Nič lepšie som ešte nemala

15:51

Nestalo sa mi to už veľmi dlho, ale dnes budem písať ódu od začiatku po koniec. Ódu na niečo tak dokonalé, tak úžasné, tak výnimočné! Už roky sa mi nestalo, aby som po prvom použití nejakého produktu márne hľadala čierne bodky na nose! A pleť tak hebkú ako bábätko som nemala... no, asi od bábätka :) Vždy som mala RawGaiu rada, ale teraz ju zbožňujem!

RawGaia  exfoliačná sada

exfoliačná sada

RawGaia  exfoliačná sada zloženie

RawGaia  exfoliačná sada na čistenie pleti

dokonalé čistenie pleti

RawGaia

O exfoliačnej sade na pleť si môžete prečítať:

       "Obsahuje zkrášlující peeling a sérum

MSM – minerál krásy: pomůže k zářivé, hebké a vypnuté pleti
Obsahuje směs za studena lisovaných olejů
1. krok organického zkrášlujícího rituálu MSM
Všechny složky jsou organické, raw, vegan a ručně zpracovány
Organická MSM exfoliační sada odstraní odumřelé kožní buňky z povrchu pleti a zbaví ji přebytečné mastnoty. Pleť bude vyhlazená a na dotek hebká. MSM v kombinaci se směsí za studena lisovaných olejů je jednoduše dokonalý."

Dnes sa nezameriame len na tú dokonalú sadu, ale aj na MSM rituál krásy, ktorý predstavila práve RawGaia. Je určený pre suchú, zrelú a problematickú pleť. MMS môžeme pokojne označiť za minerál krásy. Methyl-fulgonylmethan alebo inak povedané organická zlúčenina síry udržuje, hydratuje a zjemňuje pokožku. Síra pomáha pri tvorbe bielkovín a obsahuje kolagénové proteíny. MSM odstraňuje akné a zároveň posilňuje pevnosť pokožky. Organický skrášľujúci rituál pozostáva z troch krokov, ktoré sú mne dôverne známe:
  1. prvým krokom je čistenie, lebo len do dôkladne čistej pleti preniknú zložky z kozmetiky. Na toto čistenie slúži práve táto exfoliačná sada, ktorá sa používa 1 - 2 razy týždenne, na každý deň je RawGaia organické MSM čistiace sérum
  2. následne sa pokračujte tonerom
  3. na záver ide hydratačný krém RawGaia organický MSM skrášľujúci krém
Vyzdvihnúť na balení musím niekoľko vecí. Ekologická papierová krabička je veľmi pekná a skončila v koši na papier. Skrášľujúce sérum (ktoré možno používať na denné čistenie pleti a spolu s peelingom dva razy týždenne) je v krásnom tmavomodrom sklenom obale s kvapkátkom. Tmavý obal chráni pred znehodnotením a kvapkátko uľahčuje výrobu peelingu i celkovú aplikáciu. Peeling, ktorý obsahuje  pemzový prášok, rozomletú bambusovú stonku, dimethyl sulfone (MSM), je zasa v milom malom plastovom obale, ktorý si potom odložím. Občas si kupujem kamienky na zdobenie nechtov a rada ich mám pekne podelené a uložené, takže sa zíde. Čakala som, nebude klamať, že v balení bude niečo veľké a tak som len so smiechom krútila hlavou, čo mi to prišlo domov :) Ale pozor! V duchu hesla nesúď knihu podľa obalu som sa vrhla na používanie a  našla som niečo dokonalé. Skrášľujúce sérum obsahuje olej z konopných semienok, olej z chia semienok, kadidlový olej, vitamín E, slnečnicový olej a  limonene (ten je prirodzenou zložkou éterických olejov). Sérum môžete používať na čistenie aj odličovanie pleti. Prášok nevonia, sérum má ľahkú príjemnú vôňu, veľmi mi vyhovuje. 

Možno to vyzerá celkom jednoducho, ale použitie nie je vôbec vtipné. Predstavte si, že z toho mini obalu idete vyberať prášok, ktorý je až po okraj. Ako na to? Najprv olej a potom prášok? Ale ako nabrať prášok? Nakoniec, po niekoľkých pokusoch, sa mi osvedčilo kvapnúť si do dlane asi dve alebo tri kvapky séra a suchý prst otlačiť do prášku. Ten sa naň zachytí a vymiešam ním olej.  Prášku vyzerá byť málo, ale dokážete z neho pripraviť okolo 30 peelingov, pričom na čistenie pleti postačí pár kvapiek séra. Balenie tak pokojne vydrží pár mesiacov a skvelé je aj to, že po čistení touto sadou už nepotrebujete ďalší pleťový gél či mydlo na dočistenie pleti. Peeling naneste na suchú pleť a čistite krúživými pohybmi. Dajte si pozor len na jednu vec - zrnká sú celkom ostré. Na tvári je to božský pocit, no jedno zrnko sa mi dostalo do oka a mala som pocit, akoby mi ho niekto rozrezával. Bolesť po vymytí ustúpila, no nemusím vysvetľovať, že už postupujem maximálne opatrne, lebo sranda to v žiadnom prípade nebola. Zotrieť ho môžete hubkou, uteráčikom, ja milujem mušelínové utierky od Balm Balm. Samy o sebe pleť nádherne čistia, ale takto sú ešte úžasnejšie :) Na pleti ostáva jemný, akoby olejový film, ktorý ale nie je mastný.

Málokedy žasnem nad tým, ako dobre funguje nejaká kozmetika po prvom použití. Obyčajne skúmavo hľadím na pleť, až chorobne hľadám zmeny k lepšiemu a potom sa teším. Tu som nehľadala nič. Po odstránení peelingu som v nemom úžase hľadela na svoj nos. Takmer bez čiernej bodky som si ho nepamätala a teraz taký bol. Nikdy mi žiadna zlupovacia maska ani čistiace pásiky či hocijaké mydlo nepomohli s čiernymi bodkami tak, ako exfoliačná sada. Čo je ešte lepšie, pri pravidelnom používaní ich je menej a menej, sú menšie, menej nápadné a nos je jemnejší, bez hrbolčekov a drobných vyrážok. Rovnako sa to prejavilo aj na tvári. Nielenže je úplne jemná a vyhladená, ale prestali sa mi tvoriť vyrážky, zjemnili sa fliačiky a už vôbec sa mi nerobia červené fľaky na líčkach. Líčka ešte červenšie sú, to mám od malinkého decka, no nekričí to  a lepšie reagujú na zmeny počasia, teplo i chlad. Prestali sa mi tvoriť šupinky na lícach, nos sa mastí menej (mastí sa stále, s tým asi neurobím nič, no ten príjemný šok je neopísateľný). Pleť je pevnejšia, elastickejšia, dokonale hladká a pôsobí takým tým sviežim teenagerským dojmom :)

Keď som sa na Ladybio pozrela prvý raz, bolo to minulý rok, keď som zháňala dezodorant Honestly phresh. Nakoniec som ho nekúpila, ale ostalo mi vo wishliste viacero značiek a produktov. Cena 750 českých korún sa sprvu môže javiť vyššia, no ako som spomenula, výrobok vydrží  mesiace, peeling vyjde zhruba na 30 použití a pokožka je úžasná. Mrzí ma, že som sa k nemu nedostala skôr. Už sa ho ale nevzdám. Eshop posiela tovar aj na Slovensko, takže nie je problém :)


Aké máte skúsenosti s touto značkou? :)



You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Tuhle značku vidím úplně poprvé a popravdě mě moc nezaujala. Nelíbí se mi vzhled :-(

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe