Luckin seriál o slovenskej prírodnej kozmetike - Savon

17:06

Je len málo značiek, ktoré dokážu počarovať na prvý pohľad. Je v nich niečo krásne a hneď možno ani presne neviete, čo vás zaujalo viac. Akoby ste sa dívali na obraz, ktorý zachytáva dokonalý moment z našej prírody. Lebo taká je. Dokonalá. Nespútaná. Cítite závan slobody, vôňu byliniek a rannej rosy na tráve. Niečo, čo možno v meste nikdy nezažijete, lebo mesto sa s prírodou kamaráti čoraz menej. Vyrúbu sa stromy len preto, lebo niekto potrebuje parkovať. Zničia sa trávnaté plochy, lebo niekto potrebuje stavať. Práve v týchto časoch by sme sa mali na okamih zastaviť a zamyslieť, do akej záhuby to spejeme. Ničivé požiare, príšerné suchá, malá úroda, následné povodne. Ako malá si nič také nepamätám. Ale každý z nás môže niečo urobiť. Neničme našu krásnu prírodu. Využime dary, ktoré nám ponúka a skúsme sa na svet pozrieť inak. Aj tým, že budeme používať prírodnú kozmetiku. V nej sa totiž ukrýva sila. To nás učí značka Savon.



Príbeh značky Savon sa začína písať niekedy v roku 2012. Za všetkým stojí láska matky k svojmu synovi. Keď sa u synčeka pani Ivety Mikletičovej objavil ekzém. Vedela, že naši starí rodičia poznali potenciál prírody a tak sa rozhodla používať iba to najkvalitnejšie, čo nám poskytuje naša matka Zem. Výsledok bol vynikajúci - ekzém sa stratil a zrodila sa láska k tvorbe kozmetiky. Slovenskej, prírodnej, robenej zo srdca. Príbeh môže byť vzorom pre každého z nás, ktorého trápi zdravie a bojí sa vyskúšať niečo nové, niečo, čo kožný či hocijaký iný lekár neodporučí. Pravdou ale je, že aj ja ako atopik som našla úľavu až pri prírodnej kozmetike.



Pri výrobe kozmetiky sa pani Ivetka riadi jednoduchým pravidlom - naše telo prijme také látky, ktoré sú prírode najbližšie. Stavila tak na tie najkvalitnejšie ingrediencie. Výrobky  obsahujú extrakty z byliniek, ktoré zvyšujú ich účinky. Zbiera ich buď vo svojej záhradke, alebo na našich lúkach. Raz darmo, príroda je ako krásne ilustrovaná kniha. Hlupák ju prelistuje a zavrie, no múdry človek sa naučí, že každá strana má svoj príbeh a nezastupiteľnú úlohu. A vráti sa k nej vždy, keď to potrebuje. 




Používa obaly, ktoré sú priateľské k prírode a dajú sa recyklovať. Papierové krabičky alebo sklené nádobky sa dajú opakovane použiť alebo sa zrecyklujú. Majú ešte jednu výhodu - sú prekrásne! Keď sa pozriete na mydlá alebo tuhé šampóny, poviete si, že to musel niekto kresliť ručne. Sú dokonalé a každý jeden detail je premyslený. Som úplný nadšenec prírodnej kozmetiky, ale niečo tak krásne doma nemávam často. Viem, nie je to podstatné, ale pohladí dušu a je pastvou pre oči. Nehovoriac o tom, že obsah tých obalov vonia tak, že neraz upokojí aj rozbúrenú myseľ.




Ponuka produktov je pre celú rodinu:
  • mydielka sú s kozím mliekom alebo bylinkové a dokúpiť si k nim čoskoro budete môcť aj doplnky
  • tuhé šampóny sú v ponuke v 25 g a 60 g balení. Ak sa neviete rozhodnúť, ktorý by ste chceli, tak práve ten malý je ideálny na spoznávanie sa. Tiež sú skvelé na dovolenku, lebo v kufri sa nič nevyleje, nezaberajú veľa miesta, môže ho používať celá rodina, v krajnom prípade poslúži aj ako mydlo alebo prací prostriedok (vyskúšané na vlastnej koži)
  • na tvár si môžete kúpiť dvojfázový odličovač, tampóny alebo séra v peknom sklenom obale s kvapkátkom
  • pleťové krémy v sklených obaloch ako Atopik, levanduľa alebo ruža sú tiež lákadlom, ktoré sa oplatí skúsiť 
  • krémové dezodoranty mám odskúšané na vlastnej koži. Niečo tak božské som dávno nemala - sú krémové, účinné a jemné k pokožke
  • oleje sú telové a vhodné aj na masáž
  • soľné telové peelingy
Nájdete tu aj krásne delenie produktov, ktoré sú vhodné pre detičky a pre pánov.




Skúsila som zopár kúskov, o ktorých ste si na mojom blogu už mohli  prečítať:
Na záver Vám prinášam rozhovor s pani Ivetkou, za ktorý jej veľmi pekne ďakujem :)


Otázky:
1.  Aká je vaša filozofia, ktorou sa riadite pri výrobe vašej  kozmetiky?


Moja filozofia je jednoduchá, pomáhať druhým od ich neduhov svojimi výrobkami. Preto v mojich výrobkoch nájdete rôzne bylinné extrakty v oleji, ktoré zvyšujú účinok každého jedného z nich. Nie je to len také jednoduché miešanie olejov a silíc. Ide o bližšie spojenie s prírodou - pestovanie byliniek, ich zbieranie, sušenie, spracovanie. Naše deti sa tak tiež dostávajú do bližšieho kontaktu a spoznávajú tak aj účinky prírody na vlastnej koži. Zaberie to viacej času, avšak účinok je o to väčší a ja som tak spokojnejšia. Hlavne ak dostanem odozvu, že sa napríklad dieťatko zbavilo ekzému, že mu mydielko a krémik pomohli. Toto sú veci, ktoré ma posúvajú ďalej, hlavne, keď som na pokraji síl. Pri výrobe samozrejme nepoužívam palmový tuk, používam len prírodne esenciálne oleje, žiadne umelé farby a hlavne kvalitné, za studena lisované oleje. Tiež sa  snažím baliť výrobky do recyklovateľných obalov a odľahčiť tak prírodu.

2. Čo pre vás znamená vaša značka?

Moja značka sa vyvíjala, s prvým názvom som sa nevedela stotožniť, aj keď mi muž vravel, že je super. Mne sa nepáčil, tak som premýšľala a keďže som začínala mydlami, tak som sa rozhodla pre jednoduchý názov SAVON, čo znamená vo francúzštine mydlo, jednoduché. :D Logo zase znázorňuje strom s rukami (dlaňami), jeho význam je, že ide o vec prírodnú a ručne vyrábanú. Moja značka , to som ja, od vzniku myšlienky až po tvorbu obalu.

3. Aké sú vaše ďalšie plány do budúcnosti?

Plány do budúcnosti si moc nerobím, snažím sa žiť pre súčasnosť. Hlavne ak máte stále chorľavé deti, plány vznikajú spontánne. :) Jediné čo naozaj plánujem je v zdraví sa dožiť staroby spolu s mojou rodinou. A čo sa týka práce, tak určite budem rozširovať produktové portfólio o deodoranty.

4.Keby ste si mala vybrať svoj najobľúbenejší produkt vašej značky, ktorý by to bol a prečo?

Hm, to je ťažké, lebo všetky sú fajné, ale asi jednoduchý rozmarínový olej. Ten používam naozaj na všetko, pri našich chorľavých deťoch pri prechladnutí, zbožňujú keď im s ním masírujem chodidlá. :D Masírujem s ním boľavé chrbty v čase voľna, kedy sa sem tam vraciam k svojmu druhému obľúbenému remeslu.

5. Prečo by ste odporučili čitateľom nakupovať prírodnú a slovenskú kozmetiku?

V prvom rade treba podporiť malých remeselníkov, keďže tejto podpory sa nám nedostáva od štátu, v žiadnej forme. Práve skôr naopak. A určite aj preto, lebo nielen prírodna kozmetika, ale aj iné rôzne prírodné produkty, bylinky a iné veci nám v podstate príroda ponúka odjakživa, nijako nám neublížia a môžu nám len pomôcť. Ja sama vyrábam rodine rôzne liečivé sirupy, mastičky na všakovaké bolesti, dokonca mám všehomasť, ktorú natieram na všetko a naozaj funguje. Hlavne pri deťoch! :D

6. Viete si predstaviť, že by ste robili niečo iné?

Samozrejme , že si to viem predstaviť, ale vždy by to bolo niečo vedľajšie. Predtým som sa venovala veľa iným veciam, vyštudovala som vysokú školu marketingovej komunikácie, pracovala som v rôznych oblastiach, a nakoniec som skončila pri masérskom stole. Práca masérky ma napĺňala, lebo som ľudom pomáhala, moja práca mala zmysel. Neskôr ma až môj muž ma nevedomky doviedol k môjmu remeslu mydlárstva a snahe pomáhať týmto spôsobom druhým ľudom. Môj muž trpí kožným ochorením - psoriázou a vždy bolo a aj bude mojou hlavnou snahou mu v touto chorobou čo najviac pomôcť. Viem, že sa nedá vyliečiť, ale len zmierniť a naučiť sa s týmto ochorením žiť. Aj naše deti a ja sme trpeli ekzémom, avšak našťastie sme sa z toho dostali. Práve vylúčením fabrikovanej kozmetiky a rôznymi bylinkami. S mužom máme taký sen, že si na staré kolená kúpime loď a budeme robiť plavby pre turistov spolu s potápaním. Takže, predstavy a sny určite sú, to treba mať. Ale toto je moja srdcovka, ktorú robím vždy tak, ako by bola určená mne a mojej rodine.

7.Kedy najčastejšie vznikajú nápady na nové výrobky?

Nové nápady vznikajú zväčša z mojich osobných potrieb, keď sa mi žiada zmena, prípadne z podnetov ľudí okolo, keď si niečo žiadajú čo ešte nemám. Samozrejme, všetkým sa vyhovieť nedá, ale vždy sa snažím maximálne uspokojiť všetkých. Tiež okrem mojej kozmetiky s mojou rodinou zbierame všakovaké bylinky a následne z toho vyrábam buď mastičky, tinktúry, alebo čajíky. Naše deti tak vedieme k pozitívnemu vzťahu k prírode, aby sa k nej správali úctivo, lebo nám to všetko nakoniec príroda aj tak zráta, dobré aj zlé.

Zaujal vás Savon? Všetky produkty nájdete v v obchodíku Savon a zaujímavosti a novinky na Facebooku

Ďakujem za všetky informácie i možnosť použiť fotografie :)

Skúsili ste niečo od Savon? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Pekny rozhovor. Nejdriv jsem si znacku spletla se Savon de V, ale bylo mi to divny, tak jsem se koukla poradne :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tú zasa nepoznám ja :) Teraz som sa zamerala na spoznávanie slovenských značiek, ale časom by som rada písala aj podobne ladené články o značkách z iných štátov :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe