Ako som spoznala Alcinu

18:13

Značka Alcina mi až do tohto roka veľa nehovorila. Snažím sa mať prehľad o tom, čo je zaujímavé, ale vtedy obyčajne nakupujem a tak moja peňaženka trpko zaplače. Asi by som o nej aj naďalej veľa nevidela, keby mi na Facebooku nezačala vyskakovať pleťová chladivá maska, takzvaná sorbetová. Odolávala som jej presne jeden mesiac, kým som sa nevrútila do jedného z mojich najobľúbenejších eshopov a nekúpila ju. Doma, keď bolo tak teplo, lákala ochutnať. Lebo takto vyzerá sorbet :)

Alcina sorbetová maska

Alcina sorbetová maska zloženie

Alcina sorbetová maska zloženie

chladivá pleťová maska

sorbet

Sorbetová maska s chladivým efektom mi príde ako lákadlo, ktorému ako beauty blogerka jednoducho neodolám. Som kozmetický nadšenec a tá nevšedná kozmetika je ako magnet, ktorý ma priťahuje a priťahuje. Po dlhšej dobe som sa niečoho ozaj  nevedela dočkať a hypnotizovala som telefón, aby mi konečne pípla sms, že balíček je v Zásielkovni :) Je pravda, že sa nejednalo o prírodnú kozmetiku, no musela som ju vyskúšať. A ako sa ukázalo, nemohla som sa rozhodnúť lepšie, lebo táto maska je taká iná a zaujímavá, že by bol  hriech ju neskúsiť. 

Je dosť veľká, má 150 ml a je v pevnom plastovom obale. Také u nás doma končia umyté v koši na plasty alebo si ich s ocinom odkladáme na drobnosti. On ich má v pivnici, ja v izbe. Ak sa v kozmetike dokážem zamilovať, tak obyčajne do vône. Tak tomu bolo aj tento raz. Na jej použitie sa veľmi teším už len preto, lebo nádherne prevonia večer. Vonia tak sladko a ovocne, ale vôbec nie umelo. Povedala by som, že ako nejaký sladký ovocný drink, ktorý si človek najlepšie vychutnáva na dovolenke. A jej vzhľad! Celkom ako ovocný sorbet. Úplne to láka zobrať lyžicu a ochutnať. 

Skvelo sa nanáša ako prstami, tak aj štetcom. Je sýtej oranžovej farby, ale na pleti ju sotva vidno. Chladivý efekt je menej výrazný, ako som očakávala, ale príjemný a v lete osvieži. Navyše stále božsky vonia :) Nechávam ju pôsobiť okolo 15 - 20 minút a potom ju zmyjem hubkou alebo uteráčikom. Po umytí je vidno, že nabudí a energizuje. Tvár má zdravý ružový nádych, pôsobí sviežim a odpočinutým dojmom a žiari. Čo sa týka ostatných vlastností, dokáže aj pekne čistiť, ale neporadí si s čiernymi bodkami. Objavila som iné, účinnejšie kúsky, takže mi to príliš neprekáža. Masku používam najmä preto, lebo zmaže stopy únavy a pleť povzbudí, celkom opeknie. Pozerala som po nej dlhšie, ale kúpiť si ju na leto vôbec nebol zlý nápad. Dokonca by som povedala, že skvelý, lebo po prebdených nociach v horúčavách si tvár zaslúži tú najlepšiu starostlivosť. A ja som známa tým, že idem po všetkom, čo krásne vonia :) Som spokojná. Očakávania naplnila a pokojne by som skúsila aj niečo iné od Alcina. Možno to ani nepotrvá dlho.

Plusy:
  • pekné balenie
  • dosť veľká maska
  • krásne vonia
  • krásne vyzerá, pripomína sorbet
  • ľahko sa nanáša aj umýva
  • pleť osvieži, prebudí a rozjasní, pomáha ju čistiť, vyhladí jemné linky
Mínusy:
  • pár látok v zložení
Nájdete ju v eshope Notino.

Zaujala vás maska? :)

You Might Also Like

6 Vaše komentáre

  1. Tuhle masku jsem viděla už na mnoho blozích a hodně mě láká :) ale teď jsi mě celkem dost zarazila, jak uvádíš v záporech ty některé látky ve složení :-(

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Každý sleduje zloženie inak :) Ale bola som na ňu veľmi zvedavá, tak som si ju vzala.

      Odstrániť
  2. Mám raději hutnější masky...asi bych po ní tedy nesáhla :)

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe