O štvorfarebnom púdri

16:55

Púdre sú produktom, ktorý sa do môjho líčenia vkradol postupne, nenápadne a pomerne neskoro. Na strednej som ho nepoužívala, na vysokej občas a teraz, po rokoch zbierania skúseností, ho tiež nepoužívam denne. Niektoré maky upy ho nepotrebujú, iné neznesú, iným ani ten nepomôže, aby vydržali. Rozhodne si ale myslím, že doma ho musím mať, lebo je potrebný. Dlho som preferovala skôr sypké, ktoré sa ľahšie nanášali, ale pár razy sa mi vysypali aj v taške. Na cesty som preto radšej nosila tuhé a ak nepadli, bola veľká pravdepodobnosť, že tuhými ostali. Od Catrice som objavila zaujímavý mozaikový púder, aký som mala pred veľa rokmi od Elfu. Ten nebol úplne zlý, ale nebola som z neho nadšená a neprišiel mi zaujímavý. Preto som si po dlhej dobe povedala, že skúsim zasa.






O colour neutralizer púdri si môžete prečítať:

     "Perfektný púder. Púder ponúka rovnomerný a matný efekt. V súlade so zásadami korekcie farieb môžu byť štyri odtiene aplikované jednotlivo alebo zmiešane a sú vhodné na aplikáciu na celú tvár alebo len na špecifické miesta s nedokonalosťami pleti. Výsledok: prirodzená a hladká pleť.

Beauty Tip

Na základe teórie farby, korekcia farieb využíva doplnkové farby - špecifické odtiene, ktoré sa navzájom rušia - pre korekciu nedokonalostí pleti. Zelená je doplnená červenou, ideálne pre vyrovnanie začervenanej pleti. Žltá a broskyňová sa odporúča na korekciu tmavších oblastí, zatiaľ čo levanduľa vytvára svieži look pri aplikácii na celú tvár.

INGREDIENTS:

INGREDIENTS: TALC, MICA, OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE, ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, MAGNESIUM STEARATE, DIISOSTEARYL MALATE, HYDROGENATED POLYISOBUTENE, AQUA (WATER), CAPRYLYL GLYCOL, KAOLIN, HEXYLENE GLYCOL, TIN OXIDE, PHENOXYETHANOL, BENZYL ALCOHOL, DEHYDROACETIC ACID, MAY CONTAIN: CI 77007 (ULTRAMARINES), CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77510 (FERRIC AMMONIUM FERROCYANIDE), CI 77742 (MANGANESE VIOLET), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE)."

Púder má jednoduchý obal. Priesvitný, vypuklý a bez zrkadielka. Niekedy mi chýbalo, ale teraz to za taký vážny nedostatok nepovažujem. Jednak mám vždy aspoň jedno zrkadielko v kabelke, aspoň je púder ľahký a keď spadne, nebojím sa siedmych rokov smoly. Nebolo by to prvý raz, čo som rozbila zrkadielko a povedala si, že čo sa zasa môže stať :) Má 9 gramov, je teda jedným z tých štandardne veľkých púdrov. Cestujem s ním bez obáv, lebo obal je pevný, neotvorí sa a ak aj spadne, púder drží. Je tuhý, veľmi sa nepráši a na štetci pekne drží. Volám ho mozaikovým, lebo sa skladá zo štyroch farieb. Ako korektory, ktorými sa snažíme zakryť naše nedokonalosti. Zelená slúži na zakrývanie začervenaných miest, napríklad na červené žilky, líčka alebo fliačiky, ktoré sa objavujú pri alebo po vyrážkach. Žltá a telová (oranžová, broskyňová, uhol pohľadu) kryjú tmavšie miesta, napríklad fľaky alebo kruhy pod očami. Fialková je na celkové rozjasnenie pleti, mala by dodať pleti svieži vzhľad. Môžu sa používať samostatne, s čím sa mi nikdy babrať nechce, alebo prejsť štetcom a nabrať si z každej. To je moja obľúbenejšia aplikácia, pretože sa mi zdá, že po nej naozaj vidno pekné výsledky. Na pleť si klasicky nanesiem podkladovú bázu, make up a ak mám horšiu pleť, aj tekutý korektor. Následne nanesiem širokým štetcom púder a zafixujem fixačným sprejom. Kedysi som stála pred zrkadlom dlho predlho, dnes je to celé otázka troch - štyroch minút. Mám pocit, že dlhšie hľadám štetec ako nanášam púder. Výsledky sú celkom fajn. Nemôžem povedať, že by bol dokonalý, ale na moje milé prekvapenie som s ním dosť spokojná. Pleť je po jeho aplikácii pekne zjednotená, matná a naozaj svieža. Drobné nedostatky sú zakryté a pleť nepôsobí mdlo. Nezachádza do pórov ani vrások a nevytvára po tvári fliačiky. Toto všetko by bolo skvelé, len nemá až takú veľkú výdrž. Po nejakých 5 – 6 hodinách (v závislosti aj do make upu) sa pleť leskne a musím ju upraviť, lebo púder potom zvýrazní všetko to, čo som chcela kryť.  Inak som s ním ale spokojná a príde mi o niečo lepší ako ten od Elf. Lebo po tomto je naozaj vidno zjednotenie pleti.

Plusy:
  • Šikovný obal, pevný, odolný, neotvorí sa ani v taške
  • Tuhý púder sa nepráši
  • Míňa sa mi pomaly
  • 4 farby na zakrytie nedokonalstí
  • Zjednocuje, zmatňuje, nezachádza do pórov ani vrások, pleť je svieža

Mínusy:
  • Občas kratšia výdrž
  • Zloženie

Púder nájdete na internete alebo v drogériách, cena sa pohybuje okolo 5 eur.

Mali ste už podobný mozaikový púder? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe