Prírodná predlžujúca špirála?

19:52

S prírodnou dekoratívnou kozmetikou ešte príliš veľa skúseností nemám. Pár kúskov som si už kúpila a zistila som, že kvalitou neraz predčí drogériovú kozmetiku a bonusom je prírodné zloženie. Špirála je ten typ produktu bez ktorého z domu nevyjdem, a preto sa ich mojou kozmetickou poličkou ročne vystrieda niekoľko. Občas si nejakú vezme sestra, občas nejakú kamarátka a ja potom hľadám nové. Niekedy ma vedie čistá zvedavosť, inokedy si nechám poradiť prostredníctvom iných recenzií. K tejto riasenke som sa dostala po prečítaní recenzií. Používam ju celé týždne a stále z nej mám trochu zmiešané pocity.

Cosm'etika
Cosm'etika špirála


prírodná špirála





O špirále Cosm'etika si môžete prečítať:

       "Přírodní prodlužující řasenka učiní Vaše řasy přirozeně krásné. Obsažená šalvějová voda působí antibakteriálně a pomáhá předcházet podráždění očí. Květová voda z heřmánku zklidňuje.
Řasenka dostala nový a hezčí design. Změna se ale netýká pouze tuby, ale také kartáčku, který nanese přesně tolik barvy, kolik potřebujete. Řasenka se na očích nerozmazává. 
Aqua, Salvia Sclarea Flower/leaf/stem Water*, Glycerin*, Cetearyl Alcohol, Acacia Senegal, Brassica Campestris/aleurites Fordi Oil Copolymer, Glyceryl Rosinate, Glyceryl Stearate, Oleic/linoleic/linolenic Polyglycerides, Silica, Magnesium Aluminum Silicate, Potassium Palmitoyl Hydrolyzed Wheat Protein, Sorbitan Olivate, Cetearyl Olivate, Cetyl Palmitate, Sorbitan Palmitate, Chamomilla Recutita Flower Extract*, Helianthus Annuus Seed Oil*, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, +- Ci 77019, Ci 77491, Ci 77492, Ci 77499, Alumina, Magnesium Oxide, Sodium Riboflavin Phosphate, Ci 77510, Ci 77007, Ci 77742* Z ekologického zemědělství"

Riasenka obsahuje šalviovú a harmančekovú vodu, čo bolo pre mňa zvláštne a úžasné zároveň. Svet prírodnej kozmetiky ma neprestáva udivovať, pretože stále mi ukazuje, koľko rôznych možností využitia jednotlivých ingrediencií je. Obal je veľmi pekný. Biely, s ružovým prstencom a zeleným písmom. Krása, jednoduchosť. Štetec sa mi veľmi páči, lebo je veľmi bohatý, hustý a naberá len potrebné množstvo farby. Vďaka tomu, že neobsahuje priveľa farby, riasy takmer vôbec nelepí. Za to má môj veľký obdiv, pretože neznesiem, aby mi riasenka v prvom ťahu polepila všetky riasy do jedného zlepenca.

Maľuje sa mi  s ňou veľmi dobre. Ľahko, krásne definuje riasy a dodáva im objem. Zvýrazňuje ich, ale žiaľ, v mojom prípade sa nedá hovoriť o nejakom výraznejšom predĺžení. V prvej vrstve ani neviem, že ju mám nanesenú. V druhej je pekný objem, ale stále nie sú predĺžené. Viac ako dve sa neodporúča nanášať, preto pri dvoch končím. Výsledkom sú riasy s objemom, ale bez viditeľného predĺženia. Obyčajne pridám ešte tretiu vrstvu, ale predlžujúcej riasenky, ktorá objemu dodá dĺžku. Aj v dvoch vrstvách nelepí, nevytvára hrudky, ani sa nežmolkuje. Ak ju nanášam samu, bez vrstvy inej riasenky, postupne sa počas dňa akoby z očí vytráca. Ak pridám vrstvu inej, líčenie vydrží celý deň  rovnakom stave.

Čo ma trochu prekvapilo, je doba schnutia. Trvá to o niečo dlhšie ako pri klasickej špirále. Nie že by to bol nejaký mínus, ale zo začiatku ma to trochu brzdilo v zaužívanej rutine. Niekedy aj po 20 minútach od aplikácie utieram jej stopy nielen na viečku, ale aj pod okom. Večer sa mi ale dobre odličuje, ľahko a rýchlo a vôbec nedráždi oči, odporúča sa aj pre tie citlivé. Celkový dojem? Stále zmiešaný :) Zbožňujem, ako dobre sa nanáša a ako dobre sa s ňou maľuje. Už dávno som sa nestretla s riasenkou, ktorá vôbec nelepí riasy. Problémom je len to, že mne riasy nepredĺži a ak chcem byť spokojná, potrebujem ju dochutiť predlžujúcou riasenkou. Inak sa stráca z očí a trošku ľahšie sa rozmaže, keď schne. Nemôžem povedať, že je zlá. Možno som priveľa očakávala, možno nie. Ale som rada, že som ju vyskúšala. Už sa mi míňa  a tak sa pozriem po nejakej novej.

Plusy:
  • krásny obal
  • vynikajúci štetec
  • nelepí riasy, nenaberie sa naraz veľa farby
  • krásne definuje riasy, oddelí ich, majú objem
  • nežmolkuje sa a nevytvára hrudky ani vo viacerých vrstvách
  • ľahko sa odličuje
Mínusy:
  • nepredĺžila mi riasy
  • neprekáža, že dlhšie schne, ale že sa aj po dlhšom čase rozmaže alebo otlačí

Nájdete ju v eshope Krásná každý den za 10,70 eur.

Skúsili ste túto riasenku? Akú s ňou máte skúsenosť? 

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. S přírodní řasenkou zkušenosti nemám, ale zní to celkem zajímavě :-) jen mě se teda její obal nelíbí, mám raději veselejší a pestřejší. Ale pravdou je, že díky tomu obalu na mě dělá ten dojem přírody a něčím jedinečným. Každopádně bych si jí nepořídila, protože má řasy prodlužovat a to dle tvé zkušenosti bohužel nesplňuje.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nedráždi, veľmi ľahko sa odličuje, ale nepredlžuje. Už by som si ju znova nekúpila.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe