Všade iná vôňa

18:28

Dermacol tento rok priniesol neuveriteľné novinky! Telové spreje mi  v lete vyhovujú o niečo viac ako parfumy. Sú ľahké, svieže, možno ich použiť niekoľkokrát za deň a stále voňajú pekne. Nájdete ich v ponuke mnohých značiek a tento rok som neodolala viacerým. Kúpila som si nejaké v  DM drogérii, malinový a rebarborový, no neočarili ma tak, ako tieto od Dermacolu. Nádherne vyzerajú, sú 4 rôzne a hoci nie každý mi vonia, som si istá, že svojich fanúšikov si nájde každý jeden. A ďalšími voňavými kúskami sú pleťové vody, ktoré boli vybrané naozaj super. 

dermacol telové parfumované spreje 


Ibiza Party a Waikiki sun

parfumovaný sprej

sprej na leto

Potolino kiss

voňavý telový sprej

ľahký telový sprej

ST. Tropez Night

citrusový sprej

sprej

Každý vonia niečím iným. Sladké, citrusové, ovocné tóny sú ako stvorené na horúce letní dni, na osvieženie do práce, na dlhú večernú prechádzku po riviére i meste. Spreje majú 150 ml a majú pekné obaly. Výrazným je názov, okolo ktorého sú akoby ručne namaľované obrázky. Sú jednoducho krásne a je celkom jedno, ktorý chytíte do ruky - ozdobou poličky je každý jeden.
Ako som spomenula, v ponuke sú 4:
  • Body love mist portofino kiss - Parfumovaný telový sprej s povznášajúcou vôňou citrusov
  • Body love mist waikiki sun - Parfumovaný telový sprej s hrejivou kombináciou vôní vanilky, exotických kvetín a šťavnatých pomarančov
  • Body love mist ibiza party - Parfumovaný telový sprej s exotickou vôňou granátového jablka a malín
  • Body love mist st.tropez night - Parfumovaný telový sprej s tajomnou vôňou bergamotu a bielych kvetín
Spreje obsahujú panthenol a extrakt z uhorky, preto pokožku hydratujú a nevysušujú. Keď ich na striekate na kožu, neostáva vôbec lepkavá. Každému vonia niečo iné, a preto nie je prekvapujúce, že nie všetky spreje mi voňajú rovnako. Rozhodla som sa zoradiť ich podľa obľúbenosti:
  1. na prvom mieste sa ocitli Waikiki Sun a Ibiza Party. Waikiki Sun vonia ľahko po vanilke a pomarančoch, niekde v pozadí je ľahký kvetinový závan. Nie je príliš sladká, ale svieža a nevtieravá, romantická, úplne si viem predstaviť ľahký vánok, ktorý sa pohráva s kvetmi vo vlasoch a všade cítiť vôňu pomaranča. Ibiza Party vonia malinovo a trošku aj po granátovom jabĺčku. Maliny  cítiť výraznejšie, preto je sladšia, ale stále príjemná. Nie je to taká tá lepkaví sladkosť, ale ľahká, dievčenská a očarujúca. Tieto dva môžem striedať do nemoty a neomrzia ma, lebo voňajú čarovne.
  2. na druhom mieste skončil Portolino kiss, ktorý vonia po citrusoch. Citrusové parfumy mi neprekážajú, ak nie sú kyslé, preto mi ani sprej neprekáža. Tento sprej mi na občasné použitie neprekáža, avšak omnoho radšej siahnem po predchádzajúcich dvoch
  3. na treťom mieste skončil sprej Tropez night, ktorý by mal voňať po bergamote  a bielych kvetoch. Mal by, ale mne nevonia. Vôbec. Tento jeden jediný nie je pre mňa. Bilancia 3 zo 4 je však super.
Spreje sú ideálne namiesto parfumu, lebo pokožku ľahko prevoňajú a nezaťažia. Môžete ich mať v chladničke a osviežiť sa nimi doma i v práci, v aute a kdekoľvek treba. Niekedy ich len tak nastriekam na vankúš alebo na prevoňanie interiéru. Som z nich nadšená a strávim s nimi celé leto. Ich cena je 5,29 eur.

Zaujal vás niektorý z týchto sprejov? :)

pleťové vody Dermacol

ružová voda

ružová osviežujúca voda Dermacol

ružová osviežujúca voda Dermacol zloženie

ružová osviežujúca voda Dermacol zloženie

ružová voda

O ružovej vode si môžete prečítať:

       "Prírodná ružová voda s výťažkami z ruže damascénskej pleť osviežuje, tonizuje a jemne ju vypína. Blahodarná vôňa pomáha harmonizovať myseľ a navodzuje dobrú náladu.
AQUA, ROSA DAMASCENA FLOWER WATER, BENZYL ALCOHOL, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE, CITRIC ACID."

levanduľová voda Dermacol

levanduľová upokojujúca  voda Dermacol

levanduľová voda Dermacol zloženie

zloženie

pleťová voda na upokojenie pleti

O levanduľovej vode si môžete prečítať:

       "Prírodná levanduľová voda z levandule lekárskej upokojuje podráždenú pokožku a zmierňuje jej začervenanie. Ošetruje aknóznu pleť, eliminuje podráždenie po nadmernom slnení či holení a napomáha celkovému upokojeniu. Jemná vôňa pôsobí relaxačne a podporuje pokojný spánok.
AQUA, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA FLOWER WATER, BENZYL ALCOHOL, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE, CITRIC ACID."

jazmínová tonizujúca voda od Dermacolu

jazmínová voda

jazmínová tonizujúca voda od Dermacolu zloženie

jazmínová tonizujúca voda od Dermacolu zloženie

tonizujúca pleťová voda

O jazmínovej vode si môžete prečítať:

        "Jazmínová voda má jemné tonizujúce a osviežujúce účinky. Zmyselná vôňa jazmínu pokožku príjemne rozvonia. Pôsobí relaxačne, podporuje odbúravanie stresu a napätia.
AQUA, ALCOHOL DENAT., PARFUM, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE, CITRIC ACID."
  
Čisté kvetové vody či hydroláty mám doma neustále a neviem si bez nich predstaviť svoje dni. Každý je iný, niečím výnimočný a  poteší všetky zmysly. Pleťové vody od Dermacolu vyzerajú pekne. Plastový obal je priesvitný a ozdobený farebným krúžkom typickým pre každú rastlinu - ruža je ružová, levanduľa fialová a jazmín žltý. Na aplikáciu slúži praktický rozprašovač a je to skvelá z viacerých dôvodov. Na pleť si ju možno poľahky nastriekať kedykoľvek a nepotrebujete ani tampón. Potom už stačí len pár kvapiek oleja, ktorý sa vďaka nej pekne vsiakne do pokožky a nezanecháva ju mastnú. 

Balenia sú veľmi vydarené, pôsobia nežne a tak dievčensky. V poličke nezaberajú veľa miesta a môžu s vami kamkoľvek cestovať. Každá má svoju špecifickú vôňu. Ružová voda vonia ako väčšina ružových vôd, ktoré som mala - pekne, nie príliš sladko. Levanduľová vonia menej levanduľovo a dosť sladko, asi ako medom osladený čajík. Neprekáža mi, pretože je stále príjemná a večer prevonia. Asi najvýraznejšie vonia jazmínová voda, ktorú som si tiež veľmi obľúbila. Ak poznáte vôňu jazmínu, viete, že niekedy vonia tak veľmi, že až smrdí. Nie je to prípad tejto vody, lebo vonia síce výrazne, ale exoticky a kvetinovo. Rozhodne krajšie ako mnohé iné kúsky, ktoré po jazmíne voňali až moc. Aj keď sa môže  zdať, že sú rovnaké, každá má svoje jedinečné vlastnosti:
  • ružová voda je jednou z tých najznámejších a odporúča sa na všetky typy pleti. Osviežuje, tonizuje a pomáha ju pripraviť na pleťový olej alebo krém. Možno ju používať aj na fixáciu make upu a na osvieženie pokožky celého tela v horúcom počasí
  • levanduľová voda je skvelá na upokojenie podráždenej  alebo začervenanej pokožky aj po slnení, aj po holení. Vhodná je na aknóznu pokožku, ale tiež na zrelú pleť. Jej vôňa má upokojujúce účinky a  môže sa nastriekať aj na vankúš pre navodenie ľahšieho spánku.
  • jazmínová voda pleť tonizuje a zlepšuje náladu, skvelá je na prevoňanie vlasov
Môžete ich nanášať vatovým tampónom alebo priamo na pleť. Preferujem druhý spôsob, ale všetko je len o tom, čo vám vyhovuje. Tieto pleťové vody sú milé, voňavé a pleti vyhovujú. Striedam ich podľa nálady a doplnili tak zástup dermacolovských produktov, ktoré sa oplatí skúsiť. Nie sú to čisté kvetové vody, ale pleťové vody a ich cena je 5,69 eur.

Ktorá z týchto noviniek vás zaujala? :)

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Mě zrovna včera dovezl pošťák tyhle voňavé novinky :-) mám teda od každého produktu jednu vůni, ale jsem nadšená :-) tělový sprej mám ten Ibiza Party a tonizující vodu mám s vůní Jasmínu.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe