Aby bola pleť v okamihu matná

18:21

Konečne prišlo vytúžené ochladenie. Mám rada teplo, ale extrémy posledných dní ma už naozaj nebavili. Nechcelo sa mi ani chcieť, cítila som sa zle a netúžila som po ničom, len po ochladzujúcom daždi. Moja pleť znášala teplá statočne, dôkladne som ju hydratovala ráno i večer, občas i cez deň, ale keďže som chcela, aby líčenie cez deň pekne držalo (mak up sa mi síce nerozteká, ale nos sa mi leskne), nezabúdala som ani na zmatnenie. Sérum Mat Control nahradilo Pore Refiner od Biodermy. Ako obstálo?







O sére si môžete prečítať:

     "Pre mastnú a problematickú pleť. Sérum novej generácie, špeciálne prispôsobené požiadavkám mastnej a uhrovitej pleti. Zloženie obohatené o aktívne látky kontroluje a reguluje nadbytočnú tvorbu mazu, redukuje rozšírené póry. Zmatní pleť, ktorá po aplikácií pôsobí zdravo bez známok nedokonalosti. 
Cez deň alebo podľa potreby na vyčistenú pleť. Samostatne alebo pod krém, prípadne make-up. Ľahko vmasírujte."

Ako viete, trápi ma mastná pleť a sérum Pore Refiner mám veľmi rada. Napriek tomu som sa ale rozhodla skúsiť niečo ďalšie a aj preto som siahla po sére od For Life & Madaga. Krásna krabička neobsahuje žiadne životne podstatné údaje, tie nájdete na pekne a elegantne vyzerajúcom obale. Zloženie je také, aké je, je tam pár nie najlepších zložiek, ale keďže sérum nepoužívam denne, zmierila som sa s tým. Obal je ľahký a priesvitný, pri používaní sa dno posúva smerom nahor a presne vidno, koľko séra ostáva. Je to veľmi dobre vymyslené, lebo sa tam nestane, še sérum ostáva po bokoch obalu. Nemá nejakú výraznejšiu alebo zaujímavú vôňu, mne vonia trošku kyslejšie, ale takmer si to neuvedomujem. Je riedke, ale veľmi dobre sa rozotiera, rýchlo sa vsiakne a nelepí. Treba si však dávať pozor a rozotrieť ho veľmi dôkladne - inak sa môže stať,že urobí šarapatu pri nanášaní make upu. Pleť si vždy dôkladne vyčistím (ráno je to pleťové mliečko alebo gél a kefka na odstraňovanie čiernych bodiek). Následne pleť umyjem studenou vodou (aby sa póry stiahli) a potom nanášam sérum v tenučkej vrstv. Vtedy hneď vsiakne a takmer okamžite môžem naniesť make up. Sérum prakticky okamžite stiahne rozšírené póry a na celé hodiny zmatní pleť. Možno ho používať pod make up, prípadne aj pod denný hydratačný krém. Napriek obsahu silikónov som si nevšimla zhoršenie stavu pleti (nové vyrážky, čierne bodky), naopak už dlhšiu dobu pozorujem zlepšovanie. 

Plusy:
  • pekný a šikovný obal
  • bez vône
  • riedke sérum, nerozteká sa
  • rýchlo sa vsiakne a nezanecháva lepkavý pocit
  • zmatňuje pleť,sťahuje póry
Mínusy:
  • pár zložiek v zložení
Sérum mám zo stránky FOR LIFE & MADAGA, kde stojí 25,70.

Používate séra na zmatnenie pleti? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Upřímně, séra nepoužívám vůbec. I tak ale vím, že svou funkci mají a musím uznat, že jsi recenzi pojala moc pěkně. :) Nejvíce si mě získal pumpičkovým balením, protože se člověk alespoň nezašpiní. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe