila som si ju o kúsok viac ako tie, ktoré som mala pred ňou.














Ďalšie dva výrobky, o ktorých si povieme, tiež dokážu zlepšiť výdrž make upu. Začnem podkladovou bázou, lebo tú použijem ako prvú. Keď sa mi dostala do rúk, som si myslela, že keď tak lacno vyzerá, asi to nebude nič moc :) Ale bázu som potrebovala, takže na používanie som sa pustila s veľkou radosťou. Nič horšie ako sklamania ma predsa čakať nemohlo. Má 30 ml a je v bielej tubičke s dávkovačom. Vyzerá veľmi jednoducho a ako som povedala, lacno. Ale dávkovač je veľmi šikovný a ani za polovicou produktu sa ešte nezasekáva. Stačí ju dva razy stlačiť a mám dostatok produktu na celú tvár. Je to redšia oranžová masa bez výraznejšej vône. Aplikuje sa dobre, pekne sa vsiakne a nerobia sa žmolky, keď na ňu nanášam make up. Zvyknutá som aj pri báze na používanie štetcov, vďaka nim je to rovnomerné. Pekne pleť vyhladí, jemne zmatní a stiahne póry. Nie úplne, ale je to omnoho lepšie a výsledok je vidno. Pri dôkladnom čistení, keď sú póry čisté a menšie, báza ani nemá veľa roboty. Make up drží omnoho lepšie, od šiestej do nejakej dvanástej poobede sa nemusím báť, že by som mala mastnú T zónu alebo  fľaky. Občas ho treba opraviť alebo prepudrovať, ale pracovný deň zvládne bez problémov. Pokožka nie je zaťažená a jej stav sa nezhoršuje, preto ju používam pravidelne bez strachu, že by som mohla na tvári objaviť nové nedokonalosti. Výčitkou by mohli byť len niektoré látky v zložení. 

Posledným kúskom dnešnej recenzie je fixačný sprej na make up. Je to jeden z mojich obľúbených kúskov, lebo ak je dobrý, zafixuje na celé hodiny make up a je skvelý najmä na oslavy, svadby a podobné udalosti, kedy sa o líčenie nemáme čas starať. Doteraz som ich veľa nemala, môj prvý bol od Elfu a neskutočne zdražel, preto som ho prestala kupovať. Druhý  a najobľúbenejší bol od Avonu, ale tam je väčšia fľaša, a preto som ho so sebou nebrávala na výlety a dovolenky, lebo nevošiel do kufra. Raz mi tam vošiel, vytiekol tam a  odvtedy som ho nikam nebrala. Tento je menší - má 60 ml a je neuveriteľne šikovný, dobre sa vojde aj do kabelky alebo malej kozmetickej tašky a nezavadzia. Nesmrdí a vôbec neštípe (napríklad na vyrážkach). Fixuje líčenie bez podráždenia pleti a nezanecháva po sebe lepkavý pocit. Ideálne je naniesť ho na púder, lebo ten sa vcucne do pleti a drží. Nevytvárajú sa po ňom ani fľaky, ani mapy a tak výsledný efekt vyzerá vynikajúco. Za mňa odporúčam všetky tri kúsky, lebo sa s nimi ľahko pracuje a je vidno, že naozaj odvedú kusisko práce. 
Nájdete ich vo vašej DM-ke.

Čo ste skúsili od Trend It Up a páčilo sa vám to? :)

You Might Also Like

6 Vaše komentáre

  1. ja mám značku Trend it up rada, a z tvojho výberu mám doma aj bázu a aj fixačný sprej. Ja som s nimi veľmi spokojná za tú cenu ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som si dnes lakovala nechty takým červeným Trend It Up lakom a som nadšená :) Musím si ďalšie kúpiť

      Odstrániť
  2. Ja podkladovú bázu pod očné tiene nepoužívam, vystačí mi tá klasická na celý make up a s fixačným sprejom dosiahnem fakt super výdrž :) Ale od Trend it up by som podkladovú bázu vyskúšala :)
    World of Nicol

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kedysi som ju ani ja nepoužívala, ale keď som skúsila, už to bez nej nešlo :)

      Odstrániť
  3. Máš aj nejaký odhad, o koľko ti predĺži fixačný sprej líčenie "na mieste"? Minule mi niekto odporúčal práve sprej od Avonu, ale to objednávanie a potom čakanie atď., na to skrátka nemám ani čas ani chuť, tak mi padol do oka tento od Trend it up, len ma zaujíma to porovnanie ako dlho vydrží líčenie bez fixácie a ako dlho s fixačným sprejom. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sú to hodiny :) Cez víkend nechodím preč na celé dni, väčšinou ideme len na výlet a vtedy sprej nepoužijem. Po cca troch štyroch hodinách sa už lesknem. So sprejom to je o dosť dlhšie, čo vidím aj v robote. Ale dosť závisí aj od kvality púdru a počasia a ďalších vecí. Ten avonový býva niekedy za necelé tri eurá, vtedy si aj dva - tri naraz kúpim a odložím. Je veľmi dobrý, len nepraktický na cestovanie :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe