Odličovací olej od LVLY

20:11

Odličovanie pleti je základ, aby bola krásna a zdravá. Opakujem to pomerne často a určite to ešte opakovať budem. Ak si pleť pred spaním neodlíčite, odrazí sa to nielen predčasným starnutím a vráskami, ale aj akné, fľakmi či opuchmi. Predčasné starnutie je asi tým najhorším zo spomenutých problémov a je škoda pokožku zbytočne zaťažovať. Iste, o druhej v noci by som sa aj ja radšej len tak hodila do postele a kašľala na okolitý svet. No moja pleť konečne vyzerá ako z katalógu a nechcem to pokaziť. Dnes si na odlíčenie môžete vybrať z neskutočného množstva produktov. Oleje, gély, peny, obrúsky, micelárne vody alebo dvojfázové odličovače - ponuka je pestrá a okrem toho, že pokožka sa vám poďakuje, to môže byť aj zábava. Vybrať si nie je problém. Ja vám dnes ukážem okúzľujúci kúsok od značky LVLY, ktorú nájdete v DM drogérii.


LVLY Čistiaci pleťový olej s extraktom z goji
O značke LVLY

Ak ste o značke LVLY nepočuli, nevadí. Je to pomerne novinka v DM-ke a som si istá, že tieto kúsky už určite neprehliadnete. Stojí za ňou spolupráca DM-ky a nemeckej youtuberky  Paola Maria, o ktorej som síce nepočula, ale asi je slávna, keď sa jej niečo takéto podarilo. Značka vyniká zložením, pretože obsahuje manuka med. U nás sa o ňom príliš nehovorí, no patrí k tým najkvalitnejším. Má silné antibakteriálne účinky, preto je vhodný pre mladú, problematickú pleť so sklonom k akné. Pokožku upokojuje, regeneruje a povzbudzuje tvorbu kolagénu. Preto je jemná, čistá a hydratovaná. Produkty tejto značky ale ocenia všetky typy pleti a určite bude hviezdou vašej poličky.


LVLY čistiaci pleťový olej jemne odstraňuje aj vodoodolný make-up

Čistiaci pleťový olej s extraktom z goji zloženie
Zloženie: Ethylhexyl Stearate | Peg-40 Sorbitanperisostearate | Helianthus Annuus Seed Oil | Glycine Soja Oil | Lycium Chinense Fruit Extract | Vitis Vinifera Seed Oil | Prunus Armeniaca Kernel Oil | Caprylic/Capric Triglyceride | Tocopherol | Parfum | Phenoxyethanol | Benzoic Acid | Dehydroacetic Acid

Čistiaci pleťový olej s extraktom z goji zloženie

Nádherné obaly

Aj keď som žena, ktorá miluje všetky čačky sveta a nielen mačky a jednorožce, tento minimalizmus sa jednoducho nedá nemilovať. Doslova z neho vyžaruje niečo dokonalé a keď sa naň pozriem, napadne mi len niekoľko slov - čistota, nežnosť, jemnosť, poézia zmyslov. Obaly sú úplne jednoduché, biele s lesklým písmom. Nič komplikované, len veľmi ženské. Ozdoba poličky, ktorú si všimnete, aj keď nechcete. Olej má 100 ml a balený je v praktickom obale s pumpičkou. Pumpička na jedno stlačenie vypľuje pomerne málo olejčeka a tak ešte zo dva, zo tri razy treba pumpovať. Nepovažujem to za nejaký výrazný problém. Väčšina mojich olejov na odličovanie funguje na takom istom princípe, takže som na to vlastne zvyknutá. Vyhovuje mi, že balenie je menšie a ľahko sa uprace do poličky. Nemám mu čo vytknúť, krásne a nápadité.

Voňavý olejček

Uznávam, že v prípade kozmetiky na odličovanie vôňa nezohráva nejakú výraznejšiu úlohu. Nebudem ale klamať, mňa voňavá kozmetika poteší vždy a ľúto mi je skôr vtedy, ak nevonia :) Iste, niekedy je to celkom príjemná zmena, ale aj tak všetko ovoniavam a teším sa z rôznych vôní. Kvetinových, ovocných, drevitých, bylinkových. Tento kúsok vonia ovocne, nie veľmi sýto, ale pekne. Počas umývania ju je trochu cítiť, no potom sa vytratí. Obsahuje aj extrakt z goji a práve spomenutý manukový medík. Olej je jedným z tých mastnejších a ako sa časom ukázalo, to je pre mňa jediným mínusom.

Treba si zvyknúť

Olejmi sa odličujem od vysokej a nedám na ne dopustiť. Ak sa ma niekto opýta, či sa s nimi nebojím experimentovať, odpoviem s úsmevom. Jednoznačne nie, pretože používanie olejov je pre našu pokožku vynikajúce bez ohľadu na to, aký typ je. Mastná, zmiešaná, citlivá, zrelá. Každá si zaslúži rozmaznávať a oleje sú na to ako stvorené. Používanie je jednoduché a podľa mňa aj zábavné. Časom si každá z nás nájde ten svoj osvedčený spôsob, ktorý bude najobľúbenejší. Ja si pleť navlhčím vlažnou vodou.  Olej si nastriekam do dlaní a následne očistím celú pleť. Oči odličujem zvlášť, ale pokojne aj s týmto olejom, lebo ma z neho neštípu a ide to celkom rýchlo. Pleť tak cca minútku masírujem, olej nanášam aj na krk. Potom si vezmem vlhký odličovací zero waste tampón alebo mušelínový obrúsok a olej dôkladne zotriem z pleti. Tu ale nastal kameň úrazu.

K dokonalosti veľa nechýbalo

Ako som povedala, pleť mi po ňom ostáva mastná. Mám otvorené štyri odličovacie oleje, ale len pri tomto je ten pocit citeľný. Akoby ťažký. Na jednej strane si poviem, že nevadí, lebo potom si pleť ešte čistím - peelingom, mydlom, gélom alebo penou. Vtedy ten mastný pocit pekne zmizne a ostane len hodvábne jemná a hydratovaná pokožka. Ak by som ale chcela použiť len pleťovú vodu, mastnejší pocit by ostal. Takže, aby som bola spokojná, postup musí byť nasledovný - odlíčenie voňavučkým krásnym olejom. Následne sa pleti moc nechytať, aby som sa nejedovala, že je mastná. Hneď na to pleť dôkladne vyčistiť a tonizovať kvetovou vodičkou. Potom naniesť krém alebo sérum. Výsledok? Pleť je žiarivo čistá, úplne jemná a nevznikajú na nej nedokonalosti. Olej veľmi dobre odličuje, nepodráždi pokožku a odstráni aj vodeodolné líčidlá (napríklad aj veľmi odolnú riasenku na obočie alebo dlhotrvácne rúže, ktoré sa vcucnú do pier). Nemôžem povedať, že by bol zlý, to nikdy! Naopak, presvedčil ma, že by som rada skúsila aj iné kúsky od LVLY, lebo je nielen krásna, ale aj veľmi šikovná.

Plusy:
  • krásny minimalistický obal
  • jemná ovocná vôňa
  • ľahko sa používa
  • vhodný aj na vodeodolné líčidlá
  • najlepšie je ho nanášať na navlčenú pleť
  • odličuje bez podráždenia a začervenania, môžete ho skúsiť aj na oči, pokožka ostáva potom jemná a hydratovaná
Mínusy:

  • ostáva mi mastný pocit, pokožku musím dôkladne vyčistiť
Olej LVLY nájdete za 3,99 eur v predajni alebo v eshope DM drogérie.


Skúsili ste už niečo od LVLY? :)



You Might Also Like

7 Vaše komentáre

  1. Ako sa vlastne vyslovuje ten nazov? Obaly su sice pekne, tie v predajni zaujmu, no ten nazov je priserny. Ved jednak si to ludia ani nezapamätaju a ked to budu chciet odporucit kamoske, tak to nebudu vediet vyslovit.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak som to správne našla, tak ako lovely. Súhlasím s tebou, že je to ťažšie zapamätateľné, napríklad moja mamina to vzdala, keď si to prečítala prvý raz :) Plánujem si ísť kúpiť vodu a masku, tak potom ešte pre istotu pohľadám, ako sa to vyslovuje.

      Odstrániť
    2. Je to zkratka slova Lovely (čti lavly) - Půvabná z anglického překladu. Mně to přijde rozkošné. Zapamatovatelne je to velmi snadno. Není to slovenská firma, tak pochopitelně to není slovensky. :)

      Odstrániť
  2. Odličovače s přídavkem oleje neboli emulze mám ráda. Ale zkušenosti s olejem, jakožto takovým zkušenosti nemám. Mrzí mě, že na pleti po aplikaci zůstává mastný film, to není nic pro mě. Ale pro velmi suchou pleť si myslím, že by být mohl.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Olej vždy niečím zmyjem, takže ten mastný film si uvedomujem len chvíľu :)

      Odstrániť
  3. Baby v blogu je to nepriamo uvedene, no po olejovom odlicovaci je VZDY potreba plet vycistit gelovym/penovym cisticom na tvar. Olejove odlicovace maju za ulohu rozpustit makeup a necistoty z celeho dna. Tieto necistoty sa dostanu do toho oleja a kedze olej a voda sa nezmiesaju, tento olej vam ostane na pleti ( to je ta mastnota co citite), aj so vsetkym tym bordelom, ktory sa uvolnil. Preto PROSIM PROSIM vzdy vzdy pouzite dalsi cistic na plet :) Vola sa to aj double cleanse, mozete si to najst a precitat viacej info :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak tak, o metóde dvojitého čistenia som sa dočítala až tento rok, ale v podstate som ju robila vždy :) Ešteže je dnes toľko zaujímavých článkov a dozviem sa, ako sa starať o svoju pleť :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe