Šalvia a grapefruit v prírodnom krémovom dezodorante

13:25

Leto milujem a teším sa naň každý rok. Vlastne, teším sa naň od okamihu, ako sa končí  a nastúpi sychravá jeseň :) Je pravdou, že na teplo nadávam, ale zimu nemám rada ani trochu, tam je to ešte ešte horšie. Práve leto preverí silu dezodorantov a mám pre vás pripravených pár tipov na veľmi dobré letné dezodoranty. Začnem krémovým od Dulcie, ktorý mám už dlhšie. Nechala som si ho na horúce počasie, lebo to odhalí všetky plusy aj mínusy :) Dulciu zbožňujem, doma mi nikdy nesmie chýbať zinková mastička, gél s aloe vera, ružová voda a balzam na atopickú pokožku. Práve ten prešiel veľkou zmenou - má vylepšené balenie a praktickú pumpičku na dávkovanie. 

DULCIA Natural krémový dezodorant Šalvia-grapefruit 30 g


DULCIA Natural krémový dezodorant
dezodorant Dulcia zloženie

DULCIA Natural krémový dezodorant Šalvia-grapefruit
Zloženie: sodium bicarbonate, Amylum maydis, Cocos nucifera Oil, Theobroma Cacao Seed Butter, Vitis Vinifera Seed Oil, CERA FLAVA, Zinc Oxide, Tocopherol, Citrus Grandis Seed Extract, CITRUS GRANDIS (GRAPEFRUIT) PEEL OIL, Oleum Salviae Officinalis
prírodný krémový dezodorant

prírodný dezodorant

Malé umelecké diela


Odkedy Dulcia zmenila obaly, považujem ju za neodolateľnú. Nechápte ma zle, tie kovové som milovala a odkladala som si ich na rôzne poklady, ale tie nové sú krásne. Ozdobené, farebné a neuveriteľne praktické. Plastové obaly sa dajú recyklovať a môžete si niektoré z nich tiež odložiť. Dezodorant šalvia - grapefruit je v peknej trojuholníkovej krabičke a plastový obal je guľatý. Má 30 gramov a hoci si poviete, že aký drobček to je, vydrží naozaj dlho. Bez dezodorantu sa neobídem ani doma, ani inde, takže ich potrebujem naozaj dosť.

Voňavý krémový ako koláčik

Kedysi som si dezodoranty vyberala len podľa vône. Dnes sa pozerám aj na zloženie a tiež na filozofiu značky. Dulcia všetko spĺňa na jednotku. Obsahuje síce sódu bikarbónu, ktorá môže občas vyvolať podráždenie a začervenanie pokožky, najmä u citlivých jedincov, ale ja som s ňou nemala problémy skoro vôbec. Takže mne neprekáža a kozmetika s jej obsahom je na mojej kozmetickej poličke bežná. Táto vôňa je ideálna pre dámy, lebo je správne sladká a správne svieža. Povzbudí zmysly a nie je rušivá, pokojne môžem naniesť parfém. Konzistencia je mäkká a krémová, ľahko sa nanáša a pomerne rýchlo sa môžem obliecť bez strachu, že mi na oblečení ostanú fľaky.

Ako to funguje?

Pri tomto dezodorante je dôležité vedieť, že potiť sa neprestanete. Telo bude naďalej vylučovať toxíny a prirodzene sa ochladzovať. Nebudete sa však cítiť.  Zloženie zabraňuje množeniu baktérií, ktoré sú zodpovedné za zápach v podpazuší a počas dňa ostáva svieži, príjemný pocit. Obsahuje aj zinok, ktorý pomáha pokožku upokojiť a pokojne sa môže použiť aj po holení. Keď sa rozhodnete používať prírodné dezodoranty, je dobré nekombinovať ich s tými klasickými, lebo sa znižuje ich účinnosť. Dlhodobejšie používanie prináša vytúženú úľavu -  pot sa postupne riedi na jemnejšiu nepáchnucu tekutinu.

Odporúčam? Odporúčam.

Od Dulcie som mala dezodorantov viac. Niektoré opakovane, lebo som sa do nich zbláznila. Tento je tým, do ktorého sa oplatí investovať zasa. Krásne vonia a dobre sa aplikuje. Aj v lete, aj v zime. Nedráždi pokožku a čo je dôležité, ani ju nevysušuje. Vydrží veľa. Horúce počasie, náročnú turistiku aj celodenné túlanie sa mestom. Niekedy ho musím aplikovať aj druhý raz, ale obyčajne postačuje jeden. Čistými rukami stačí naniesť maličké na pokožku podpazušia tak, akoby ste sa išli krémovať. Poriadne ho roztriete v tenkej vrstve, ktorá sa rýchlo a dobre vstrebáva. 

Plusy:
  • krásne balenie
  • praktický plastový obal
  • príjemná svieža vôňa skvelá pre ženy
  • krémová konzistencia
  • dobré zloženie
  • možno ho používať aj po holení
  • vydrží voňať aj celý deň, občas ho treba aplikovať dva razy
  • nedráždi pokožku,rýchlo sa vstrebáva bez mastného pocitu, nezafarbí oblečenie
  • nezabráni poteniu, ale zápachu
Mínusy:
  • nenašla som
V eshope Dulcia Natural alebo partnerských predajniach za 6,90 eur.


Mali ste dezodorant od Dulcie? :)

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Tak mně se hlavně zalíbila už ze začátku filosofie, o které jsi psala. A následně i funkce, ta je skvělá a přesně tak by podle mě měly fungovat deodoranty. Také mám jeden, který funguje také tak. Když jsou chemické dea, která po nějaké době podle mě už tolik nefungují. A po nějaké době se stejně budeš potit a bude to cítit. U těchto pak má člověk pocit lepší funkčnosti, když nic necítí. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak, neprekáža mi, ak sa spotím, no horšie je, keď sa cítim :) Najmä medzi ľuďmi, vtedy idem zošalieť a hľadám miesto, kde môžem dezodorant použiť :)

      Odstrániť
  2. Jej tak to musím zkusit Luci. Já od Dulcia používala růžovou vodu a ta byla nejlepší co jsem kdy měla! Jinak po přírodním deodorantu prahnu už fakt dlouho, ale asi jsem málo vytrvalá a trpělivá...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Luci, vrelo odporúčam :) A ak máš strach z prírodného dezodorantu, tak na začiatok skús nejaký, ktorý sa vysúva. Napríklad od Navie. A potom, keď zistíš, či ti vyhovuje, bude príjemnou zmenou takýto v kelímku :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe