Dokonalá ako príroda

18:41

Sú vône, ktoré sa ničím nevymykajú priemeru. Prídu a odídu bez toho, aby zanechali v duši výraznejšiu stopu. Potom sú ale vône, ktoré sú s niečím nádherne späté a keď ich ucítim, vynorí sa mi spomienka. Vôňa škôlky. Vôňa babičkinho ružového oleja, ktorý som chodila ako malá ovoniavať. Vôňa starkého košele, ktorá voňala tabakom a vodou po holení. Vôňa Light Blue, ktorá mi pripomenie muža, ktorý ma naučil milovať, ale nemiloval ma. Vôňa škorice, ktorá mi pripomenie Vianoce, kedy sme sa pod stromčekom stretli celá rodina. Vôňa dreva, ktoré  voňalo v stolárstve, kde som vyrastala. Vôňa čerstvo pokosenej trávy, ktorá prináša jar. Vôňa mora, ktorá mi do žíl vháňa nový život. Vôňa vzduchu po daždi, ktorá mi pripomenie, že sa v ňom učím tancovať. A takto by sa dalo pokračovať ešte chvíľku. Vystriedala som veľmi veľa parfumov, ku ktorým som sa už viac nevrátila. Sú ale vône, ktoré musím mať doma stále. Tento rok sa k takým zaradila aj Naturelle od Yves Rocher.

Naturelle od Yves Rocher

toaletná voda Naturelle od Yves Rocher.

 Yves Rocher

Naturelle toaletná voda

toaletná voda Yves Rocher

O toaletnej vode si môžete prečítať:

       "Ľahká, svieža, iskrivá vôňa so zelenými kvetinovými a ovocnými tónmi. Zahaľte sa do vône jari!
Nôty hlavy: iskrivá, jarná sviežosť s hesperidickými nôtami citrónu a bergamotu
Nôty srdca: žiarivá vôňa kvetín vďaka čistému výťažku z jazmínu, zelenému jablku a kvetu broskyne
Nôty základu: biely céder, pižmo
Zložky rastlinného pôvodu: esenciálny olej z bergamotu, bieleho cédra, citróna a čistý výťažok z jazmínu" 

Pozerala som po nej už dávno, ale vždy som sa nakoniec vrátila k Comme Une Evidence, ktorá ma chytila za srdce už na vysokej škole. Spomínam si, ako som si ju kúpila a hrdo ukazovala spolužiačkam vedľa mňa. Spolužiak mi ju vtedy veľmi pochválil a ja som našla skutočne ženskú vôňu. Odvtedy číham na akcie, aby som si aj dve kúpila do zásoby. Tento rok mi Richard priniesol kupón na dosť veľkú zľavu, a tak som sa doma pozrela na to, čo by som potrebovala a čo by som chcela. Okrem dekoratívnej kozmetiky som chcela aj nejakú voňavečku a spomenula som si na to, že som mala vzorku Naturelle a veľmi sa mi páčila. Tak som si ju objednala. A nevedela som sa jej dočkať. Je to ako keď sa malé dieťa teší z darčekov.  Vtedy som vlastne aj ja ako malé dieťa. A šklbem aj papier :)

Naturelle doslova vonia a vyzerá prírodou. Na modrej krabičke je zelená tráva a tento obraz vo mne evokuje jar a pokoj niekde pri vode. Ako keď sme sa ako deti chodili kúpať k rieke a keď sa nám nechcelo ležať na tvrdých kameňoch, behali sme po tráve. Má 75 ml a flakón sa nesie v rovnakom modro zelenom duchu. Je okúzľujúca a pritom je úplne jednoduchá. Jej vôňa je omamná. Opojná. Radostná. Ako príroda. Pripomína mi Light Blue, ale je ľahšia a sviežejšia. Dominujú v nej citrusové a kvetinové tóny, dokonale namixované, aby vytvorili harmonickú vôňu. Dodáva nekonečnú ľahkosť a umocňuje krásu bytia.

Je ľahká a nevtieravá, možno jedna z tých, ktoré sú skôr jarné a letné. Skôr očarí väčšie publikum. Zbožňujem ju vo vlasoch, lebo vďaka tomu sa okolo mňa vznáša ako voňavý obláčik. Je to toaletná voda, jej výdrž je trošku slabšia. V priebehu dňa sa vytratí a ak sa z nej chcem vytešovať zasa, musím po nej siahnuť znovu. Ale to určite nie je žiaden problém, naopak, povedala by som, že je to naozaj krásny okamih. Má silu rozjasniť deň, zlepšiť náladu, vyčarovať akýsi krehký pokoj, ktorý je pominuteľný ako okamih. Rozhodne to bola jedna z najlepších kúp vône a kúpila som si jej kvetinovú verziu Osmanthus. Naturelle je ako vôňa bezstarostného letného večera.

Plusy:
  • Pekná krabička
  • Ešte krajší flakón
  • 75 ml veľkosť
  •  Krásne vonia, sviežo, citrusovo a kvetinovo
Mínusy:
  • Kratšie vydrží

Bez akcie stojí 35 eur, ale v akciách sa dá kúpiť za výborné ceny.

Skúsili ste Naturelle alebo jej kvetinovú verziu Osmanthus? :)

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. U vůní pokud nejsou za několik nekřesťanských stovek, tak mi slabší výdrž nevadí :) Jsem sice na sladké vůně, hodně sladké, ale nepohrdnu ani nějakou svěží, citrusovou :) takže věřím, že tahle toaletní voda by mi vonět mohla.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Má krásnu kvetinovú verziu, ale nie je príliš sladká :) Som ale s obomi veľmi spokojná, najmä teraz v lete.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe