Ojoj, taká krásna červená

17:05

Mydlo nesmie v našej domácnosti chýbať. Tuhé ma zaujímajú už dlhšie. Kupujem ich od rôznych slovenských značiek, čítam si, ktoré  je na aký problém, dokonca som našla aj kúsky vhodné na ekzematickú pokožku. Občas otvorím aj tri naraz a použijem to, na ktoré mám práve náladu :) Našťastie sa pomaly rozširuje aj ponuka rastlinných tekutých mydiel, ktoré dokážu nahradiť tie bežné drogériové. Aj keď sa drogériami ešte stále túlam rada, viac ma to ťahá do prírodných obchodíkov, ktorých je čoraz viac a teší ma to. Mystická mydlárna má vo svojej ponuke rastlinné tekuté mydlá, ktoré vyzerajú lákavo a pokojne nahradia aj bežný sprchový gél.





O tekutom mydle si môžete prečítať:

        Rastlinné tekuté mydlo s vôňou vanilky a medu.

- možno ho používať ako mydlo na ruky alebo ako sprchový gél na celé telo
- obsahuje cenné blahodárne oleje ako kokosový olej, olivový olej a palmový olej
- ošetruje suchú a citlivú pokožku, ale i mastnú
- je vyrobené bez sulfátov, petroleja, parabénov, syntetických farbív a je biologicky rozložiteľné
- zabalené v originálnej fólii
- objem 250ml (plastová fľaška)
- vyrobené v Českej republike
Zloženie: Aqua, Potassium Cocoate, Alcohol denat, Potassium Castorate, Sodium Palmate, Potassium Borate, Olive oil glyceret 8 esters, Parfum, Benzyl Benzoate, Hexyl Cinnamal, Cl 14720, Cl 15985, Cl 16255, Cl 19140

Mystická Mydlárna je moja stará známa a jej produkty mi zatiaľ vyhovovali. Je to malá česká firma, ktorá s láskou pripravuje milé a okúzľujúce produkty a som rada, že sa dostali aj k nám na Slovensko. Obľubujem jednoduché produkty, z ktorých srší dobrá nálada a vlna pozitívnej energie. Z tohto mydla naozaj ide. Obal je plastový, priesvitný a nemá pumpičku. Na umývadle doslova žiari, pretože je sýtej červenkavej farby a tak sa stáva neprehliadnuteľné. Objem 250 ml je celkom veľký, fľaštička sa dá potom umyť a recyklovať. 

Jeho vôňa je veľmi jemná, sladká a príjemná. Spojenie vanilky a medu nemôže byť zlé a opäť sa to potvrdilo. Konzistencia je redšia, ale dobrá, mydlo sa príliš nerozteká. Pekne pení a vytvára bohatú penu pripravenú odstrániť všetky nečistoty. Môžete si vybrať, či ho chcete používať ako tekuté mydielko na ruky alebo vám poslúži ako bežný sprchovací gél. Ako som povedala, pekne vonia, takže prevonia aj pokožku. Obsahuje kokosový, olivový a palmový olej, ktoré pokožku hydratujú a zabezpečia, aby nebola vysušená. 

Je veľmi jemné, vyhovuje aj citlivejšej pokožke. Kedysi, bolo to ozaj dávno a dnes premýšľam nad tým, čo ma k tomu viedlo, som si myslela, že niektoré kúsky prírodnej kozmetiky sú asi menej účinné ako tie drogériové. Našťastie som z tohto omylu rýchlo precitla a dnes domov kupujem čoraz zdravšie, ekologickejšie produkty. Tento plastový obal je pre mňa po minutí nepoužiteľný, lebo nemá pumpičku. Keby ju mal, prelievala by som doň mydlo z litrových balení, ktoré občas kúpim. Takto ale skončil v koši na plasty a teší ma, že aspoň trochu som prispela k lepšej planéte. 

Plusy:
  • jednoduchý plastový obal s výraznou etiketou
  • jemne vonia
  • dobre pení
  • vhodné ako mydlo alebo sprchový gél
  • pokožku čistí bez vysušenia, ostáva jemná a vláčna
Mínusy:
  • nenašla som
Nájdete ho v eshope Od ženy k žene za 4,49 eur.


Aké mydlá si najradšej kupujete? :)

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe