Lady Olio - Arganový olej

13:24

Viem, že o arganovom oleji som vám písala už niekoľkokrát. A určite ešte viackrát budem, pretože tento olej, nazývaný aj marocké zlato, je skutočný zázrak v starostlivosti o pleť, telo i vlasy. Doteraz som mala len výrobky, ktoré tento vzácny olej obsahujú, ale pred nejakým časom som začala používať aj čistý arganový olej. Je od Lady Olio, ktorá ponúka zákazníkom 100% kozmetické rastlinné oleje a prírodnú kozmetiku. Všetky produkty sú vhodné na každodennú starostlivosť o pleť a taktiež pri rôznych kožných a kozmetických problémoch. Oleje Lady Olio sú v BIO kvalite, jednodruhové a certifikované.

Lady Olio - Arganový olej
Olej má 100 ml



 Arganový olej
Jedná sa o jednodruhový olej

Lady Olio

Lady Olio - Arganový olej


Obľúbila som si ho hneď po prvom použití. Olej je v sklenej fľaši, má rozkošný plastový vrchnáčik a aplikátor sa ešte uzatvára otočením, takže je dokonale chránený. Pumpička na dávkovanie je skutočne skvelá, stačí raz stlačiť. Len pri tom treba mať fľašu trošku nahnutú do boku, lebo pri prvej aplikácii som ju mala rovno a olej mi stekal po fľaši (už som si vynadala za mrhanie tohto pokladu). Nemá žiadnu vôňu, teda, žiadnu výraznú, až keď si úplne k oleju privoniam, cítim akoby jemnučkú, orieškovú arómu :) No inak si ju človek ani neuvedomí. Olej používam:

  • na pleť miesto krému po dôkladnom vyčistení (peeling, čistiaci gél, pleťová voda). Použiť sa môže na suchú i na vlhkejšiu pleť. Ak po používam na suchú, tak počkám, kým pleťová voda uschne a trošku oleja jemne vmasírujem do pokožky. Výsledkom je hydratovaná pleť, jemné linky sú vyhladené, vrásky jemnejšie, pleť je pružná, hodvábne jemná a pôsobí zdravo
  • používam ho aj na vlasy. Pred zmývaním si na ne nanesiem  trochu oleja a vmasírujem ho do pokožky hlavy, tiež na končeky vlasov. Po zmytí a usušení sú vlasy zdravšie, menej vypadávajú a sú také pevnejšie, menej sa lámu. Pokožka hlavy je hydratovaná,  aj atopický ekzém menej svrbí suché miesta sa tvoria oveľa pomalšie
  • rovnako si poradí aj so suchou nechtovou kožtičkou a štiepiacimi sa nechtami. Nechtovú kožtičku hydratuje a zabraňuje tak tvorbe záderov. Pri odlakovaní nechtov teraz na jeseň som si všimla, že sa mi opätovne začali štiepiť, tak som na chvíľu zamenila krém na nechty za tento olej. Po odlakovaní nanesiem jemnú vrstvu oleja na nechty a nechám pôsobiť. Nechty sú pevnejšie a celkovo pôsobia zdravo a pekne.
Olej môžem len odporúčať! Má všestranné využitie, je prakticky balený a výsledky vidíte krátko po používaní :)

Stojí okolo 17 eur.

Používate arganový olej? :)

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Na orgánovom oleji je uvedené, že obsahuje UVA/UVB filtre myslíš, že môže nahradiť opaľovací krém na tvár?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na internete som sa dočítala, že je to ochranný faktor asi 6, preto by som ho na opaľovanie nepoužívala, radšej by som siahla po opaľovacom kréme.

      Odstrániť
  2. Ďakujem za odpoveď. Lebo mne sa na jarné slniečko zdal slabý. A s ktorým opaľovacím krémom na tvár (tiež mastnejšiu, resp. zmiešanú pleť) máš dobrú skúsenosť?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie je za čo :) V lete používam len pleťové krémy a ak sa idem opaľovať, tak použijem to, čo je momentálne doma, krémy na opaľovanie nakupuje moja mamina. Preto ti presne nepoviem, aký opaľovací krém je najlepší, ja v tom ani nejaký veľký rozdiel nevidím.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe