Čokoládová maska od Akamuti

18:54

Zdá sa mi, ako keby to ani nebolo. Ako keby to bolo veľmi dávno, keď som sa v máji pripravovala na štátnice a netrpezlivo čakala na hodnotenia diplomovky. Nervózne som obhrýzala ceruzku vždy, keď som sa dívala, či sa niečo nezmenilo. A keď sa to konečne zmenilo a to hodnotenie sa tam zjavilo, mala som chuť oslavovať. Musela som si urobiť radosť(jejda, som žena, radosť si musím urobiť aj keby sa nič nestalo). Odmenila som sa nákupom prírodnej kozmetiky. Už dlhšie som túžila po prachových maskách od Akamuti, tak som si dve kúpila - čokoládovú a neem masku.Nedostala som sa s k nim hneď, ale ako sa hovorí - na dobré sa ozaj čakať oplatí.







O maske si môžete prečítať:

      "Prášková čokoládová maska má lahodnú vôňu pralinku. Vyvážená kombinácia kakaa získaného prostredníctvom Spravodlivého obchodu (Fair Trade), zjemňujúceho marshmallow s exotickým ovocím cupuacu a rozdrvených vanilkových strukov dodá vašej pleti extra výživu. Lahodná čokoládová vôňa povzbudí nielen pleť ale aj vašu myseľ. Mayovia verili, že kakao je darom od bohov. Výskumy neskôr ukázali, že je jedným z najväčších zdrojov antioxidantov na svete. 
Použitie: stačí 1/2 čajovej lyžičky čokoládovej masky, do ktorej pridáte vodu v takom množstve, aby ste vytvorili pastu. Pripravte si len také množstvo masky, ktorú momentálne potrebujete.
Nanášajte na vyčistenú pleť. Nechajte pôsobiť 5-10 minút. Následne umyte tvár vlažnou alebo studenou vodou a ak budete mať pocit, že máte suchú pleť, naneste hydratačný krém.
Tip: namiesto čistej vody použite kvetinovú vodu z ruží alebo pomarančových kvetov Akamuti pre dosiahnutie maximálne skrášľujúcich výsledkou.
Zloženie: bio Fair Trade kakao (zo Spravodlivého obchodu), prášok z ružových lupienkov, bio drvené struky z madagaskarskej vanilky, bio cupuacu, ružový íl."

Zamilovala som sa do nej hneď. Hneď, ako som ju na stránke videla. Hneď, ako som si prečítala popis. Musela byť moja. Čokoládovo dokonalá ako celé Akamuti. Je v pevnom plastovom obale, na ktorom ma ako prvé zaujal krásny vrchnáčik. Doslova kričí exotikou, teplom, slnkom, morom a všetkým tým, čo mi v týchto upršaných dňoch chýba. Keď masku miniem, bude perfektný na odkladanie drobných predmetov alebo šróbikov, ktoré si ocino pekne ukladá v pivnici. Maska má dve fázy vône. Najskôr som ju ovoňala ešte v obale  ( a ani som ju nevdýchla!). Voňala ako kakao! Druhá fáza nastáva po zmiešaní s vodou, kedy mi voňala ako korenistá čokoláda. Alebo okorenená čokoláda? Každopádne to je veľmi príjemné a povzbudzuje to zmysly. Musela som sa ale pousmiať, že hoci vonia čokoládovo, nemala som vôbec chuť ju ochutnávať :) Príprava je veľmi jednoduchá. Masky stačí naozaj máličko, polovička čajovej lyžičky, preto balenie vydrží dlho. Dám ju do plastovej misky, pridám teplú vodu a vymiešam stredne hustú pastu (neznášam riedku ani veľmi hustú masku, tá sa veľmi zle rozotiera). Na nanášanie používam štetec. Skúsila som ju so studenou vodou, kvetinovou pleťovou vodou ( to ma ale veľmi nenadchlo, lebo to utlmilo čokoládovú vôňu) a najviac sa mi páči mix s teplou vodou. Pokožku krásne ohrieva, lepšie sa otvorili a vyčistili póry. Nechám ju pôsobiť 10 minút, niekedy aj dlhšie a zmyjem hubkou a teplou vodou. Hubka nie je nevyhnutná, ale oveľa ľahšie a rýchlejšie odstráni zbytky masky. Čím dlhšie ju máte na pleti, tým ťažšie ide dolu, preto mám hubku vždy po ruke. Maska nevyvolávala štípanie, pálenie, sčervenenie, nevysušuje (pri suchej pleti sa to stať môže, pri mojej mastnej som problémy nemala). Výsledok je taký, že sa na seba v zrkadle celkom rada pozerám :) Pleť je podstatne čistejšia, zmiznú aj čierne bodky ( nie všetky, na nose mi obyčajne držia ako kliešte), je vyhladená, hodvábne jemná a svieža. Naviac, pošteklené čuchové zmysly sú spokojné, že cítili niečo také lahodné.

Plusy:
  • krásny obal
  • dlho vydrží, na jedno použitie stačí len troška prášku
  • prekrásna vôňa kakaa
  • dá sa miešať s vodou i kvetinovými pleťovými vodami 
  • pleť neštípala, nebola červená, podráždená ani vysušená
  • naopak, bola čistejšia, jemnejšia, svieža
Mínusy:
  • nenašla som
Masku kúpite vo viacerých internetových obchodoch, ale ja som nakupovala na stránke http://www.naturalisvita.sk/, kde stojí 13,35. Má 70 gramov.

Ktorá čokoládová kozmetická lahôdka je vaša obľúbená? :)

You Might Also Like

9 Vaše komentáre

  1. Ja cokoladu radsej jem, ako sa nou natieram :-)
    Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
  2. vypadá skvěle :). Já jsem měla od Akamuti tu růžovou, byla super, ale po téhle jsem taky pokukovala!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ja zase čokoladu nemám rada ale taku masku by som si kupila :D znie to zaujímavo, včera som si kúpila na trhu Hobby & Kreativita niečo z prírodnej kozmetiky tak tiež som zvedava aké to bude :) bambucke maslo, levandulovy krem a levandulovy olej :) O:)

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe