Zoznámte sa - Korika pleťové masky

12:58

O značke Korika ste si na mojom blogu už mohli prečítať. Prvá recenzia sa týkala masky na ruky, ktorá rozhodne stojí za vyskúšanie. Ponúka aj veľmi zaujímavé pleťové masky, najmä látkové. Je pravda, že mám radšej tie krémové, ale vždy mám doma aj plátenné. Osvedčili sa mi najmä vtedy, ak sa niekam ponáhľam alebo potrebujem pleti dodať extra hydratáciu. Niektoré z nich sú neuveriteľne účinné, výsledky na seba nenechajú na seba dlho čakať a potom sa cítim lepšie. Krajšie. Pretože kórejská kozmetika svojou kvalitou neprestáva udivovať.




KORIKA NaturBeauty

KORIKA NaturBeauty rozjasňujúca plátienková maska zloženie

KORIKA NaturBeauty rozjasňujúca plátienková maska

Látkové masky sú ideálne k relaxu, lebo po ich aplikácii si obyčajne na chvíľku ľahnem a čítam si. Je to príjemný kozmetický rituál, pri ktorom si oddýchne myseľ a pleť opeknie :) Inak tomu nie je ani v prípade tohto kúsku.  Korika NaturBeauty rozjasňujúca plátienková maska obsahuje výťažky z liči, extrakt z hamamelu virgínskeho a ľadovcovú vodu z Islandu. Aj tieto nevšedné ingrediencie jej dodávajú zaujímavé vlastnosti. 

Táto látková maska je dobre vlhčená a na pleť ľahko priľne. Je pevná, netrhá sa a drží aj v prípade, ak sedím alebo chodím. Vonia trochu po liči, ale nie je to výrazná vôňa, len ľahká ovocná aróma. Celkom však postačuje na to, aby som dostala chuť na misku plnú ovocia. Páči sa mi a zdá sa mi prirodzená, ľahká. 

Korika NaturBeauty rozjasňujúca plátienková maska nedráždi pleť. Po vyčistení ju opatrne rozprestriem na tvár (to mi vždy chvíľku trvá a vyzerá to ako maturita) a nechám pôsobiť 15-20 minút. Keď ju zložím, ostáva po nej ešte trochu séra, ktoré sa dá krúživým pohybmi jemne vklepať do pokožky. Výsledok? Pekne vyhladzuje, rozžiaruje, osviežuje a zjemňuje pleť. Tón je zjednotený, linky vyhladené, póry stiahnuté. Keď ma čaká nejaká významnejšia udalosť alebo ideme s Riškom večer von, takáto maska sa postará o dokonalý výsledok.

KORIKA SciBeauty antistresová plátenná maska

KORIKA SciBeauty antistresová plátenná maska zloženie

KORIKA SciBeauty antistresová plátenná maska

Pri tejto maske som pochopila, aké dôležité je prečítať si návod skôr ako sa vrhnem na používanie. Bolo to tragikomické a než som pochopila, akú chybu som urobila, ubehlo pekných pár minút :) Korika SciBeauty antistresová plátenná maska je jednou z tých luxusnejších látkových masiek (teda, táto je skôr hydrogélová) a pokojne by som si kúpila na každý týždeň jednu. 

V obale je veľa tekutiny a dá sa vtrieť do pokožky potom, ako si zložím masku. Vonia sladko a pekne, tak povzbudzujúco. Nespôsobuje podráždenie, začervenenie ani štípanie, moja zmiešaná pleť so sklonom k akné si ju pochvaľuje. Obsahuje mňamky ako kyselinu hyalurónovú, extrakt z koreňa rozchodnice ružovej a extrakt z portulaky zeleninovej.

Ako som spomenula, mala som trochu problém s tým, ako ju naniesť :) Korika SciBeauty antistresová plátenná maska je uložená na dvoch plastových sieťkach, aby pekne držala tvar. No, ja som si neprečítala (ani nepozrela návod) a capla som si to na tvár celé, aj s tými sieťkami. Až keď sa to nedalo nijako uľapkať, pochopila som, že niekde sa stala chyba a nejde to tak, ako by to malo ísť. Postup je taký, že najskôr treba dať dolu časť sieťky, aby maska priľnula a potom zbytok, aby sa neroztrhla. Je z bio celulózy, teda taká hydrogélová a pri neopatrnej manipulácii sa môže roztrhnúť. Okej, zasa som sa presvedčila o tom, že aj keď som žena, musím návody čítať.

pôsobiť antistresovo a tiež proti vonkajším negatívnym vplyvom. Ak je pleť mdlá a unavená, pekne ju oživí a prinavráti jej ten zdravý jas. Výborne ju hydratuje a vyhladzuje, má akoby chladivý efekt, preto ju aj osvieži. Výsledky vidíte aj ďalšie dni a hoci sa môže javiť ako drahšia, splní, čo sľúbi. Zdá sa mi trochu lepšia ako prvá spomenutá, ale možno je to najmä tým, že lepšie sadne na pleť a je to také, akoby som mala ešte jednu kožu. 

Ak by vás Korika masky zaujali, mám pre vás dobrú správu :) Budúci týždeň nás čaká Summer Black Friday na Notine, kde sa dajú kúpiť obľúbené značky so zľavou 20%. Okrem Koriky sú tam aj moje obľúbené Saffee, Lancôme, Gucci, Payot, Vichy, Collistar, Maria Nila a mnohé ďalšie. Ako milovník akcií a výpredajov som zvedavá, čo všetko tam nájdem :)

Máte skúsenosti s maskami Korika? :)











You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Obe masky mám doma a teším sa na ich testovanie. Tú chladivú si pri najbližších 30tich stuňoch dám určite.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Korika sa mi veľmi zapáčila, momentálne je spolu so značkou Mizon na prvých priečkach obľúbenosti :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe