Mini kúsky na každú cestu

19:49

Milujem výlety, dovolenky, cestovanie po cestách necestách. Objavujem pamiatky, romantické zákutia, miesta z filmov či fotografií a zhlboka vdychujem atmosféru, ktorá ma obklopuje. Ako hrdinka nejakého románu sa vydávam naprieč krajinou a nebojácne hľadím výzvam do očí. Samozrejme, s pekným účesom a dokonalou manikúrou, make upom a všetkým, čo ku mne patrí :) Vždy musí ísť do mnou aj kozmetika, ktorú používam doma a tak sa nie je čomu čudovať, ak je kufor plnší a ťažší, než by sa patrilo. Preto som sa musela naučiť hľadať minibalenia vhodné na cesty. Niektoré produkty sa dajú poľahky preliať alebo preniesť do cestovných obalov s potrebným objemom, aby nás pustili aj do lietadla. Niektoré ale preliať nemožno a tak som sa vybrala hľadať zmenšeniny. Moje kroky viedli do DM eshopu, lebo s Baleou mám veľmi dobré skúsenosti a aj mini Alverde so mnou už cestovalo do Chorvátska, Prahy či Mikulova.

DM drogéria

balea lak na vlasy

lak na vlasy

Balea lak na vlasy zloženie

lak na vlasy zloženie

lak

Začala by som malým lakom na vlasy. Tie si lakujem denne, najmä ofinu, ktorá si robí čo chce. Brať do kufra lak je občas riadna fuška. Aj keď má len tých 250 - 300 ml, už je to objem, ktorý zaberie kopec miesta a tŕpnem, aby sa mu tam nič nestalo. Preto si kupujem takýto mini lačik, ktorý má 100 ml, môže si ho pokojne požičiavať aj Riško. Balea má veľmi dobré laky, mala som ich niekoľko a ani raz sa mi nestalo, že by som s ním nebola spokojná. Tento fixuje vlasy (na stupnici od 1 do 5 je 4) a dodáva aj objem. Nezanecháva po sebe biely povlak a vlasy príliš nevysušuje. Kúpila som tretie balenie, lebo sa osvedčil ako kvalitou, tak aj do kufra. Cena 99 centov je úplne parádna a viem si cestovný kozmetický kufrík vyskladať do tých 10 eur.

Balea tužidlo na vlasy

tužidlo na vlasy

Balea tužidlo na vlasy zloženie

Balea tužidlo na vlasy zloženie

tužidlo

Ďalším kúskom je tužidlo s objemom 50 ml. Tiež je v peknom fialovom obale a obľúbila som si ho. Vlasy si natáčam občas aj na dovolene alebo výlete a bez spreja alebo tužidla mi kučery padnú za pár hodín. Spať na natáčkach a nič z toho nemať nie je mojím snom, preto na dovolenky brávam malé tužidlo. Doma ich už príliš nepoužívam, ale všetko, čo mám, je vo veľkých baleniach, tak mi postačuje aj tužidlo. Je to o zvyku, ja som si viac zvykla na spreje, ale keď treba, aj tužidlo mi je dobré. Toto vonia sladko, pekne a nie umelo. Odvykla som si na vôňu tužidiel, ale táto vyhovuje a prevonia aj vlasy. Nelepí a dokáže im zabezpečiť pekný tvar na celý deň. Na druhý deň ešte ostávajú vlnky s ideálnym objemom, takže spokojná som stále. Mala som aj silnejšie produkty, ale vďaka tomuto aspoň vyzerajú vlasy prirodzene, pekne sa lesknú a nie sú zaťažené ani polepené. Balenie stojí 69 centov.

balea dezodorant sensitive

balea dezodorant

balea dezodorant sensitive zloženie

balea dezodorant sensitive zloženie

balea dezodorant sensitive

Tuhé a krémové prírodné dezodoranty sú mojou slabosťou, používam ich už niekoľko rokov a určite ich nevymením. Pri celodenných výletoch ale občas potrebujem sprej, pretože nanášanie krémového dezodorantu musí byť u mňa veľmi hygienické. S úplne čistými rukami a hneď potom ich musím umývať zasa. Preto nosím so sebou na väčšinu výletov sprej, ktorý sa vojde aj do kabelky alebo do ruksaku. Balea má v ponuke aj balenie vo veľkosti 50 ml, ktoré mi úžasne zapasovalo do bočného vrecka. Dezodoranty tejto značky mám moc rada a posledné mesiace som kúpila samé lakoty. Pred pár rokmi som mala aj spreje, ktoré skončili ako osviežovač vzduchu v záchode, ale teraz som mala šťastnú ruku na výber. Vyberám si len tie, ktoré neobsahujú hliníkové soli. Nemajú síce prírodné zloženie, ale aspoň neobsahujú látku, ktorej sa naozaj vyhýbam. V bielom obale je dezodorant vhodný aj na citlivejšiu pokožku. Vôňou mi niečím pripomína čerstvo opratú bielizeň a aj na leto je to príjemná a nie výrazná vôňa. Pokožku nedráždi a nezanecháva fľaky na oblečení. Výdrž sľubuje 24 hodín, no nie vždy ju splní a v horúčave alebo pri pohybe či športe po ňom  občas treba siahnuť aj dva razy. Na tých pár dní, čo ho potrebujem, mi vyhovuje. Stojí 69 centov.


ebelin vatové tampóny

ebelin vatové tampóny

ebelin tyčinky na čistenie uší

Ebelin

Od Ebelin som dlho predlho nič nemala. Stojan bol vždy trochu od ruky a tak som okolo neho len bez povšimnutia prešla. Pri nákupe v eshope ale mojej pozornosti neušla a tak som si dovolenkové zásoby rozšírila o pár kúskov práve tejto značky. Vatové tampóny používam čoraz menej, najmä na odlakovanie nechtov. Kúpila som si látkové zero waste tampóny, ktoré sú super ako na odličovanie, tak na čistenie pleti alebo umývanie masky. Na výlety ich ale veľmi nebrávam a vtedy siahnem po bavlnených. Tieto odličovacie tampóny sú zo 100 % bavlny a sú pevné a zároveň aj mäkké. Netrhajú sa, nerozpadávajú sa, 30 tampónov nezaberá miesto a nemám výčitky, ak ich tam celé miniem. Stoja 59 centov. Posledným kúskom sú vatové tyčinky v praktickom plastovom balení. Bez nich nemôžem cestovať, pretože ich potrebujem na milión vecí - na čistenie uší, úpravu make upu., odlakovanie drobných nedokonalostí pri lakovaní nechtov, na aplikáciu krému na ekzém na niektoré  miesta (za uši napríklad). Tento obal sa mi zapáčil hneď a vatové tyčinky doň môžem potom len presypať z veľkého balenia, ktoré kupujem. Vojde ich tam približne 50, obal ich chráni a nezaberú veľa miesta. Nosievala som ich v sáčiku, ale nebolo to veľmi praktické. A ak sa zlomí, praskne alebo sa niečo iné prihodí, skončí v koši na plasty. Tiež stojí 59 centov.


sundance opaľovací krém

sundance opaľovací krém 30

sundance opaľovací krém zloženie

sundance

Darčekom k nákupu, ktorý sa dá kúpiť aj samostatne, bolo mlieko na opaľovanie Sundance OF 30. Balenie 30 ml je perfektne kabelkové a moc som sa potešila. Na turistiku alebo celodenné výlety nebrávam opaľovací krém a už nie raz som to oľutovala, keď som videla Richardov červený krk a noštek. Tento malý krém hodím do tašky, tašku cez plece a môžeme ísť. Sundance ako značku som poznala, ale nemala som s ňou skúsenosti. Rozprávali mi o nej známe, ale vždy som nejaký krém dostala a ani sme ho cez leto neminuli. Mliečko na opaľovanie chráni pokožku pred spálením, čo pri dnešnom silnom slniečku nie je vôbec problém. Mlieko je vodeodolné, celkom rýchlo sa vstrebáva a nezanecháva po sebe mastný a lepkavý film. Pri horúcom slnečnom dni ho treba aplikovať viac razy denne, ale to býva pri každom opaľovacom kréme, aby bolo opaľovanie bezpečné. Obľubujem ho pre svoju veľkosť, lebo v kabelke nezavadia a Riškovi zachráni krk. Stojí 1,29 eur.

Všetky kúsky nájdete vo vašej DM-ke.

Kupujete si malé balenia produktov ? :)

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe