Ako na šťastné nohy

12:00

U mňa ešte stále platí, že občas zabúdam na svoje nohy. Nenatieram ich tak, ako by si zaslúžili, ignorujem otlaky, lebo chcem nosiť nové lodičky, kašlem na žilky, ktoré trčia a prehliadnuť sa ozaj nedajú. Popritom si ale uvedomujem, aké to tie nohy majú so mnou ťažké. Nesú ma celý deň, každý deň, kamkoľvek idem. Musia zniesť moje vrtochy, raz balerínky, raz lodičky, raz platformy. Nesú so mnou ťažšie nákupy a mačky, keď ich dávam dole zo skrine. Po tom všetkom si naozaj zaslúžia poriadnu starostlivosť. Učím sa na ne nezabúdať, aby som ich mohla spokojne ukázať svetu.









O zvláčňujúcom kréme na nohy si môžete prečítať:
      "Zvláčňujúci krém na nohy s výživným olivovým olejom, panthenolom a vitamínom E zvláčňuje a vyživuje namáhanú pokožku nôh. Účinne zvyšuje elasticitu pokožky, podporuje regeneráciu a hydratáciu. Krém má dezodoračný účinok, svieža vôňa nohy príjemne prevonia a uvoľní.

Objem / hmotnosť: 100 ml"
S kozmetikou na nohy od Dermacolu som doposiaľ skúsenosti nemala. Dlho predlho sme domov kupovali krémy od Avonu a od Oriflamu, neskôr som presadlala na Naturu Sibericu a maslá, najmä bambucké. Tento krémik je v modrom obale a má 100 ml. Je jednoduchý, pekný a ľahko skladný, nezavadzia. Mäkšia tuba odoláva pádom a krém sa z nej ľahko dostáva von. Je biely, ľahký a s dobrou konzistenciou. Rýchlo sa vsiakne do pokožky a nezanecháva ju mastnú ani lepkavú. Okamžite som si zamilovala vôňu. Ľahká sladká  vôňa je úplným potešením pre čuchové zmysly, vždy sa na ňu nesmierne teším. Od krému na nohy (takého klasického, nie určeného aj na zhrubnutú pokožku) očakávam, že pokožka bude jemnejšia, hydratovaná, po suchých miestach neostane ani stopy a nohy nebudú vyzerať tak, že nesú takú tiaž. Krém moje očakávania splnil a milo ma prekvapil. Dobrá hydratácia spojená s príjemnou vôňou, pokožka jemná a krásna. Klobúk dolu, priznám sa, že som nečakala, že by si ma tak veľmi získal. Stalo sa  a už mám objednaný ďalší :) Cenovo je dostupný, stojí 2,65.
O zmäkčujúcom kréme na nohy si môžete prečítať:
      "Zmäkčujúci balzam na päty s výživným olivovým olejom a panthenolom účinne ošetruje, zvláčňuje a regeneruje suchú a popraskanú pokožku chodidiel. Kyselina salicylová chráni pred vznikom drsnej pokožky na pätách a zmierňuje svrbenie. Krém má dezodoračný účinok, svieža vôňa nohy príjemne prevonia a uvoľní. Pokožka zostáva hebká, hydratovaná a upokojená."
Dlho som si popraskané päty až tak nevšímala. Na zhrubnutej koži to boli len jemné zárezy, ktorým som pozornosť nevenovala. Faktom ale je, že čím som na ne kašlala, tým viac to bolo vidieť a až vtedy som konečne zakročila. Suchá a zhrubnutá koža na pätách je estetický problém, ktorý trápi mnohé ženy a mužov, bez ohľadu na vek a  na hmotnosť. Ak sa o ne nezačne starať včas, môžu praskať až do krvi a vtedy už ani nejde o to, že to nie je pekné ako skôr o to, že to môže aj bolieť. Krém na päty sa obalom veľmi nelíši od toho zvláčňujúceho, tiež je modrý, len miesto chodidla je tam päta. Keď sa večer dovlečiem do postele, musím si dobre pozrieť, ktorý krém beriem :) Oni totiž nielen podobne vyzerajú, ale aj rovnako nádherne voňajú. Sú aj rovnakej konzistencie. Krém je však zameraný najmä na päty (pomôže však aj na zhrubnutú kožu na palci, ak vás trápi, tak ako mňa, aj tam). Krém pokožku viditeľne zjemňuje a hydratuje. Potrebné je ale používať ho dlhodobo a pravidelne. Ideálne je spojiť ho aj s pomôckami na odstránenie suchej kože (Scholl má elektrický pilník, trošku drahší, za oveľa menej kúpite tie obyčajné, prípadne ped egg, šikovné vajíčko na pedikúru) a následne aplikovať tento krém. Mám rada aj peelingy na nohy, sú jemnejšie ako pilníky, ale pokožka ostáva krásna jemná a ľahšie sa vstrebe do pokožky. Zo dňa na deň sa zázraky nestanú, ale krém je dobrý. Stojí 2,65.
Skúsili ste niktorý z týchto krémikov? Aký krém na nohy máte najradšej? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe