Zubný prášok

19:28

Citlivé zuby sú čistá hrôza. Ak ich máte, poznáte tie situácie, ktoré sú aj vtipné, aj tragikomické, aj bolestivé. Celé mesiace sa teším na zmrzlinu. V zime mi nenapadne dať si ju, lebo keď mi nie je teplo, chuť na ňu nemám. Potom konečne príde vytúžené leto, ja si sadnem k zmrzlinovému poháru a dojedá ho Richard, prskajúc, že kvôli mne priberie. Bolesť, ktorú pri studenom cítim, ma ochromí a už nie som schopná si zmrzlinu vychutnávať. Horúce mi až tak neprekáža, ale studené je pre moje zuby tragédia. Už ani melón z chladničky mi nerobí radosť. Nechcem si kupovať zubné pasty  z reklám. Hľadám prírodné alternatívy. A úplne perfektnou je zubný prášok od Navia.

Navia Bylinkový zubný prášok

Navia Bylinkový zubný prášok zloženie

 zubný prášok

Navia

prášok na zuby

O zubnom prášku na zuby si môžete prečítať:

"Zubní prášek obsahuje mátový, šalvějový a anýzový olej, které mají antibakteriální a protizánětlivé účinky. Kalciový prášek, bentonitový jíl a mátový prášek jemně čistí povrch zubů bez poškrábání skloviny a osvěžují dech. Zubní prášek je tak vhodným doplňkem při každodenní ústní hygieně, neboť jemně čistí chrup a ošetřuje a chrání dásně.

Zubní prášek byl vyvinutý jako zcela přírodní alternativa ke klasickým zubním pastám. Efektivně čistí zuby a normalizuje pH v ústní dutině, čímž přispívá ke snížení tvorby zubního kazu a zánětů dásní, které mohou být příčinou nepříjemného zápachu z úst. Kalciový prášek má mimořádně jemné abrazivní účinky a zabezpečuje tak odstranění usazenin z povrchu zubů. Bentonitový jíl je bohatý na minerální látky, detoxikuje prostředí v ústní dutině a díky svým jedinečným adsorpčním účinkům na sebe navazuje nečistoty. Společně s kalciovým práškem tak preventivně působí proti rozvoji zubního kamene a napomáhají odstranit skvrny z povrchu skloviny. Mátový prášek jemně čistí, osvěžuje dech a v kombinaci s esenciálními oleji z máty, šalvěje a anýzu působí antibakteriálně a protizánětlivě. Zubní prášek velmi jemně pění, díky čemuž se všechny aktivní látky snadno dostanou i na těžko dostupná místa.

Složení: Calcium Carbonate, Bentonite, Mentha Piperita Leaf Powder, Sodium Lauryl Sulfoacetate, Salvia Officinalis Oil, Menta Piperita Oil, Pimpinella Anisum Seed Oil, *Limonene, *Geraniol, *Linalool

*Přirozeně se vyskytující v silicích"

Hneď som ho musela mať

Keď som ho zbadala v novinkách, najprv ma nezaujímal. Ale potom som si o ňom prečítala a povedala som si, že ho chcem. V tmavom sklenom obale je 25 gramov prášku, ktorý podľa popisu vyzeral božsky. Zubný prášok obsahuje mätový, šalviový a anízový olej, kalciový prášok, bentonitový íl a mätový prášok. Môžeme ho považovať za alternatívu ku klasickým zubným pastám. Aj keď si kupujem prírodné pasty na zuby, rada sa pozriem aj na niečo takéto. Musela som ho skúsiť hneď v ten deň, ako som si ho prevzala. 

Obal je skvelý, no malý problém bol

Sklený obal je perfektný. Od Navie ich mám doma už niekoľko. Môžu sa použiť v kuchyni, ja si do nich odkladám kozmetické ingrediencie, ktoré mi prichádzajú v plastových vrecúškach (íly, prášky ovocné i iné sušené, bahno a podobne). Už po otvorení krabičky som ale videla, že niečo nie je v poriadku, lebo všade voňala mäta a obal bol pokrytý práškom. Pod vrchnákom bolo ešte veko, no všade okolo neho bol prášok, ktorý sa po otvorení vysypal na mňa  na oblečenie. Pokúsila som sa zachrániť, koľko šlo, ale niečo z neho skončilo na zemi. Bola som z toho trochu nešťastná a myslela som si, že som ľavá. No  keď sa zážitok zopakoval aj pri pleťovej maske na T zónu, ktorá sa vysypala tak isto, už som to ani neriešila. 

Vonia mätou a chutí božsky

Ako som už spomenula, prášok nádherne mätovo vonia. Úplne akoby som si privoňala k sušenej mäte, ktorá doma nesmie chýbať. Prášok je zelenkavej farby a tak, ako nádherne vonia, aj chutí. Keď si ho nanášam na zuby, mám pocit, že chrupčí. Malou lyžičkou (plastovou odporúčam), nanesiem prášok na kefku a vyčistím zuby ako obyčajne. No chrupčí to. Ako piesok v zuboch. Netrvá to ale dlho, lebo veľmi jemne pení a jednotlivé zložky preniknú aj na ťažko prístupné miesta. Najprv ma tá pena prekvapila. Nečakala som ju, lebo podobné prášky, ktoré som mala v minulosti, nikdy nepenili, skôr som mala pocit, že sme spolu stále škrípali :) 

Príjemné použitie

Použitie veľmi príjemné, ako aj pri zubnej paste, lebo ľahká pena nepríjemné pocity nevyvoláva. Zubný prášok môžete používať samostatne alebo v kombinácii so zubnou pastou a ústnou vodou. Je to na vás, ja prášok používam ako doplnok po zubnej paste. Aké sú výsledky? Ako prvé si uvedomujem veľmi svieži dych. Príjemný pocit, ktorý ostane v ústach. Zuby sú úplne hladké, čisté, perfektne zbavené povlaku, ktorý sa počas dňa na zuboch môže vytvoriť. Po zubnom kameni niet ani stopy. Už pár rokov, vďaka správnej starostlivosti, som s ním nemala problémy a musím si zaťukať, verím, že to tak aj ostane. Moje ďasná krochkajú blahom. Mäta i šalvia blahodarne pôsobia na ďasná, nezapaľujú sa, nekrvácajú a majú nádhernú ružovú farbu, zdravú a krásnu, ktorá u mňa nie je úplnou samozrejmosťou. Môžem si dať aj kopček zmrzliny a neplačem pri tom. Lebo zúbky sú odolnejšie. Nakoniec použijem ústnu vodu. Kupujem si rôzne bylinkové vodičky, najradšej prírodné. Vyhovujú mi šalviová a rôzne mätové. Som veľmi spokojná a uznávam, že Navii sa táto novinka viac ako vydarila. A budem si ho kupovať pravidelne.

Plusy:
  • pekný sklený obal
  • krásne vonia
  • dobre chutí
  • aplikuje sa dobre, možno to sprvu vyzerá komplikovanie, ale nie to problém
  • veľmi jemná pena sa ľahko dostane do celej ústnej dutiny
  • zuby čistí veľmi jemne, bez poškriabania zubnej skloviny, sú čisté, hladké (bez zubného kameňa), zuby sú menej citlivé, ďasná nekrvácajú, sú ružové, zdravé, perfektne osvieži dych
Mínusy:
  • nenašla som
Nájdete za 6,90 v eshope Krásná každý den.


Zaujal vás tento prášok? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Já na tyhle zubní prášky moc nejsem. Jednou za čas ano, ale nějak mě to nebaví požívat :D

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To chce čas :) A ak máš nejaký problém, donútiš sa do používania :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe