Neem prášok

12:21

Milujem nimbový olej, neem prášok, všetko neem v kozmetike. Je to jeden z najväčších pokladov v mojom kozmetickom svete a neviem si bez neho predstaviť očistné rituály. Olej je určený na mnoho problémov a dokáže si poradiť s akné, riedkymi vláskami či fľakmi  a menšími bradavičkami. Neem prášok je zasa ideálnym pomocníkom v boji s nečistou, mastnejšou pleťou so sklonom k akné. Už dávno som sa rozhodla mať ho doma stále, pretože keď je zle, viem, po čom mám siahnuť.





O neem prášku si môžete prečítať:

      "Neem (Azadirachta Indica) je strom pochádzajúci z tropického pásma juhovýchodnej Ázie. Neemový prášok je známy pre svoje antibakteriálne vlastnosti. Listy neemu sa používali počas stáročí na umývanie a dezinfekciu pokožky. Pokožka je po použití tohto prášku čistá a žiarivá.
Neem je silné prírodné antibakteriálne a protilupinové tonikum. Účinne odstraňuje lupiny a pôsobí ako silné prírodné antiseptikum. Predchádza zápalom vlasovej pokožky a zmierňuje negatívne účinky znečisteného ovzdušia na pokožku.
Neem sa používa aj v zmesi s inými rastlinnými vlasovými zábalmi a tiež v zmesi s rastlinnými vlasovými farbivami alebo zábalmi. Pravidelným a častým používaním zábalu Neem Powder sa hĺbkovo regenerujú vlasy i vlasová pokožka. Nemá tónovacie účinky preto je tento prášok vhodný pre ľudí s akoukoľvek farbou vlasov, aj pre šedivé a prešedivené.
Používa sa aj ošetrenie aknóznej a problematickej pleti, pretože neem má aj antibakteriálne vlastnosti.
Zloženie: Neem leaves (Azadirachta Indica)"


Sheabutter Cottage je značka, ktorá ma lákala veľmi dlho. Jej prírodná ponuka sa mi páčila a bolo len otázkou času, kedy si niečo kúpim. Okrem kávového masla mi do oka padli aj neem prášok, bentonítový íl a ibištekový prášok. Neem prášok je v plastovom vrecúšku, ktoré sa uzatvára  na taký ten zips, takže je dobre chránený pred vonkajšími nástrahami. V priesvitnom obale vidno zelený prášok, veľmi jemný. Má svojskú vôňu. Je ostrejšia, výrazná, ale pomerne zaujímavá. Zvykla som si na ňu, je iná, ale pekná. Neem prášok môžete použiť aj ako pleťovú, aj ako vlasovú masku. Postup prípravy je vždy rovnaký - v plastovej miske zmiešam prášok s vodou. Vzniká hladká pasta. Ak ho chcem ako pleťovú masku, môže sa pripraviť samostatne alebo zmiešať s inou prachovou maskou či ílom. Masku nanášam štetcom na vyčistenú pleť a nechám pôsobiť okolo 15 - 20 minút. Prvé nanesenie sprevádzalo aj jemné brnenie pokožky ,ale celkom rýchlo ustúpilo a viac sa už neopakovalo. Pokožka nebola začervenaná ani vysušená. Po umytí vlažnou vodou a hubkou (keď masa uschne, ide trochu ťažšie dolu, preto po hubke siaham automaticky) ostáva pleť dokonale čistá, póry sú uvoľnené, dokonca miznú aj niektoré čierne bodky, upokojuje hnisavé vyrážky a začervenané miesta, urýchľuje proces hojenia a regenerácie. Celkovo je skvelým pomocníkom na akné, lebo čistejšia pleť je menej náchylná na nové vyrážky. Možno ho používať aj ako vlasový zábal. Masu vtrite do pokožky a vlasov a umyte. Odporúča sa mať  ho na hlave maximálne hodinu, ja si ho nechávam okolo 30 minút. Pomáha odstraňovať lupiny, upokojuje pokožku, ktorá zvykne svrbieť a v prípade môjho atopického ekzému spomaľuje tvorbu suchých miest. Prášok je skvelý, či už sa rozhodnete pre jeho použitie na tvár alebo na vlasy. Ja ho preferujem ako pleťovú masku, ale dobrý vlasový zábal nikdy neuškodí :)

Plusy:
  • zaujímavé balenie so suchým zipsom
  • zvláštna, ale pre mňa pekná vôňa
  • jemný prášok, ľahko sa vytvorí hladká pasta
  • vhodný ako pleťová maska alebo vlasový zábal
  • ako maska čistí pleť, uvoľňuje póry, zjemňuje, rozjasňuje, upokojuje a hojí
  • ako vlasový zábal bojuje proti lupinám, upokojuje pokožku, spevňuje vlasy
Mínusy:
  • nenašla som
Neem prášok som kúpila v eshope www.bionatural.sk, kde stál necelých 5 eur.



Aké sú vaše skúsenosti s neem práškom/olejom? :)

You Might Also Like

11 Vaše komentáre

  1. Neem prášok som ešte neskúšala, ale niekedy dávno som mala masku na pleť od Himalaya Herbals, ktorá ho obsahovala a tá maska bola výborná :)
    Ja mám doma od Sheabutter Cottage základnú hennu a ibištekový prášok :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tú Himalaya masku som mala a myslím, že bola super :) Ibištekový prášok mám aj ja :) Sú to výborné kúsky :)

      Odstrániť
  2. Fiha, o tomto som ešte nepočula. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Himalaya masku s neem práškom som mal aj ja, ako píšete, bola skvelá! :) Mne sa v poslednom čase na čistenie pleti osvedčil íľ a čierne uhlie :)

    Patrik
    http://www.meshommes.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. veru, íly sú úžasné :) Ja mám veľmi rada čierne mydlá s uhlím :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe