Luckin seriál o slovenskej prírodnej kozmetike - 2sis

18:34

Moji milí, som šťastná prešťastná, že pokračujeme v mojom seriály o slovenských značkách prírodnej kozmetiky. Dnes by som vám chcela predstaviť značku 2SIS cosmetics, ktorej familiárne hovorím dúhová kozmetika. Lebo je farebná, nádherná a svieža.



2SIS je farba, hravosť a krása. Už na prvý pohľad vidno, že je do detailov premyslená a pútavá. Farebnosť vyčarí úsmev na tvári a rozžiari aj zamračený deň. I keď som doposiaľ mala len tuhý šampón a balzam na pery vyzerajúci ako chutná makrónka, môj wishlist rastie a časom si kúpim všetko, po čom mi piští duša.



Za touto veselou značkou stoja dve sestry - chemička a grafička, Martina a Katarína. Martinka pripravuje kozmetické vecičky a Katka má na starosti marketing. Dievčatá sa učili, ako vyrábať prírodnú kozmetiku a v roku 2013 uzrelo svetlo prvé mydielko. O pár rokov neskôr, v roku 2016, založili svoju firmu a sú dôkazom toho, že sny sa dajú (a majú) plniť. Nie je ničím vzácnejším, ako keď sa človek nájde v tom, čo robí. Lebo potom to už nie je práca, ale poslanie.Výrobky sú zložením jednoduché a bez syntetických látok. Dievčatá charakterizujú svoju kozmetiku týmito prívlastkami:
  • je prírodná – organická, neobsahuje chemicky spracované zložky ani umelé prísady
  • je ekologická, šetrní prírodu, je z prírodných materiálov a neobsahuje žiadny palmový olej 
  • je starostlivá, čistá, príjemná, jemná, upokojujúca, voňavá, estetická
  • je originálna, ručne vyrábaná, moderná a  štýlová, je za ňou príbeh
  • je empatická, prináša radosť, optimizmus, spokojnosť, lásku a mierumilovnosť



Začiatok tvorby kozmetiky sa spája s milým a úsmevným príbehom. Katka sa pred Vianocami rozhodla vyrobiť si vlastný balzam na pery, pretože si nestihla kúpiť žiadny v drogérii. Ten sa ale začal rozpadávať a Martinka ho trochu ofrlala a vysmiala sa mu. Sestra ju vyzvala, nech teda urobí lepší (celkom ako u nás doma) a aj vďaka tomu sa dnes môžeme tešiť z nádhernej kozmetiky. Naštudovala si zloženia a recepty, čo viedlo k prvému mydielku, ružovému malinovému. Prírodná kozmetika sa stala koníčkom, ktorý opantal srdce i dušu.


Logo sa skladá z dvoch častí. Kvapka vody symbolizuje čistotu, život, hygienu a jemnosť. List zobrazuje prírodu a bio kozmetiku bez chemických prísad.



Dievčatá si idú za svojim po svojom. Všetko si robia samé, výrobňu si poskladali, vymaľovali, prispôsobili štandardom a rovnako tak majú aj e-shop. Za ich prácou stojí veľa snahy, ktorú vidno v prekrásnych výrobkoch. Odráža sa v nich láska k svojej práci.





V portfóliu majú produkty starostlivosti o telo a vlasy. V ponuke nájdete kolekcie:
  • CUCU = alebo sladký cukrík v detskej reči,  kolekcia je jahodovo-malinová. Mala som mini verziu šampónu z krabičky krásy a zamilovala som sa doň. Sladká vôňa v spojení s úžasnými účinkami robia z Cucu produktov kúsky na zjedenie. 
  • HONEY = miláčik, alebo aj medová kolekcia. Už Kleopatra vedela, ako med pôsobí na našu krásu, takže medová kozmetika je nielen voňavá, ale aj neuveriteľne účinná
  • LOVENDER = keď môj priateľ pochopil, ako milujem levanduľu, uvedomil si, koľko levanduľova mi môže kupovať a urobiť veľkú radosť aj malým kúskom:) Celá moja izba sa nesie v štýle Provence a levanduľa ma sprevádza deň čo deň. Aj môj prvý balzam na pery bol levanduľový, voňavý a účinný. A vyzeral na zjedenie. 
  • TYKOKOS = milovníci kokosu sa môžu pripraviť - vôňa tejto edície je ako leto pri mori pod kokosovou palmou
  • PURE = nežný nechtík lekársky, ktorý je svojimi účinkami známy už stáročia, je určený pre všetkých s citlivou pokožkou
Vybrať si môžete z mydielok, tuhých šampónov, balzamov na pery, šumiviek, sprchového želé i kondicionérov. Do oka vám určite padnú minimalistické obaly. Každá značka kozmetiky sa snaží niečím zaujať, každá je svojím spôsobom jedinečná. Vyskúšala som ich už veľa, ale 2SIS si ma získala hravosťou, ktorá v nej drieme. V jednoduchosti je krása a táto značka to dokonale vystihla. 

Ak by vás zaujímalo viac, na stránke 2SIS nenájdete len všetky produkty, ale aj blog so zaujímavými článkami. Na Instagrame sa môžete kochať nádhernými fotografiami a na Facebooku môžete sledovať najnovšie správy, miesta, kde môžete dievčatá stretnúť a tiež skúsiť ich voňavučkú kozmetiku. 

Nakoniec som si pre Vás pripravila rozhovor s Katkou a Martinkou :)



1.  Aká je vaša filozofia, ktorou sa riadite pri výrobe vašej kozmetiky?

Našou filozofiou je prinášať kvalitné, ručne vyrobené produkty z rastlinných ingrediencií. Snažíme sa o to, aby každý dostal čo najčerstvejší výrobok. To zabezpečujeme malými výrobnými dávkami. Dôležitá je pre nás poctivosť, taktiež sme otvorené komunikácií so zákazníkmi v prípade akýchkoľvek otázok. 

2. Čo pre vás znamená vaša značka?
Značka, respektíve podnikanie je ako dieťa. Musíte sa oň starať, akoby bol živý organizmus. Najkrajšie je pozerať sa na to, ako sa vyvíja a rastie. Najlepší pocit je pre nás to, keď je zákazník spokojný. Vtedy vieme, že to robíme dobre.

3. Aké sú vaše ďalšie plány do budúcnosti?

Plány sú veľké, tie si však nechávame zatiaľ pre seba. V blízkej budúcnosti pripravujeme novú kolekciu výrobkov, takže sa je určite na čo tešiť. 

4.Keby ste si mali vybrať svoj najobľúbenejší produkt vašej značky, ktorý by to bol a prečo?

Asi si nevieme vybrať, ktorý konkrétny výrobok máme najradšej. Najčastejšie používame telové maslá, šampóny, kondicionéry a mydlá, ich vône striedame. Predtým ako uvedieme do našej ponuky nové výrobky, testujeme ich na sebe, takže máme v kúpeľni kopec prototypov.

5. Prečo by ste odporučili čitateľom nakupovať prírodnú a slovenskú kozmetiku?

Čoraz viac ľudí sa zaujíma o to, čo zje, odkiaľ potravina pochádza a ako bola pestovaná. Takisto by to malo byť v prípade kozmetiky. Komerčné, globálne značky sa častokrát skrývajú za nečitateľné a zavádzajúce názvy ingrediencií. Bežný človek nemá šancu rozumieť názvosloviu používanom na etiketách. Je to medzinárodné názvoslovie INCI, ktoré nesie každý výrobok, aj tie naše. Ak sa chcete dozvedieť čo obsahujú naše výrobky, stačí si kliknúť na náš web, kde je popísané zloženie aj v slovenskom jazyku. Syntetická kozmetika obsahuje veľa zdraviu škodlivých látok. 
Prírodná kozmetika je opakom syntetickej. Nájdete v nej zložky rastlinného pôvodu, bylinky, či iné vzácne dary prírody. Menej zaťažuje životné prostrenie a je priaznivá pre zdravie človeka.
A prečo slovenskú kozmetiku? Na jednej strane tým zákazník podporí rozvoj lokálneho výrobcu a samotnú ekonomiku. Na druhej strane vidíme obrovskú výhodu v tom, že zákazník môže výrobcu stretnúť, alebo kontaktovať a porozprávať sa s ním o výrobku, či o procese výroby.

6. Viete si predstaviť, že by ste robili niečo iné?

Spočiatku sme premýšľali nad zadnými dvierkami, ale teraz si už nevieme predstaviť nič iné, ako 2SIS. :) Máme kopec nápadov aj iné projekty, ktorým by sme sa v budúcnosti chceli venovať. Všetko chce čas a my veríme, že sa nám to podarí.

7.Kedy najčastejšie vznikajú nápady na nové výrobky?

Najväčšou inšpiráciou sú ľudía. Každý je iný a každý chce niečo iné. Radi by sme vyhoveli všetkým a hneď, ale to sa bohužiaľ nedá. Veríme, že uspokojíme každého zákazníka a bude spokojný s našimi výrobkami. 



Dievčatám sa chcem poďakovať za poskytnuté fotografie a čas, ktorý mi venovali pri tvorbe článku :)



Aké sú Vaše skúsenosti s touto kozmetikou? :)

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Od téhle značky mám zatím pouze jeden produkt a to sprchové želé, které naprosto miluji :) a do budoucna si chci určitě pořídit i další produkty :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja už som šla niekoľkokrát na obhliadku, ale vždy je ďaleko do výplaty, keďže by som toho chcela veľa :D Ale to príde :)

      Odstrániť
  2. Odporucam telove maslo cucu a verim, ze aj ostatne varianty su super ^^

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Cucu šampón vonia božsky, takže maslo musí byť jedna báseň :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe