Keď je vôňa až čarovná

15:24

S príchodom tmavých a sychravých dní sa trochu viac  upínam na niektoré veci. Večernú šálku kakaa. Vôňu čerstvo uvarenej horúcej kávy. Plameň sviečky na stole. Posedenie pri krbe. A na všetko, čo vonia a rozjasní deň. Iste, voňavé veci obľubujem celoročne. Ale v zime o niečo viac dokážu potešiť dušu. Raz darmo, s vôňami sa nám spájajú aj spomienky a vône dokážu výrazne ovplyvňovať náladu. Nebudem klamať, keď poviem, že jesenná melanchólia ma nikdy neobíde. Preto sa spolieham na čaro voňavého sveta éterickým olejov a kozmetiky. Balea priniesla krásnu limitovanú edíciu  telových mliek a rozhodla som sa vyskúšať mliečko s ľaliou a bielymi malinami. Úprimne? Už dávno som sa nezamilovala na prvé ovoňanie tak rýchlo ako teraz.









V zime celkom rada siaham aj po telových olejoch, ktoré striedam s telovými mliekami. Na okamih som ale všetko ostatné odsunula na bok, lebo si naplno užívam omamnú vôňu baleáckej novinky. Mliečko je v plastovej tube, ktorá je veľmi pekná. Taká krehká, pútavá. Tuba je šikovná, mlieko steká dolu, takže takmer okamžite dostanem von potrebné množstvo. Cestovalo so mnou aj do Banskej Štiavnici, kde bola taká kosa, že by som aj hladná ostala, len aby som nemusela von. Keďže pokožka tam potrebovala naozaj dôkladnú starostlivosť, po mliečku som siahla občas aj viac razy za deň a zakaždým som sa zahalila do nežného závoja opojnej vône. Je veľmi ľahká, ženská a rafinovaná, spája sa v nej ovocná a kvetinová vôňa. Vytvára dokonalú harmóniu, okamžite by som prijala aj parfum, ktorý by takto voňal. Pri každodennom používaní mi po asi troch dňoch úplne voňalo aj pyžamo a nevedela som dočkať, kedy sa doň prezlečiem. Vôňa sa z pokožky uvoľňuje pomaly a niekedy aj po troch hodinách od aplikácie mlieka cítiť kvetinový závan. Má ľahkú konzistenciu, nie je husté ani hutné. Rýchlo sa vsiakne do pokožky, nezanecháva ju mastnú a tak sa možno rýchlo po  krémovaní obliecť bez strachu, že bude mastné oblečenie alebo moja koženková stolička. Dokonca som nezaznamenala ani lepkavý pocit, čo ma utvrdilo v tom, že vlastnosti sú vynikajúce. Hydratácia mi vyhovuje, pokožka ostane jemná, pružná a bez známok vysušovania. V prípade suchšej pokožky by to asi úplne postačujúce nebolo, ale ja sa nesťažujem. Som veľmi rada, že som siahla práve po tejto verzii, pretože vôňa si ma získala okamžite. Možno si ho zamilujete skôr pre vôňu ako hydratačné účinky. Možno sa ním budete natierať len tak, aby ste ho zasa cítili. Prípadne si otvoríte obal a budete ovoniavať tak, ako to občas robím aj ja :) Ale vždy potom mám krajší deň, lebo sa doň vkradli kvety. A vyhnali chmáry z duše.

Plusy:
  • Šikovný obal s pevným vrchnáčikom
  • Dobre sa s ním cestuje, nezavadzia a nie je ťažké
  • Pekne vyzerá
  • Nádherná, nežná a kvetinová vôňa
  • Ľahká konzistencia, nie je mastné ani hutné, nerozteká sa
  • Rýchlo sa vsiakne, pokožka nie je lepkavá ani mastná
  • Hydratuje priemerne, pokožku zjemní, vyživí a prevonia

Mínusy:
  • Nenašla som
Za necelé dve eurá nájdete dve telové mliečka, jedno s ružou, druhé moje ľaliové.

Preferujete kvetinové vône na zimu? :)

You Might Also Like

6 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe