Pre skvelé čistenie pleti

17:14

Bylinkové a kvetinové vody sa stali neoddeliteľnou súčasťou mojej kozmetickej výbavy. Sú považované za poklady pre našu pleť a ja som už pochopila, prečo. Dobre zvolená voda dokáže pleti pomôcť s mnohými problémami a pomôžu aj vláskom, pokožke celého tela a prevoňajú aj zimný deň. Sú čisté, kvalitné, neobsahujú alkohol a často vyhovujú aj potrebám veľmi citlivej pleti. Ponúkajú ich viaceré značky prírodnej kozmetiky a ja si pomaly rozširujem znalosti a vedomosti. Po šalviovom hydroláte som pokukovala už pár mesiacov, ale keďže som si predtým nakúpila viacero pleťových vôd (lebo musím mať doma na výber, podľa chuti a nálady), nechcela som si ich škrečovať do zásoby veľa. Ale ten čas prišiel!


Biofficina Toscana čistý organický šalviový hydrolát



Biofficina Toscana

cruelty free

šalviový hydrolát

O šalviovom hydroláte si môžete prečítať:

       Šalvějový hydrolát má na pokožku stimulující a stabilizační účinek, zejména u seboroické kůže nebo kůže se sklonem k akné. Revitalizuje a obnovuje unavenou a křehkou kůži. Při péči o vlasy a vlasovou pokožku má šalvěj tonizující, stimulující a posilující účinek. Doporučuje se pro ředění všech šamponových koncentrátů Biofficina Toscana, zejména pro Šamponový koncentrát pro dodání objemu.
Složení: Salvia Sclarea Flower/Leaf/Stem Water*, Sodium Benzoate, Sodium Dehydroacetate, Lactic Acid 
* Produkt ekologického zemědělství

Šalviový hydrolát od Biofficina Toscana je jedným z viacerých, ktoré táto značka ponúka. V hľadáčiku mám aj rozmarínový, levanduľový som už skúsila a bola som spokojná.  Šalvia lekárska je výnimočná rastlinka, ktorá sa aj v minulosti považovala za bylinku, ktorá zachraňovala a uzdravovala. Je to vďaka jej skvelému zloženiu. Obsahuje silice ako gáfor, cineol, triesloviny, glykozidy, rastlinné kyseliny  či zinok. Tieto látky sú zodpovedné za to, že pomáha na veľké množstvo problémov a je obľúbená i v kozmetike. 

Hydrolát má 100 ml a je v tmavom hnedom plastovom obale. Šikovná veľkosť, pekný obal, začiatky boli naozaj super. Aj keď nemá rozprašovač, používam ho veľmi rada. Rozprašovač mi vyhovuje, keď si na noc  dávam oleje alebo olejové séra. Nastriekam si pár kvapiek kvetovej vodičky, aplikujem olej a ten sa krásne vstrebe do pokožky bez mastného alebo ťažkého pocitu na  pleti. Ak mám tonikum bez rozprašovača, použijem bavlnený tampón, ktorý potom operiem. Hydrolát má krásnu sladkú šalviovú vôňu, ktorá mi pripomína leto. Svojou ľahkosťou a podmanivou vôňou je skvelým spoločníkom na večery a vždy sa teším na jeho použitie. Využívam ho rôzne:
  • v prvom rade je to jedna z najlepších kvetových vôd na mastnú/problematickú pleť so sklonom k akné. Má antibakteriálne účinky, reguluje tvorbu mazu a pomáha pokožku regenerovať a upokojovať. Tonizuje ju a prinavracia jej pocit pohody. Keď ho používate, môžete ho použiť čistý alebo riedený s prevarenou vodou v pomere 1:1. Mne neriedený vyhovuje.
  • pridávam si ho do prachových masiek miesto vody, pekne ju prevonia a maska je naozaj účinná
  • podporuje lesk vlasov, môžete ho nariedený nastriekať na vlasy, upokojuje aj vlasovú pokožku a ak máte mastné vlásky, môže im pomôcť k zlepšeniu stavu
Vydarený kúsok oceňujem pre jeho pekný vzhľad a veľa možností využitia. Nájdete ho za 6,10 eur v eshope Krásná každý den.

cosmetikabio

konjaková hubka

ako sa používa konjac špongia

konjac sponge

cosmetikabio konjak hubka

konjac hubka od Cosmetikabio

O konjakovej hubke si môžete prečítať:


        Konjaková houbička je vyrobena ze 100% čistě přírodní rostliny Konjac, která má svůj původ v Japonsku. Je neuvěřitelně měkká a jemná, vhodná pro všechny typy pleti včetně pokožky novorozeňat. Při každodenním používání navrací pleti přirozený jas a hebkost.
Jemně čistí a masíruje pleť, zároveň odstraňuje nečistoty a bakterie, které zapříčiňují vznik akné. Vytváří na pleti jemný peelingový efekt. Vyrovnává pH pleti a je natolik jemná, že ji můžete použít i pro extra jemnou a citlivou pokožku. Přirozeně hydratuje pokožku. Ideální pro lidi s atopickým ekzémem a jinými kožními onemocněními (např. hypersensitivní pokožka)


Druhým kúskom dnešného článku je legendárna konjaková hubka od Cosmetikabio, ktorá mi už pár rokov doma nesmie chýbať. Je famózna, dokonalá a s pleťou robí divy. Konjaková hubka alebo aj hubka konjac je zložená len z čistej japonskej rastliny Konjak. Ponúka ju už veľa značiek a môžete si vybrať čistú, so zeleným čajom či aktívnym uhlím. Ja ich striedam, vždy, keď jednu vyhodím, nejakú inú si kúpim. Keď ju doma otvoríte, môže vás šokovať, že je malá a tvrdá. V okamihu, ako ju namočíte, krásne zmäkne a stane sa nenahraditeľným spoločníkom pri čistení pleti. Bonusom je šnúrka, na ktorú môžete špongiu zavesiť, aby lepšie a rýchlejšie uschla.

Hubka masíruje pokožku, stimuluje tak  krvný obeh, odstraňuje odumreté bunky a napomáha rastu nových. Je akoby jemnučkým peelingom, ktorý čistí, odstraňuje make up a hydratuje.  Čistí naozaj hĺbkovo a dôkladne, pomáha odstraňovať aj čierne bodky a pleť je po jeho použití veľmi jemná a žiarivá. Môžete ju používať samostatne alebo aj s gélom, mliečkom či mydlom, ktoré dobre napení. Možností je veľa a ja na konjakovú hubku nedám dopustiť. Časom sa rozpadne, niektoré vydržia dlhšie, niektoré kratšie, tiež záleží aj od toho, ako často ju používate a či ju nechávate dobre vysušiť. Táto vydržala pár mesiacov, ale som s ňou veľmi spokojná! Stojí 5,51 eur a nájdete ju v eshope Krásná každý den.

Čím  si najradšej čistíte pleť? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Ten první produkt vidím prvně :) a konjakovou houbičku mám doma taky, ale od jiné značky a už i jen leží v toaletním stolku :-D ale je fajn. Jen se nedokáži dokopat k jejímu používání.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe