Ďalší poklad od Weledy

17:06

Weleda zubné pasty pre mňa nie sú žiadnou novinkou, už som mala dve. S touto tri. Najviac mi utkvela v pamäti soľná pasta, lebo bola pre mňa naozaj nezvyčajná a tak, ako mi na začiatku  liezla na nervy, som si ju obľúbila. Túto zelenú pastu som si kúpila spolu s jednou pseudoprírodnou pastou v našej prírodnej lekárni. Kým pseudopastu som mala sto chutí zahodiť, táto sa mi zapáčila takmer okamžite.







O rastlinnom zubnom géle si môžete prečítať:

      "Jemný Rastlinný zubný gél Weleda čistí chrup dôkladne a napriek tomu šetrne. Rastlinné výťažky o. i. z kvetov harmančeka, myrhy, koreňa juhoamerickej ratane (Krameria triandra) sú koncipované špeciálne pre citlivé dasná. Majú hojivé, protizápalové a sťahujúce účinky. Udržujú sliznicu ústnej dutiny v prirodzenej rovnováhe.

Zloženie: Glycerín, voda, kyselina kremičitá, alginát (prírodná látka), výťažky z kvetov harmančeka, rataňového koreňa, myrhovníka, alkohol, silice mäty piepornej, mäty kučeravej, feniklový olej, eskulín

Na zubnú kefku naniesť cca 2 cm Rastlinného zubného gélu Weleda, zuby a ďasná čistiť jemnými krúživými pohybmi."



Weledu mám veľmi rada, ako pleťovú, tak aj telovú kozmetiku. Zubnú som vyskúšala ako poslednú a som rada. Je síce pravda, že ratanová  mi nesadla,ale to nevadí - ostatné boli fajn a nezanevrela som na ne. Zubný gél je v zelenom obale, ktorý je kovový. Pre Weledu je príznačný a hoci ho nemám veľmi rada, aspoň jepekný. Svoje negatívne obaly s kovovými obalmi som popísala už niekoľkokrát - môžu puknúť a pár razy som sa na nich aj porezala. Prídu mi nepraktické, ale vraj sú zdravšie ako plastové. Vonia pekne mentolovo a sviežo, čo pri zubných pastách preferujem. Chuť je, našťastie, príjemná. To bolo totiž kameň úrazu pri ratanovej paste - veľmi mi nechutila. Viem, že je to možno iracionálne, ale keď mi pasta ozaj nechutí, neviem sa donútiť používať ju. Pri tejto som tento nemala problém. Chutí mentolovo, ako žuvačka, vďaka čomu aj dych ostáva svieži. Pri umývaní bežnou pastou vám stačí naniesť na kefku pastu v tvare hrášku, vďaka SLS tá troška pení ako divá. Weleda pasta je bez chémie, čiže nepení. Na kefku treba naniesť trochu viac, odporúčajú sa 2 cm, ja jej dávam podľa dĺžky kefky. V prvom rade som si všimla, že mi vôbec nekrvácajú ďasná. Už niekoľko týždňov. Celkom prestali bolieť, neopúchajú mi a majú krásnu ružovú farbu. Zuby sú vyčistené dobre, sú síce citlivé, ale na teplé reagujú dobre, zle im robí len studené. Dych ostáva svieži a som spokojná. Myslím, že s touto pastou som spokojnejšia ako so soľnou pastou. Najmä preto, ako pomáha mojim ďasnám. Palec hore!

Plusy:
  • obal pekný, i keď kovový, čo ja veľmi nemám rada
  • mentolová vôňa
  • príjemná chuť
  • nepení - prírodné zloženie
  • výborná na ďasná - nekrvácajú, neopúchajú, sú ružové
  • zuby čistí, osviežuje dych
Mínusy:
  • nenašla som
Weledu veľmi rada nakupujem jej eshope www.weleda.sk a pasta tam stojí 5,22 eur.


Ktorá zubná pasta od Weledy vám vyhovuje a máte ju rady? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Ah áno, soľná pasta od Weledy je skvelá vec! Máme ju doma, asi od začiatku leta a až ju vypotrebujeme (čo ešte chvíľu potrvá, keďže ju nepoužívame každý deň a zároveň z nej stačí naozaj málo), objednávam ďalšiu! A k nej rovno aj tento gél, ktorý už mám na wishliste takisto celkom dlho :)

    Patrik
    http://www.meshommes.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne, stačí jej málo, dlho vydrží a je vynikajúca :) Časom by som sa rada pozrela na ďalšiu :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe