Milujem tie farby! Lacné a skvelé rúže

18:59

Myslím si, že v ženskom svete nie je veľa produktov, ktoré má v kabelke takmer každá z nás. Rúž takým nepochybne je a patrí k tým, ktorých nie je nikdy dosť. Začne to jedným a zrazu ich je 15 :) Keď som pred rokmi zažala chodiť s Riškom, odložila som ich do poličky a nechala som si nejaké ružové lesky. Tento rok som ale úplne prepadla výrazným farbičkám a nech idem kamkoľvek, rúž ide so mnou. Môj muž si nakoniec zvykol a dokonca im občas pomáha vybrať si najlepší odtieň červenej alebo ružovej :) Essence je značkou s lacnejšími produktami, ktoré som si obľúbila na vysokej. To ale neznamená, že by všetky boli menej kvalitné. Dnes vám ukážem dva skvelé kúsky, ktoré schovajú do vrecka aj niektoré moje drahšie kúsky. Najmä ten tmavočervený je jedným slovom - wau.

Essence rúž


rúž od Essence

velvet matte lipstick essence

matný červený rúž

essence matný rúž
NGREDIENTS: ETHYLHEXYL PALMITATE, KAOLIN, ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, CERA MICROCRISTALLINA (MICROCRYSTALLINE WAX), EUPHORBIA CERIFERA (CANDELILLA) WAX, METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER, SYNTHETIC WAX, ALUMINUM HYDROXIDE, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, PETROLATUM, SILICA DIMETHYL SILYLATE, METHOXY PEG-17/METHOXY PEG-11/HDI ISOCYANURATE TRIMER CROSSPOLYMER, VP/HEXADECENE COPOLYMER, GLYCERYL CAPRYLATE, BHT, OCTYLDODECANOL, TETRASODIUM PYROPHOSPHATE, PARFUM (FRAGRANCE), HEXYL CINNAMAL, LINALOOL, CI 15850 (RED 6 LAKE/RED 7 LAKE), CI 42090 (BLUE 1 LAKE), CI 45410 (RED 27 LAKE), CI 77491 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXID

červený rúž

červený matný rúž od Essence

Ako femme fatale
Kedysi som doma mala jeden červený rúž, ktorý som použila maximálne tri razy do roka. Bolo tomu tak až do minulého roka. Nemala som potrebu ich používať. Tento rok sa vo mne niečo zlomilo a v priebehu mesiaca som sa stala majiteľkou asi štyroch rôznych červených kúskov. Práve červený rúž by mal byť must have každej ženy, ktorá občas zatúži byť ako femme fatale. Dôležité je len nájsť ten svoj správny odtieň, pretože každej svedčí nejaký iný. Už som na to prišla aj ja a som rada, že som našla ten pravý. Inak by som dodnes nepoznala kúzlo krvavo červených pier.

Jednoduchý a pekný rúž
Rúž od Essence velvet matte je v peknom obale s výrazným vrchnáčikom. Nepôsobí nijako výrazne, a predsa dobre vyzerá na poličke. Bez starostí ho možno nosiť aj v kabelke, pretože je pevný a neotvára sa. Vybrať si môžete z piatich odtieňov a ja som šťastná, že som dostala tento. Tá farba mi učarovala a teraz v jeseni ju používam takmer vždy, keď niekam idem. Rúž je krémový a krásne kĺže po perách. Je intenzívnej a sýtej farby, už prvá vrstva by sa dala označiť za vynikajúcu. Čím viac ich je, tým výraznejšia je farba a pekne sa vcucne do pier. Používam ho s priesvitnou kontúrovacou ceruzkou a výsledný efekt je viac ako skvelý. Bonusom je príjemná vôňa, ktorá síce príliš dôležitá nie je, ale poteší.

Výdrž skvelá
Po nanesení uschne a nielenže krásne vyzerá, ale aj vynikajúco drží. Pri pití sa otláča minimálne, pri jedle trochu viac. Ale stále viac ostáva na perách a aj po hodinách ho vidno. Niekedy len po okrajoch (ak som s ním jedla), niekedy na celých perách (ak som len pila). Za 2,49 eur je to úplná paráda. Výhodou je aj to, že pery nevysušuje, ale ak ich mám vysušené alebo som mala opar, nechám ich zahojiť. Pre istotu, aby vyzeral dokonalo.

essence colour boost mad about matte liquid lipstick

colour boost mad about matte liquid lipstick

tekutý matný rúž

essence tekutý rúž
INGREDIENTS: ISODODECANE, DIMETHICONE, CYCLOPENTASILOXANE, ISOHEXADECANE, KAOLIN, MICA, SILICA DIMETHYL SILYLATE, TRIMETHYLSILOXYSILICATE, PEG-8 BEESWAX, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, CERA MICROCRISTALLINA (MICROCRYSTALLINE WAX), SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, TOCOPHEROL, PROPYLENE CARBONATE, PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE, PHENOXYETHANOL, PARFUM (FRAGRANCE), CI 15850 (RED 6 LAKE), CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

tekutý rúž

rúž od Essence

Matná je in
Matné pery sú krásne pery. Bez debaty. Matné rúže zažili veľký boom a nepredpokladám, že by sa to v blízkej budúcnosti menilo. Essence ponúka  matné tektué rúže, ktoré vyzerajú trochu ako lesky na pery. V plastovej tubičke je 8 ml rúžu a nanáša sa vynikajúcim štetcom. Pekne vykresľuje pery a asi aj vďaka nemu sa mi darí nevybehnúť tam, kam nechcem. Vybrať si zo siedmych farieb nie je celkom jednoduché, lebo by som ich brala viaceré a zasa by som nevedela, ktorý prv minúť :)

Plusy
Má veľa dobrých i menej dobrých vlastností. V prvom rade príjemne vonia a pri použití je to fajn zmena. Je krémový a dobre sa nanáša. Krásne farbí v prvej vrstve, ale dá sa vrstviť, vďaka čomu môžete dosiahnuť božskú farbu. Do pier sa vcucne a drží, neotláča sa ani na pohár, ani pri jedle, ani pri sladkom božteku. Môže tak držať pár hodín a výsledný matný finiš je bomba. Toto by bolo to super. Žiaľ, oproti prvému spomenutému kúsku má aj nejaké nevýhody.

Mínusy
K nevýhodám patrí to, že vysušuje pery. Skúsila som si podeň aplikovať balzam, ale nebolo to ono. Rovnako som si ho dávala po peelingu na pery, kedy boli celkom jemné a hydratované. Nepomohlo. Tá skvelá výdrž je milým prekvapením, ale vždy je scenár rovnaký. Pery sú suché a po čase sa z nich začne rúž olupovať. Neotlačí sa, ale trochu sa zlúpne. Odličovať ho musím micelárkou alebo dvojfázovým odličovačom, lebo drží ako kliešť. Nosím ho na kratšie trasy, lebo ak ho mám pridlho, pery sú suché a necítim komfort. Inak ma ale milo prekvapil. Za 2,99 eur to nie je vôbec zlý kúsok. Ak vás suché pery netrápia, nemali by ste s ním mať problémy :)

Používate matné rúže? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Essence produkty jdou mimo mě.. Ano jsou levné, ale za mě bohužel ne skvělé :-( škoda.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe