Moje výtvory č.4

17:02

Dnes by som vám rada ukázala poslednú sériu mojich výtvorov :) Už dlho som nič nevytvorila, hoci sa mi doma nakopili krásne tvarované sklené fľaše, nádherné staré črepníky a obaly. Tvorenie chce čas, nie je nezvyčajné, že pri tom strávim 4-5 hodín. A to sa pri učení na štánice, staraní sa o domácnosť, varení, písaní a aj túlaní sa po vonku a po záhrade, keď je konečne krásne počasie, stíhať nedá. Začala som opäť písať poviedky, pustila som sa do nich s veľkou chuťou, a preto teraz na farby a štetce nemôže byť ani pomyslenia. Nevadí, písanie milujem a som šťastná, že som sa mu zasa začala naplno venovať. V dnešnej sérii fotografií je jeden môj miláčik, ktorého mám už pár rokov na stole a dúfam, že ešte pár rokov vydrží :) Niektoré fotografie sú slabšej kvality, lebo to, čo vytvorím, fotím hneď, a keďže niektoré majú už pár rôčkov, fotila som ich s mojim starým fotoaparátom, ktorý už dávnejšie vypovedal službu.




Možno si spomínate na oranžovú a zelenú vázu z minulých článkov. Oranžová bola do našej kuchyne, zelená putovala k mojej krstnej a modrá k mojej tete. Bavilo ma lepiť kamienky, ale zasa sa ukázalo, že ja ich rovno nenalepím ani keby sa na kolomaž rozlejem.


 Keď išla moja mamina do novej roboty, chcela som jej dať niečo špeciálne. Obal na kávu bol jedným z mojich pokusov o servítkovú techniku, ale zasa som sa utvrdila v tom, že sa musím strašne veľa učiť. Kamienky mali predstavovať zrnká kávy a hoci si obal mamina nevzala do roboty, je u nás v kuchyni na poličke a vyzerá tam celkom pekne :)



 Ďalší pokus o servítkovú techniku, jeden z mojich vydarenejších. Je to oválna drevená krabička, len natretá na fialovo, použitý je deko sneh a trblietky, celkom dobre zatiaľ drží, po troch rokoch z nej nič neopadáva a ani prach na ňu veľmi nesadá.


 Uf, toto bola makačka :) Lepiť mozaiku rozhodne nie je jednoduché, ale výsledok stojí za to. Mozaika nie je veľmi drahá, spolu s ňou som si kúpila túto drevenú nádobu, ktorú som len nafarbila a lepila soooom a lepilaaaa... hodiny. Najhoršie bolo, keď som kamienok prilepila na seba a nie na nádobu :) Dnes v nej máme kvetináč.


 Toto je obal od čokoládok a starý sklený pohár. S pomocou farby, deko snehu, trblietok, kamienkov a stužky je z toho dnes stojan na perá a stojan na poznámkové papieriky. 


 Toto je moja srdcová záležitosť! Dostala som nejakú zahraničnú kozmetiku, ktorá bola v plastovej škatuľke, takej ozaj pevnej, že sa nerozpadla hneď, ako sa do nej niečo vložilo. Namaľovala som ju farbou, so šablónou od fúkacích fixiek som naniesla lepidlo, nalepila trblietky a nakoniec zvyšky mozaiky. Na stole si do nej odkladám kancelárske drobnosti a vytešujem sa už len pri pohľade na ňu ♥

Tento črepník je presne 6 hodín farbenia, lepenia, zdobenia a kreslenia. Najhoršie bolo nalepiť mozaiku na plast, každý kúsok som musela podržať, aby hneď neodpadol, niekedy stačilo pár sekúnd, inokedy pár minút. Ale po dokončení som bola spokojná a dnes v nej má mamina akúsi zelinu divnú. Ale v akom črepníku je!

Páči sa vám niektorý z mojich kúskov? :) Vyrábate si niečo podobné?

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Je to úžasné, umět vytvořit něco takového, tsss! Taky bych chtěla :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Je to upokojujúca činnosť, dlho som sa odhodlávala, než som začala skúšať tvoriť, neverila som, že by som to dokázala.

      Odstrániť
  2. Krásne, si šikovná! Ja by som na to nemala čas ani nervy :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Času už mám veru pomenej. Je to aj o trpezlivosti, najmä ak sa niekam prilepím a podobne :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe