Citrón a grep v pleťovej vode

17:51

Nobilis Tilia mi učarovala už dávno a pomaly si rozširujem jej zbierku. Skúsila som naozajstné skvosty a keďže má certifikát CPK, viem, že na seba dávam kúsok prírody. Naposledy som sa rozhodla skúsiť pleťové vody, ktorých je v ponuke celkom dosť - levanduľová (tá je v pláne najbližšie), citrónová, materina dúška, klinčeková, ružová. Je mi tiež sympatické, že si možno vybrať 200, 500 alebo 1000 ml balenie, pričom to najväčšie vychádza cenovo naozaj výhodne. Niektoré vodičky majú sklený obal s rozprašovačom, iné sú plastové bez neho. Asi by som si hneď vzala všetky :) Ale učím sa, že čo kúpim, to miniem a potom kúpim nové, aby som si neškrečkovala zásoby. Aj preto som si vybrala dve vody - citrón - grep a materinu dúšku. Dnes to bude to pravé citrónové.







O pleťovej vode citrón grep si môžete prečítať:

       "Pleťová voda na každodenné čistenie normálnej až mastnej pleti. Vhodná na osvieženie pleti a úľavu od bolesti pri nadmernej záťaži, povzbudenie nálady. Časom môže pleťová voda mierne zmeniť sfarbenie vďaka obsahu prírodných látok alebo pôsobením svetla. Táto zmena sfarbenia nemá negatívny vplyv na používanie výrobku.
Pre čistenie pleti aplikujte pleťovú vodu na kozmetický tampón a pleť dôkladne vyčistite. Pre osvieženie aplikujte vodu na obklad a na dlhšiu dobu priložte na zátylok, spánky alebo dekolt.
Krajina pôvodu: Česká Republika
Zloženie:
Aqua, Glycerin, Panthenol, Citrus Grandis Peel Oil, Citrus Medica Limonum Peel Oil,Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Lactic Acid, Limonene*. * - z prírodných éterických olejov. Konzervované: Sodium Benzoate, Potassium Sorbate."


Nech je akokoľvek zlý deň a som unavená, bez dokonale odlíčenej a vyčistenej pleti spať nejdem. Aj keď sme išli kamarátovi na svadbu, o tretej ráno som behala po ubytovni s plnou kozmetickou taštičkou, aby som sa odlíčila, umyla a dopriala pleti poriadnu dávku hydratácie v podobe nočného krému. Zvyk je železná košeľa, ako sa vraví a tak je dôkladná starostlivosť o pleť na dennom poriadku, ráno aj večer. Je pravda, že kvôli tomu miniem veľa mliečok, mydiel či peelingov a vodičiek, ale vďaka tomu si zasa môžem kúpiť nové :) Keďže sa v poslednej dobe orientujem viacmenej (fakt viac ako menej) na prírodnú kozmetiku, Nobilis Tilia bola jasnou voľbou. Voda citrón - grep, familiárne nazývaná citrónik, je v plastovom obale s vrchnáčikom, ktorý na nej drží. Vybrala som si malé, 200 ml balenie a premýšľam nad tým, že nabudúce budem kupovať už len litrové balenia, lebo v prepočte to vychádza do 1,50 (aj menej) za 100 ml pleťovej vody. Vonia naozaj krásne. Svieža citrusová vôňa je ako stvorená na nakopnutie pracovného dňa a povzbudenie mysle. Nie je príliš kyslá, preto je príjemná a patrí k tým, ktoré sú malým antidepresívom (zlatý bergamot!). Neobsahuje alkohol a na pleti neštípe (ani jemnému očnému okoliu neprekáža). Je vhodná na normálnu aj zmiešanú pleť, lebo ju zmatňuje, dočistí a osvieži. Je veľmi príjemná aj v teplejších dňoch, kedy pokožke prinesie úľavu a osvieži aj myseľ. Bola to veľmi dobrá kúpa, postupne by som chcela skúsiť aj ďalšie vodičky - levanduľová, klinčeká aj ružová vyzerajú úúúžasne.

Plusy:
  • na výber niekoľko veľkostí balenie
  • plastový obal nie je ťažký, nezaberá veľa miesta
  • neobsahuje alkohol
  • veľmi svieža citrusová vôňa, nie kyslá
  • pleť zmatní, dočistí aj osvieži
  • zlepšuje náladu
Mínusy:
  • nenašla som
Pleťovú vodu som kúpila v eshope www.naureus.sk, kde stojí 5,62.


Ktorú pleťovú vodu od Nobilis Tilia ste skúsili? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe