Skvelé íly a bylinný prášok od Soaphoria

11:06

Poznáte hnedý alebo modrý íl? Ja som dlho poznala len moju základnú škálu - zelený, biely a žltý, časom sa k nemu pridali aj ďalšie v podobe ružového alebo marockého. Hnedý je jedným z tých najnovších, ktoré mi cvrnkli do nosa. Ponúka ho aj Soaphoria a nebudem klamať, nevedela som mu odolať. Hnedý íl je známy najmäkšou  konzistenciou zo všetkých ílov. Má viacero zaujímavých vlastností a keďže sa ho oplatí mať doma, pretože pokožku zvlhčuje,  s nákupom som dlho neotáľala. Samozrejme, neostalo to len pri ňom a kúpila som si k nemu aj modrý a zaujímavý Tulsi prášok.

bulharský hnedý íl Soaphoria

bulharský hnedý íl

 hnedý íl

bulharský hnedý íl Soaphoria zloženie

O hnedom íle si môžete prečítať:

       "Hnědý jíl je nejjemnější ze všech jílů. Vyznačuje se vysokou regenerační a zvlhčující vlastností, zjemňuje pokožku i vlasy. Díky neutrálnímu pH je velmi vhodný pro suchou a citlivou pokožku, ale jeho vysokou absorpční kapacitu ocení i jedinci s mastnou pletí. Ozdravně působí na těžko se hojící rány, vředy, křečové žíly, otoky, vyrážky, bodnutí hmyzem, opary, fungicidní onemocnění chodidel, dokonce i na celulitidu."

Objavila som ho spolu s kambrickým modrým ílom. Bulharský hnedý íl je balený veľmi podobne, rozdiel je len v etikete a farbe ílu. Obal je priesvitný, takže vidíte nielen farbu, ale aj to, koľko ílu ešte ostáva. Balenie z plastu prestáva patriť k mojim obľúbeným, ale recyklujeme o sto dvesto, keď doma niečo miniem. Íl je hnedý, bez výraznejšej vône, cítiť asi len tú jeho zemitú. Necítiť ju ani po nanesení, tak sa netreba báť, že by vám prekážala. Je jemnučký, ľahko a rýchlo sa z neho dá pripraviť pasta. Vymiešavam ho najradšej s kvetovou vodou, no fantázii sa medze nekladú a môžete pridať mlieko, jogurt, aloe gél, pár kvapiek obľúbeného oleja alebo trošku prášku (perlového, medového, amla, neem, tulsi, možností je veľmi veľa). Z pár ingrediencií si viete zostaviť masku tak, aby presne vyhovovala potrebám vašej pleti. Je to taká malá alchýmia, ale človek rýchlo zistí, že zmeny k lepšiemu vidno :) 

Maska z ílu by mala pôsobiť 15 - 20 minút. Ani som ho príliš necítila a po umytí pleť nebola červená ani citlivá na dotyk. Pokožku detoxikuje a pomáha z nej odstraňovať toxíny a škodlivé látky, ktoré sa v nej môžu nahromadiť. Ďalej pomáha pokožku hydratovať a lepšie si udržiava vlhkosť, nevysušuje sa. Vypĺňa linky a zjemňuje vrásky, preto je  vhodný ako prevencia proti starnutiu pleti. Pomáha aj pri predchádzaní vzniku suchých miesta na tvári, kedy sa mi tvoria aj drobné šupinky. Veľmi mi pomáhajú kvalitné pleťové krémy a oleje, ale íl je skvelou doplnkovou starostlivosťou. Redukuje opuchy, začervenanie a pomáha aj pri celulitíde alebo pri ochoreniach ako kožné plesne, ekzém alebo lupienka. Môžete si z neho urobiť vlasový alebo telový zábal, pleťovú masku alebo čistič, poslúži aj do minerálneho make upu. Je jemnejší ako kambrický íl a mojej pleti veľmi vyhovuje.

Plusy:
  • bez výraznejšej vône
  • jemný, dá sa dobre vymiešať
  • ľahko sa aplikuje
  • nevysušuje, nespôsobuje pnutie ani začervenanie
  • hydratuje, zjemňuje, detoxikuje pokožku, urýchľuje hojenie a regeneráciu, pomáha v boji s viacerými kožnými ochoreniami aj celulitídou
  • ide celkom ľahko dole
Mínusy:
  • nenašla som 
Jeho cena je 7,70 eur.


kambrianský modrý íl Soaphoria

kambrianský modrý íl

kambrianský modrý íl Soaphoria popis

modrý íl

O modrom íle si môžete prečítať:

     "Kambrický modrý jíl z oblasti Petrohradu (Rusko) je považován za nejstarší a nejvzácnější druh modrého jílu na planetě. Tato hlína má bohatou minerální kompozici, obsahuje prospěšné minerály a stopové prvky jako křemík, kaolin, vápník, fosfát, železo, hořčík, zinek a mnoho dalších.
Vzhledem ke svým jedinečným vlastnostem se modrý jíl používá pro protizánětlivé, hojivé a antiseptické účinky. Napomáhá při léčbě různých kožních onemocnění. Pomocí bělícího a zpevňujícího efektu umožňuje udržovat mladistvý vzhled pokožky. Zlepšuje mikrocirkulaci a tím i přístup kyslíku k buňkám, čímž aktivizuje produkci kolagenu. Obnovuje strukturu pokožky a zlepšuje proces buněčného hojení. Díky účinným látkám obsaženým v jeho složení čistí ucpané póry, odstraňuje nečistoty a mrtvé kožní buňky. Modrý jíl se používá také jako preventivní opatření pro eliminaci projevů celulitidy, obnovení struktury vlasů a urychlení jejich růstu. Díky mírně hřejivému efektu má pozitivní účinek na pokožku hlavy, zlepšuje krevní oběh, aktivuje růst vlasů, posiluje jejich strukturu, podporuje výživu a zabraňuje vypadávání vlasů. Navíc aplikace modrého jílu dává šanci zbavit se lupů nebo mastné seborei."

Kambriansky modrý íl pochádza z oblasti Leningradu, teda z Ruska a  je považovaný za najstarší a najvzácnejší druh modrého ílu na planéte. Je veľmi bohatý na látky ako napríklad kremík, vápnik, fosfát, železo, horčík a zinok. Pri liečbe kožných ochorení sa používa kvôli svojmu protizápalovému, hojivému a antiseptickému účinku. Plastový obal je veľmi jednoduchý a nezaujímavý, skôr ma k nákupu prilákal názov produktu ako  jeho vzhľad. Prášok je takej sivo zelenej farby, ani po zamiešaní nemožno povedať, že by to bolo modré. Čakala som šmolkovskú masku, musela som sa zmieriť s tým, že to tak nebude :) 

Tešila som sa naň, pretože íl by mal udržiavať mladistvý vzhľad pokožky a čistiť upchaté póry. Odstraňuje nečistoty a odumreté kožné bunky. Íl si vymiešam v sklenej miske. Používam plastovú lyžičku na prenos z obalu a plastovú špachtľu na miešanie (íly by nemali prísť do kontaktu s kovmi). Na miešanie môžete použiť vodu z vodovodu, klasickú kvetovú vodu, mlieko, jogurt, aloe vera gél alebo micelárny koncentrát. Zakaždým získate inú konzistenciu a maska preberie aj účinky produktu, s ktorým ho zmiešate. Dá sa z neho pripraviť hladká pasta, ktorú sa ľahko nanáša štetcom. Odporúča sa mať ju na pleti 15 - 20 minút, no priznám sa, pre mňa je to utrpenie. 

Moja zmiešaná pleť je na íly zvyknutá, no tento jej dáva zabrať. Už krátko po nanesení ju začne veľmi sťahovať a po desiatich minútach to je už bolestivé. Navyše, ak príliš uschne, ide veľmi ťažko dole aj s hubkou. Preto íl nemám dlhšie ako 10 minút, niekedy iba do okamihu, kým nezačne pleť sťahovať. Ono výsledok je krásny, ale cesta k nemu ma niekedy bolí. Pleť nádherne vyčistí, odstráni aj čierne bodky, pleť je vďaka tomu žiarivá a má zdravý ružový nádych. Pokožku vyhladzuje, spevňuje, je pevná a hladká, bez liniek, vrásky sa zjemňujú. Zmeny k lepšiemu vidno po prvom použití, íl je na môj typ pleti skvelý. Používať ho ale môžete aj ako telový zábal, odporúča sa pri celulitíde, ako vlasový zábal alebo čistič na pravidelné čistenie pleti. Ako maska sa odporúča tri razy týždenne maximálne, no mne úplne postačujú aj dva. Vždy potom musím pleť dôkladne nakrémovať, inak sa ozývajú dozvuky pnutia. Keď ho hodnotím objektívne, tak je to vynikajúci pomocník a naozaj sa oplatí skúsiť ho. Subjektívne mi občas lezie na nervy, ale aj s tým sa dá niečo robiť :)

Plusy:
  • hladký prášok, ľahko sa z neho vymieša maska
  • bez vôňe
  • hladká pasta sa dobre aplikuje na pleť
  • výborne čistí pleť, odstraňuje čierne bodky, prekrvuje, vyhladzuje, spevňuje
  • môže sa použiť na tvár, telo i vlasy
Mínusy:
  • veľmi sťahuje pleť, po desiatich minútach ma to až bolí
  • ak príliš uschne, ťažšie sa umýva
Tiež stojí 7,70 eur.



Tulsi prášok Soaphoria

Tulsi prášok

Tulsi prášok Soaphoria zloženie

Tulsi



Bylinky v kozmetike sú pre mňa stále čarovným svetom. Ich sila je veľká a dokážu pomôcť s mnohými problémami. Svoj atlas liečivých rastlín mám stále po ruke a občas si kúpim novú knižku, aby som mala čo najviac informácií. Veľmi zaujímavou bylinkou je aj Bazalka posvätná, inak povedané Tulsi.  Je to tropická rastlina, ktorá pochádza z Indie, kde ju považujú za svätú bylinku. Je z nej aj vynikajúci čaj a na východe je obľúbenou pochutinou do šalátov alebo iných jedál. Plastové balenie je pre masky od Soaphorie typické a zvykla som si naň. Po použití obaly opláchnem a skončia v koši na plasty a alebo si do nich ocino v pivnici odkladá kutilské drobnosti. Sklený obal by sa mi páčil podstatne viac, ale odrazilo by sa to na cene výrobku. Výhodou je, že je je zhruba rovnako veľký ako pri íloch, takže si ich na seba ukladám na seba a zaberajú mi menej miesta. 

50 gramové balenie pôsobí maličké, ale prášku postačuje na jedno použitie pomerne málo. Za chvíľku si povieme prečo. Vonia prekrásne. Sviežo, bylinkovo, keď som zavrela oči, mala som pocit, že cítim bazalku z našej záhrady. Maličkej bylinkovej, ale krásnej, lebo je naša a staráme sa o ňu s láskou. Tak či onak, keď tú vôňu ucítite, predstavíte si niečo úžasne bylinkové a závan prírody vás sprevádza počas celej aplikácie masky. Prášok je mletý trošku hrubšie, čo spôsobuje trochu horšiu aplikáciu. Nech pridám vody viac alebo menej, maska sa mi aj so štetcom ťažšie nanáša, kúsky masky opadávajú do umývadla (v horšom prípade som ich mala aj na šatách), nedá sa naniesť rovnomerne a potom prskám. Aplikácia ma rozladila. Preto som to vyriešila celkom jednoducho. 

Do ílu (je jedno, aký si vyberiete, ja striedam niekoľko druhov ílov) pridám Tulsi prášok. Mám malú plastovú lyžičku, jednu dám ílu, jednu dám prášku. Vznikne mi tak podstatne hladšia pasta, ktorú rovnomerne nanesiem na pleť, neopadáva a ľahšie sa umýva. Na to postačuje hubka a vlažná voda. Bez ohľadu, či prášok použijete čistý alebo zmiešaný s ílom, na pleti neštípe, nedráždi ju a nie je ani začervenaná. Tento prášok je primárne určený na zmiešanú, mastnú a problematickú pleť so klonom k  akné. Spomaľuje starnutie pleti, preto sa hodí aj ako prevencia proti predčasnému starnutiu pleti. Pokožku krásne čistí, pomáha odstraňovať čierne bodky a upokojuje zapálené miesta. Pokožku omladí, vyhladí a pôsobí sviežim dojmom. Prášok má skvelé vlastnosti a odhliadnuc od ťažšej aplikácie mu nemám čo vytknúť. Je ďalším do mojej zbierky ovocných a bylinkových práškov a rozhodne bude stálicou poličky.

Plusy:
  • menšie balenie, ľahko sa uprace
  • plastový obal, ale zrecyklujeme
  • krásna vôňa
  • dá sa použiť na plať i na vlasy
  • pokožku čistí, zjemňuje, vyhladzuje, pomáha ju hojiť a ozdraviť
  • odstraňuje aj čierne bodky
Mínusy:
  • keď použijem čistý prášok, ťažšie sa aplikuje
Za 6,50 eur ho nájdete spolu s ostatnými ílami v eshope Krásná každý den.

Zaregistrovali ste tieto novinky? :)

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Já mám moc ráda masky, které jsou jílové. Výborně mi čistí pleť a vždy je po použití i taková hebká :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já už vážně nějaký ten jíl budu muset sama vyzkoušet! :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe