Ďalší poklad od Akamuti

19:03

Minulý rok som úspešne zoštátnicovala. Ešte pred tým som mala jeden malý úspech - moja diplomovka bola vynikajúco ohodnotená, ale najlepšie na tom bolo to, že sama som z nej mala veľmi dobrý pocit- téma ma bavila, zažrala som sa do nej tak, že chvíľu ma nič iné nezaujímalo. Po takom malom osobnom úspechu som sa chcela odmeniť - kúpila som si pár drobností od Akamuti, po ktorých mi dušička pišťala už dávno. O čokoládovej maske som  už písala. Okrem nej som si kúpila aj neem masku. V týchto ňoch som ju minula, ostal mi len výborný plastový obal.






O prachovej neem maske si môžete prečítať:
     "Maska má terapeutické účinky vďaka silnému prírodnému toniku - prášku Neem, bielemu ílu - Kaolínu a prášku Amla. Neem pôsobí antisepticky a antibakteriálne. Kaolín zasa účinne absorbuje prebytočný kožný maz a reguluje jeho tvorbu. Amla - indický egreš bojuje proti vráskam a strate elasticity, pôsobí tiež proti podráždeniu pokožky. Maska je určené pre problematickú a mastnú pleť. Účinné zloženie pleť čistí a tým podporuje jej zdravie a vitalitu. Použitie: Kávovú lyžičku Neem masky zmiešjte s vodou a vytvorte pastu. Naneste na tvár a nechajte pôsobiť iba 5-10 minút alebo kým neucíte teplo. Následne opláchnite vodou.
Tip: Namiesto vody môžete použiť aj Tea tree pleťovú vodu Akamuti pre dosiahnutie ešte lepších výsledkov.
Upozornenie: Na začiatku používania môžete cítiť výraznejšie teplo a pleť môže ostať začervenaná. Je to znak toho, že maska pôsobí tak ako má, čiže vyťahuje z pleti nečistoty. Postupne bude tento efekt slabnúť. 
Zloženie: biely íl (Kaolin), Neem prášok (Azadirachta indica), Amla prášok (Emblica officnalis)."
Ako už viete, prachové masky milujem, preto si ich zbierku neustále rozširujem. Keď jednu miniem, ďalšia pribudne, pretože, a na tom trvám, sú to najlepšie masky na svete. Na ich prípravu možno použiť viacero ingrediecií ( okrem vody aj kvetové vody, mlieko, jogurt, môžete pridať pár kvapiek esenciálneho oleja), môžete si pripraviť masku rôznej konzistencie, stačí jej ale použiť len málo, a práve preto mi dlho vydržia. Nebudem klamať, keď napíšem, že práve tarika mi pomohla z hrozných stavov, keď som sa na seba nemohla pozrieť v zrkadle a nič nezaberalo. Po tarike som skúsila neem prášok a nakoniec som sa dostala aj k neem maske. Je od mojej obľúbenej značky Akamuti, preto som sa jej nevedela dočkať. Už v zime som ju mala z dvoch tretín minutú, ale šetrila som a vydržala mi do leta :) Zelený prášok je v plastovom obale, ktorý je pevný a dá sa veľmi dobre využiť aj po minutí masky. Má svojskú vôňu, ale menej výraznú ako čistý neem prášok. Je nielen jemnejšia, ale nie je ani ostrá, preto neruší a je radosť používať ju. Maska je úplne jemnučká, preto sa z nej ľahko vytvorí hladká pasta. Najradšej ju miešam s obyčajnou vodou a nanášam ju štetcom na dôkladne vyčistenú tvár. V popise je varovanie, že môžete cítiť teplo a pleť ostáva červená (teplo ju prekrvuje). Toto začervenanie obyčajne rýchlo zmizne, preto mi neprekáža a nevnímam ho ako negatívum (pokiaľ ma pleť nepáli, vtedy mi to vadí). Pri tejto maske som necítila ani teplo, ani mravčenie či pálenie a pleť som červenú nemala. Ani pri prvom, ani pri ďalšom použití. Úžasné zloženie predpovedá, že aj výsledky budú pozoruhodné. Do pozornosti dávam najmä Amla prášok (Amalaki - nie je to tak dávno, čo som o ňom písala). Po umytí masky (použite hubku, ide to ľahšie, rýchlejšie a menej sa narobíte) je pleť úplne čistá. Odstraňuje maz a nečistoty, vďaka čomu pomáha predchádzať vzniku nových nedokonalostí. Veľmi dobre odstraňuje čierne bodky z brady, čela a okolo nosa (tie na nose sú podľa všetkého nesmrteľné). Upokojuje zapálené miesta, sťahuje zápal a pomáha hojiť vyrážky. Zmatňuje pleť a vyhladzuje ju, zjemňuje a spevňuje. Radím ju k najkvalitnejším maskám, aké som skúsila a bez zaváhania by som si ju kúpila opäť.
Plusy:
  • veľká maska je v dobrom plastovom obale, ktorý sa dá použiť aj po jej minutí
  • zaujímavá, nevtieravá vôňa
  • zelená maska je jemná, dá sa z nej urobiť hladká pasta
  • ľahko sa nanáša, treba štetec
  • pleť hĺbkovo čistí, odstraňuje čierne bodky, detoxikuje, vyhladzuje, zjemňuje a spevňuje
Mínusy:
  • môže spôsobiť začervenanie (ja som s tým nemala problém), ktoré ale pomerne rýchlo zmizne
Maska stojí okolo 12 eur, má 100 gramov a kúpila som ju na stránke www.naturalisvita.sk .

Používate výrobky obsahujúce neem prášok? :)

You Might Also Like

10 Vaše komentáre

  1. Hmm vypadá hodně zajímavě, já reaguji na tyhle jílové, bylinkové a jiné práškové masky vždy začervenáním, takže už vím, že je to po chvilce v pohodě

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Najdlhšie mi trvalo asi hodinu, kým mi prešlo začervenanie, ale vždy to ustúpi :)

      Odstrániť
  2. Zatiaľ som z prachových masiek mala len Tariku a tá bola super. Teraz ma doma čaká balenie bentonínového ílu, tak som zvedavá aj na jeho účinok :) potom snáď príde na rad táto :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vypadá skvěle, já mám teď zelený jíl od Dr popov a je super.. :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/08/makeup-10x-jinak-paletka-e-style-charm.html

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Skúšala som tariku a bola dobrá len jej bolo málo :D teraz chcem vyskúšať neem prášok tak som zvedavá aký bude :) a AKAMUTI zááávidííím :) <3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som mala to veľké balenie Tariky a dlho vydržalo :)

      Odstrániť
  5. Produkty s neem mám veľmi veľmi rada. No mám čistý neem prášok a ten mi nerobí tak dobre.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Možno je pre teba príliš silný. Skús ho zmiešať s ílom, možno ti urobí lepšie :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe