Zero waste je životný štýl, ktorý nebude nikdy nudný

14:50

Keď sa na Slovensku začali objavovať bezobalové obchodíky, nevedela som sa dočkať, kedy bude nejaký aj v našom okolí. Nakoniec som sa dočkala, lebo aj v Piešťanoch či vo Vrbovom otvorili svoje brány. Hoci denne cestujem a času na zvyš nemám, rada sa tam zastavím, pokochám sa a niečo nové prinesiem domov. Bezobalový obchodík Bezobalis sídli v Trenčíne (tento rok som v meste módy ešte nebola, ale budem to musieť napraviť) a má veľkú ponuku kozmetiky, drogérie či potravín. Vďaka našej spolupráci som mala tú česť lepšie sa pozrieť na slovenskú značku Mydlove a zbláznila som sa do nej. Dnes vám ukážem dva produkty, z ktorých jeden vonia ako Vianoce. Tuhý kondicionér chodím tajne ovoniavať :) 


Mydlove Tuhý kondicionér Pomaranč-Škorica
 
Mydlove Tuhý kondicionér Pomaranč-Škorica zloženie

tuhý kondicionér Pomaranč-Škorica

Mydlove Tuhý kondicionér

Mydlove Tuhý kondicionér Pomaranč-Škorica

S tuhými kondicionérmi až tak veľa skúseností nemám. Spomínam si, ako som si jeden kúpila a po pár použitiach som ho posunula ďalej. A mala som aj jeden vo vzorke, no nestál za reč. Vlastne som si myslela, že im na chuť neprídem a skončím len pri tých krémových. Mydlove Tuhý kondicionér Pomaranč-Škorica som išla skúšať s opatrnosťou, no zároveň som bola veľmi zvedavá, že čo sa z neho nakoniec vykľuje. Stále som si nevedela predstaviť, ako bude účinkovať.

Balený je rovnako krásne ako tuhé šampóny, o ktorých ste si už na blogu mohli prečítať. V peknej krabičke na výplni pripomínajúcej slamu leží milá oranžová kocka. Teda, ešte je zabalená v papieri, ale keď ju rozbalíte, zbadáte, že je oranžová. Hneď na to ucítite nádhernú škoricovú vôňu, ktorá evokuje pocit Vianoc, hreje (nielen pri srdci) a neviem sa jej nabažiť. Uvedomujem si, že mužov by asi veľmi nenadchla (ten môj má vlasy dlhšie a radšej si ich šklbe ako by mal siahnuť po kondicionéri), no pre ženy je ako stvorená.

Používa sa ľahko. Mokré vlasy kondicionérom pošúchajte aspoň 10 cm od vlasovej pokožky, takto ho nechajte pôsobiť chvíľku (do dvoch minút, ale toto ozaj nestopujem) a umyte. Obsahuje rakytníkový olej a keď ho aplikujem na vlasy, pripomína mi trochu nejaký olejový zábal. Keď ho však používam podľa pokynov výrobcu, vlasy neostávajú mastné a dá sa dobre vymyť. K jeho nesporným výhodám patrí, že zaberá minimum miesta, nevyleje sa a pomaly sa míňa (vydrží tak tri mesiace). Ak sa rozhodnete kúpiť si tuhý kondicionér (alebo aj šampón), po každom použití ho nechajte dobre uschnúť a odložte (ideálne do prenosky alebo do nejakej nádobky, ktorá sa dá uzavrieť). 

Tuhý kondicionér Pomaranč - Škorica je na vhodný suché, normálne aj detské vlásky. Moje sú kvôli ekzému veľmi vysušené, preto potrebujú hydratačnú kozmetiku. Takú, ktorá ich vzpruží, dodá im vodu a živiny a budú tak vyzerať prirodzene a zdravo. Po použití ostávajú veľmi jemné a príjemné na dotyk. Ľahko sa rozčešú (žiadne trhanie, frflanie, nadávanie) a neelektrizujú ani po uschnutí. Po prvom použití sa mi nezdalo, že by boli vlasy iné, ale postupne, každým použitím, boli pevnejšie, pružnejšie a prirodzene sa leskli. Spolu s tuhým šampónom na suché vlasy a sírovým šampónom sú zohratá dvojica a vlasy vyzerajú lepšie. Žiadna slama, ale pekný účes. Za 8 eur paráda.

Jemné mydlo s kozím mliekom a bambuckým maslom

Mydlove Jemné mydlo s kozím mliekom a bambuckým maslom zloženie

Mydlove Jemné mydlo s kozím mliekom a bambuckým maslom

mydlo s bambuckým maslom

Mydlove Jemné mydlo s kozím mliekom a bambuckým maslom

Keď som objavila, aké čaro majú prírodné mydlá, mala som ich doma vždy niekoľko - čierne s aktívnym uhlím na pleť, voňavé prírodné miesto sprchového gélu, s bambuckým maslom na ekzém a tak. Nevedela som ich prestať kupovať, dávala som ich do oboch kúpeľni, na vaňu i do sprchového kúta a keď sa jedno minulo, hneď som ho nahradila ďalším. Najšťastnejšia som bola, keď naozaj poriadne voňali. Dnes si však ukážeme kúsok, ktorý nevonia a jeho sila je omnoho väčšia, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať.

Mydlove Jemné mydlo s kozím mliekom a bambuckým maslom by som zaradila do kategórie nenápadných, ale účinných prírodných mydiel. Má 125 gramov a je to pekná kocka ukrytá v papierovej krabičke. Opäť sa nesie v minimalistickom duchu a opäť môžem povedať, že mu to pristane. Ako ste si už mohli všimnúť, táto značka myslí aj na najmenšie detaily a každý kúsok, ktorý sa mi zatiaľ dostal do rúk, predstavoval malé premyslené umelecké dielo. 

Toto mydielko nevonia. Teda, vonia ako mydlo, ale neobsahuje žiadne esenciálne oleje, ktoré by ho prevoňali. Práve preto je vhodné pre citlivú pleť malých detí, osôb a atopickým ekzémom, ekzémami z opotrebovania, seborhoickou dermatitídou, psoriázou, akné a presušenou pokožkou. S koncom leta sa mi ekzém vždy zhorší a objaví sa medzi prsiami, na chrbte alebo krku, a preto vymieňam sprchové gély za mydlá

Mydielko pekne krémovo pení a dobre sa drží v rukách. Môžete ním nahradiť sprchový gél, tekuté mydlo na ruky i pleťový gél na čistenie, pretože nevysušuje ani nedráždi. Pokožku šetrne čistí a nenarušuje prirodzenú ochrannú bariéru pokožky. Hoci neprevonia vzduch okolo, je to príjemný upokojujúci rituál. Pokožka je jemná, vyživená a nie vysušená (aj keď bez hydratačných mliek alebo krémov to skrátka nejde). Mydlove Jemné mydlo s kozím mliekom a bambuckým maslom je vhodné aj pre našich najmenších, takže ho môže používať celá rodina. Nestojí ani 5 eur a vydrží dlho.



Používate tuhé kondicionéry? Aké sú vaše skúsenosti? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe