Bahenný zábal proti celulitíde

16:16

V zime celulitídu veľmi neriešim. Pravidelne cvičím, krémujem sa, používam peeling. Až s prichádzajúcimi teplými dňami si uvedomujem, že moja pokožka nie je taká, ako by som chcela a vždy sa o  ňu starám viac. Nikdy by ma nenapadlo, že prepadnem cvičeniu. Predtým som cvičila pár minút denne nadávajúc, ako ma bolia kolená. Teraz cvičím okolo hodiny a hoci na kolená nadávam tiež, zatnem zuby a makám na sebe. Oplatilo sa, centimetre išli z pása i z obvodu stehien, ale celulitída sa veľmi nelepšila. Možno som ju posledné mesiace, keď som písala diplomovku, učila sa na štátnice a dopovala sa cukrom, až príliš zanedbala. Preto som hľadala rôzne spôsoby, ako si pomôcť. Okrem telových olejov, krémov a peelingov pribudol do mojej zbierky aj bahenný zábal proti celulitíde od Natura Siberica.







O telovom zábale si môžete prečítať:

   "Sibírsky bahenný proticelulitídový telový zábal 350 ml
Pocítite tonizujúcu energiu sibírskeho bahenného telového zábalu na báze organického výťažku z paliny, modrej hliny rapa a pľuzgierky islandskej.
Organický výťažok z paliny podporuje krvný obeh a látkovú premenu, zjemňuje a spevňuje pokožku
Modrá hlina rapa vyrovnáva nerovnosti pokožky, potláča „vzhľad pomarančovej kôry“
Pľuzgierka islandská pomáha vyplavovať toxíny
Spôsob použitia: Zábal aplikujte na problémové partie tela, prikryte a obaľte fóliou a po 15 minútach odoberte. Dôkladne opláchnite vodou. Vyhnite sa kontaktu so sliznicami.
Objem 350 ml 
Aqua with infusions of: Organic Artemisia Vulgaris Extract, Aesculus Hippocastanum (Horse Chestnut) Seed Extract, Equisetum Arvense Extract, Fucus Vesiculosus Extract, Organic Citrus Medica Limonum Oil, Cymbopogon Schoenanthus Oil, Sodium Ascorbyl Phosphate (vitamin C), Coffeine, Rappan Blue Clay, Cetraria Islandica, Glycerin, Sodium Alginate, Parfum, Benzoic acid, Sorbic Acid, Benzyl Alcohol."

Zábal som si kupovala v akcii, ktorá ma zlákala k jeho nákupu. Predtým ma zábaly nelákali, ale rozhodla som sa skúsiť ho. Dnes ho zbožňujem a okrem toho som našla aj pár zaujímavých receptov na domáce zábaly, takže určite ich tak skoro zo svojich kozmetických rituálov nevyputím. Obal je typický pre Natura Siberica - krásny! Jednoduchá čierna krabička okrýva rozkošný obal s vypuklým guľatým vrchnákom, na ktorý sa síce nič iné nedá položiť, ale nevadí, zvykla som si :) Po otvorení zbadáte alobalovú ochrannú fóliu, ktorú ja automaticky odtŕham, lebo s mojou šikovnosťou by som sa na nej porezala. Zábal veľmi príjemne vonia, nie ako zemina, hlina, bahno a podobne(už som také niečo mala, že to voňalo/smrdelo ako bahno), ale ako bylinky, sviežo, ľahko a nevtieravo. Je dosť hustý, ale ľahko sa rozotiera. Obsahuje jemné čiastočky, ktoré pri masáži pokožku aj obrusujú. Na obale nie je napísané, ako často sa má používať, preto ho používam 1-2 razy týždenne, podľa toho, koľko mám času a podobne. V tenkej vrstve ho nanášam na stehná, zabalím do fólia a nechám 15 minút pôsobiť. Počas tejto doby necítim žiadne mravčenie, pálenie ani štípanie, čo je super. Stalo sa mi, že som i zábal nechala dlhšie, vtedy som cítila akési brnenie, ale nebolelo, preto som párkrát tých 15 minút prešvihla. Po zmytí zábalu pokožka nebola červená ani inak podráždená. Používam ho pravidelne už niekoľko týždňov a výsledky sú viditeľné hneď po prvom použití: najskôr je pokožka omnoho jemnejšia, hladšia a prejavy cellulitídy sú menej nápadné. Po niekoľkých použitiach je omnoho pevnejšia, celulitídu nie je vidno, len pri tlakovom teste (ešte mesiac dozadu som hrbolčeky videla aj v zrkadle a išiel ma šlak trafiť, ako som to zanedbala). Myslím, že tempom, aké som si nasadila, by som do mesiaca mohla konečne vyzerať podľa mojich predstáv: štíhlejšia ( hodina cvičenia denne ozaj urobí veľa v pomerne krátkom čase) a bez celulitídy. Dúfam, že to tak bude :)

Plusy:
  • pekný obal
  • príjemná vôňa
  • dobrá, hustejšia konzistencia
  • obsahuje jemné čiatočky, ktoré slúžia hneď aj ako peeling
  • pomáha redukovať prejavy celulitídy, pokožka je pevnejšia, krajšia a vyzerá zdravšie
Mínusy:
  • rýchlejšie sa míňa, hoci ho nanášam len v tenkej vrstve (asi mám veľké nohy, no)
Jeho cena je 14,90 za 370 ml, kúpila som ho na stránke http://www.bellua.sk/, kde majú stále viac a viac výrobkov tejto úžasnej značky. Všetky nájdete na http://www.naturasiberica.sk/ :)

Čo vy a celulitída? Bojujete, vzdali ste to s ňou, alebo vás netrápi? :)


You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe