Kakaové maslo vyzerajúce ako sviečka? Môže byť

17:06

Telové maslá zbožňujem už nejaký ten piatok. Celé sa to začalo tým, keď som spoznala bambucké maslo, o ktorom som si myslela, že je to najlepšie na svete :) Dodnes si myslím, že patrí k tomu najlepšiemu, čo si môžete dať na pokožku, ale už netvrdím, že je najlepšie, lebo tých kvalitných masiel je hneď niekoľko. Medzi ne jednoznačne patrí aj kakaové maslo, ktoré si zamilujete pre jeho čokoládovú vôňu a výnimočné hydratačné a regeneračné účinky. Značka L´Orient Cosmetique Naturel myslela aj na to, aby sme ho mohli čo najjednoduchšie nanášať a tak sa trochu podobá na sviečku.


L´Orient Cosmetique Naturel kakaové maslo zloženie

L´Orient Cosmetique Naturel kakaové maslo

kakaové maslo

L´Orient Cosmetique Naturel kakaové maslo

Predovšetkým v zime alebo v chladnom počasí potrebujem výživnejšie telové maslá, prípadne krémy a oleje, pretože pokožku mám vysušenú, citlivú a potom aj boľavú. Niekedy od novembra vymieňam ľahké telové mlieka na niečo "hustejšie" a sú to práve telové maslá, ktoré ma už neraz zachránili. L´Orient Cosmetique Naturel kakaové maslo považujem za zimný must have a práve v zime 2021 sme sa presvedčili doma o tom, že nám naozaj nesmie chýbať.

Ak je niečo, čo ma prekvapilo, tak obal. Ono na prvý pohľad vyzerá všetko úplne bežne. Papierová krabička, sklený obal s plastovým vrchnáčikom. Jednoduché, pekné, bežné. No a potom to balenie otvoríte a zbadáte dva knôty. Moja prvá myšlienka bola, že sa asi poplietli objednávky, lebo sviečku som teda rozhodne nečakala. Všetko však bolo v poriadku, knôty sú preto, aby sa masielko roztopilo a následne sa omnoho ľahšie nanieslo na pokožku. Logické, nie?

Jeho vôňa je úžasná a niekedy mám pocit, že všade okolo mňa je čokoláda. Občas by som dokonca povedala, že je to celkom na zahryznutie :) Vôňa je jeden z dôvodov, pre ktoré sa naň neskutočne teším. Jeho konzistencia je naozaj tuhá, tieto maslá sú dokonca až tvrdé, ale pri kontakte s pokožkou sa pomaly topia. Keď však zapálim knôty, po chvíľke je časť roztopená a vďaka tomu sa perfektne rozotrie po pokožke.

Natierať sa teplým maslom (nenapadlo by mi, že sformulujem práve takéto slovné spojenie, ale inak to vlastne ani povedať nejde) je zaujímavé, voňavé a v neposlednom rade príjemné. Je to masáž pre telo i dušu a v chladných zimných večeroch to pôsobí ako antidepresívum. Netreba sa báť, že by ste sa popálili, maslo horúce nie je a roztopíte si z neho len toľko, koľko potrebujete.

Ak by som mala vyzdvihnúť len jednu jeho vlastnosť, bola by to schopnosť hydratácie. Pokožku hydratuje do hĺbky, zabraňuje jej vysušovaniu a ostáva tiež úplne jemná na dotyk. Dokáže ju regenerovať a upokojovať, blahodarne pôsobí na pleť ošľahanú chladom a vetrom, spálenú slnkom alebo inak poranenú. Ekzém vďaka nemu omnoho menej svrbí a zmenšuje sa a rovnako tak upokojuje aj začervenanú a boľavú pokožku pod rúškom. Je ingredienciou bežne používanou pri výrobe domácej kozmetiky (krémy, dezodoranty, balzamy na pery, masky) a určite si ho obľúbite aj preto, aké je jemné a úplne prírodné.

Plusy:
  • pekne vyzerá
  • krásne vonia
  • vďaka dvom knôtom sa pomerne rovnomerne roztápa a ľahko sa aplikuje
  • vynikajúco hydratuje pokožku, zabraňuje jej vysušovaniu, regeneruje ju a zjemňuje, upokojuje pri podráždení a spálení, vhodné je aj na ekzém
  • skvelé na výrobu domácej kozmetiky
Mínusy:
  • nenašla som
Nájdete ho v eshope Bionatural, kde 80 g balenie stojí 12 eur.

Kupujete si kakaové maslo? :)
































You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe