Ako som spoznala slovenskú Calendulu

20:18

Poznáte slovenskú značku kozmetiky Calendula? Mne sa zapáčila niekedy minulý rok, keď mi o nej porozprávala kamarátka. Tento rok som sa jej pozrela lepšie a zúbok, lebo som bola na ňu ozaj zvedavá. História firmy sa začala písať v roku 1998 a nájdete ju  v nádhernom prostredí na severovýchode Slovenska v blízkosti Tatranského národného parku, Pieninského národného parku a Levočských vrchov. Nejedná sa o čisto prírodnú kozmetiku, ale zaoberá sa spracovaním liečivých rastlín. Doma mám produkty ako stvorené pre mňa a dnes by som vám dva z nich predstavila.

kozmetika Calendula

Calendula

Calendula Pleťová voda pH 4

Pleťová voda pH 4

Calendula Pleťová voda pH 4 zloženie

Calendula Pleťová voda pH 4 zloženie

Pleťová voda pH 4


Pleťová voda s pH4

Ingredients: Aqua, Alcohol, Boric Acid, Citric Acid, Potassium Alum, Potassium Hydroxide, E 131."

Calendula sa vyznačuje jednoduchými, ale veľmi obalmi, ktoré doslova kričia, že Haló, my sme zo Slovenska! Môžem sa na ne pozerať stále a stále si hovorím, že sú ľúbezne slovenské. Začala by som pleťovou vodou s pH4, ktorú som si na moju problematickejšiu pleť obľúbila. Som síce nadšenec do kvetových vôd, no vždy mám doma aj nejakú nekvetinovú :) Dnes je to práve táto. 

V jej zložení nájdete alkohol, ktorý môže pokožku jemne vysušiť, preto pri suchej a citlivej pleti by to nemusela byť šťastná voľba. Mne ale neprekáža, dokonca môžem povedať, že vyhovuje. Vodička má 180 gramov a je v bielom plastovom obale, na ktorom sú pekné modro červené vzory. vyšší a štíhlejší obal pekne zapadol do voľného priestoru na poličke a stal sa mojím verným spoločníkom pri rannom čistení pleti. Jeho vôňa je alkoholová, takže tú dnes ospevovať nebudem. Oslovili ma iné veci. 

Pleť pomáha dobre dočistiť. Odstraňuje nečistoty a prebytočný maz, takže pokožka ostane matná a jemná. Po nanesení ľahkého hydratačného denného krému ostáva pleť dlhšie svieža a nemastí sa. Má aj sťahujúce účinky, zmenšuje zápal a vyrážky sa tak skôr vysušia a zahoja. Tiež je menšie riziko toho, že ostanú červené fliačiky alebo jazvičky

Prečo sa odporúča kyslá pleťová voda na problematickú pleť? 
Obnovuje prirodzený kyslý plášť na pokožke a chráni kožu pred baktériami a vírusmi. Zabraňuje tiež upchávaniu pórov a zmenšuje možnosť vzniku nových čiernych bodiek a používa sa aj pri liečbe akné, pretože je účinná pri zápalových procesoch a podporuje regeneráciu pokožky. Kyslá pleťová voda dokonca rozpúšťa aj  zvyšky vápnika (aj obyčajná voda z vodovodu býva vápenatá) aj mydla. Jej kyslé hodnoty tiež napomáhajú rýchlej regenerácii kyslého ochranného plášťa kože. Pravdou je, že na vyrážkach môže chvíľu štípať, ale tento pocit rýchlo ustúpi a potom nastane akési upokojenie. Ráno pleť vyčistí, osvieži a pripraví na celý deň. Stojí 7,44 eur.

Calendula Pleťové mlieko - čistiace

Pleťové mlieko - čistiace

Calendula Pleťové mlieko - čistiace zloženie

Calendula Pleťové mlieko - čistiace zloženie

Pleťové mlieko - čistiace


Čistiace pleťové mlieko

Ingredients: Aqua, Paraffinum Liquidum, Glycerin, Cetyl Alcohol, Lanolin, Sorbitan oleat, Polysorbate 60, Polysorbate 80, Cera Alba, Parfum, Methylparaben, Propylparaben.

Čistiace mliečko je takou dvojičkou pleťovej vody. Tu by som vytkla len zloženie, pár látok v ňom mi trochu prekáža, no míňam ho. Dôvod je jednoduchý. Už viac razy som sa stretla s názorom,  že na čistenie pleti sú určené pleťové vody. Nie je to ale celkom pravda.  Pleť  treba očistiť čistiacim krémom, gélom, mydielkom alebo mliekom a až potom použiť pleťovú vodu na osvieženie, prípadne na odstránenie zvyškov čistiaceho produktu. Takže mliečko použijem buď na odlíčenie alebo rýchle odstránenie nečistôt a potom pokračujem ešte gélom,peelingom a nakoniec vodou.

Páči sa mi obal, lebo je veľmi podobný ako ten od pleťovej vody. Iba má pumpičku na dávkovanie, aby sa mliečko dostalo ľahšie von. Keď som ucítila jeho vôňu, okamžite som sa ocitla v detstve. Pripomenul mi vôňu krému na ruky, ktorý sa doma používal. Asi ako Indulona :) spomienka na večery pri veľkom radiátore, ako sme s čajíkom sedeli pri rozprávke. Presne ako vtedy. Ach :)

Mliečko je veľmi husté a bohaté, veľmi dobré. Ľahko odstraňuje z tváre make up  (očiam sa treba vyhnúť, môže štípať) a prach, ktorý v priebehu dňa na pleti ostane. Ostáva potom jemná, čistá a krásne žiarivá. Ako som spomenula, s pleťovou vodou sú dobrá dvojka a  momentálne je to moja najmilšia vec na odličovanie. Jeho cena je 7,32 eur.

Zoznámenie sa s touto značkou dopadlo na moje milé prekvapenie veľmi dobre. Kyslú pleťovú vodu som síce brala s rešpektom, lebo som netušila, aká bude, ale práve ona sa stala milým prekvapením. V ponuke je veľké množstvo produktov a už sa teším, ako vám ukážem ďalšie. Všetky ich nájdete v eshope Calendula.

Poznáte produkty tejto značky? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe