Konopný tuhý šampón

18:05

Život s atopickým ekzémom ma naučil veľa vecí. Snažiť sa eliminovať stres, hľadať čo najšetrnejšiu kozmetiku, tešiť sa z každého zlepšenia. Nie je to len o tom, že to svrbí, niekedy bolí. Ale aj o snahe maskovať ho, česať sa tak, aby nič nebolo vidno, niektorých účesov sa vzdať, nosiť menej čiernej, lebo suché šupinky na čiernom oblečení veľmi vidno. Už ani neviem, aké to bolo pred ekzémom. Tak dávno to je, čo sa objavil a už nezmizol. Keď som bola mladšia, aj som si poplakala. Dnes mi to je ľúto, ale učím sa s tým žiť. Stále ho mám najviac vo vlasovej časti hlavy a tak hľadám ideálny šampón, ktorý bude jemný k pokožke aj k vlasom. Saipo má v ponuke šampón s konopným olejom. Bola som naň veľmi zvedavá, lebo pred nejakým časom som mala podobný od inej značky a nesadol mi, lebo sa mi veľmi mastili vlasy už deň po umytí. Bola to výzva.

Saipo Šampón s bio konopným olejom

Saipo

Saipo Šampón s bio konopným olejom zloženie

 Šampón s konopným olejom


Saipo Šampón s bio konopným olejom

Produkty s konopným olejom i olej samotný sa mi na ekzém veľmi osvedčili. Nielenže uľavili od nepríjemného svrbenia, ale aj pokožku upokojili a suché miesta sa zmenšili aj o polovicu. Tuhé šampóny som začala preferovať už dávno a vždy aspoň dva. Občas ich vymením na chvíľku za nejaký tekutý a zasa sa vrátim k tomu overenému. Zistila som, že na cestovanie sú tuhé šampóny ideálne. Vždy ho beriem spolu s mydlom, pretože sa nemusím báť toho, že by sa mi vyliali v kufri, zaberú málo miesta a ak treba, použije ich aj Richard.

Saipo má v ponuke niekoľko zaujímavých šampónov. Prvý som ale chcela tento. Kvôli ekzému. Vonia len jemne. Vlastne, keď sa tak na to pozerám, ani neviem, či vôbec po niečom vonia. V prípade kozmetiky na ekzém je to ale dobre, lebo čím voňavejšia, tým skôr môže tú citlivú pokožku podráždiť. Vytvára jemnú penu, ktorá je krémová. Stačí len pošúchať po vlasoch. Nie je to zdĺhavé, netreba sa toho báť, ide to ľahko.

Šampón dôkladne vmasírujem aj do pokožky a nechám chvíľu pôsobiť. Našťastie, neštípe ani na poškriabanej pokožke, preto ho môžem bez obáv používať. Po umytí ostávajú moje vlasy trochu drsnejšie, ale to riešim maskou na vlasy alebo kondicionérom. Trochu votriem najmä do končekov a opláchnem. Potom sa mi dobre rozčesávajú a nemusím s nimi bojovať. Na moje milé prekvapenie šampón nespôsobil ani mastenie vlasov, ani to, že by boli ťažšie a bez objemu. Po aplikácii spreju na objem pekne držia tvar. Jediné, na čo nesmiem zabudnúť, je spomínaný kondicionér, lebo vlasy mám po umytí zamotané a skôr by som ich trhala ako česala. To je ale pri tomto type bežné a vyrieši to octový oplach.

Plusy:
  • Bez výraznejšej vône
  • Dobre pení
  • Dobrý na ekzém, upokojuje pokožku, menej svrbí
  • Vlasy sú pevné, pružné, čisté
Mínusy:
  • Musím použiť kondicionér, aby boli jemnejšie a dobre sa česali - inak sa odporúča kyslý oplach


Za konopný šampón zaplatíte v eshope Saipo 4,90 eur.

Skúsili ste niekedy takýto tuhý šampón, kde je potrebný kyslý oplach? :)


You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Tiež mám atopický ekzém a prejavuje sa mi aj na vlasovej pokožke. Ja mám overený šampón proti lupinám od Yves Rocher, jednak mi dokáže za 2-3 použitia zmierniť až zastaviť prejavy ekzému a k tomu sú vlasy krásne.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne kedysi šampóny od Yves Rocher veľmi vyhovovali, ale v poslednej dobe ho nemôžem používať, pokožka ma hneď svrbí. Ale časom mu ešte dám šancu :)

      Odstrániť
  2. Mám ráda také na cestování ty tuhé produkty. Každopádně tento vypadá zajímavě, já teď mám také chvilku tekutý. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tuhé a tekuté celkom rada striedam, ale vždy musím mať doma najmä tuhý :) Naozaj je na cestovanie najlepší :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe