Jedna úžasná, druhá vôbec

12:25

Dnes bude reč o troch produktoch, ktoré som sa rozhodla vyskúšať zo zvedavosti. O jednom som si prečítala pár pochvalných recenzií, a preto som ho chcela zaradiť do mojich kozmetických rituálov krásy. Druhý je typov produktu, ktorý mi v posledných mesiacoch nesmie doma chýbať, ale stal sa asi najhorším produktom, ktorý som si v DM-ke kúpila. Tretí som už mala v inej podobe a bola som z neho nadšená. Jeho upgradovaná verzia sa mi zdá ešte lepšia a tak sa poň budem vracať. Ono to vôbec nie je švanda nakupovať v DM-ke, lebo  nikdy neodídem s prázdnymi rukami a vždy kúpim aj to, čo som nechcela, ale páčilo sa mi to :)

Nákupy v DM drogérii

alverde ovocná micelárna voda

alverde ovocná micelárna voda zloženie

alverde ovocná micelárna voda zloženie

ovocná micelárna voda

ovocná micelárna voda


O micelárnej vode Beauty & Fruity si môžete prečítať:

       Alverde NATURKOSMETIK micelárna voda Beauty & Fruity s BIO limetkovým a BIO jablkovým extraktom sa dokonale stará o vašu pleť. Zloženie s ovocno-sviežou vôňou čistí vašu pokožku obzvlášť jemne, šetrne a dôkladne. Vďaka špeciálnej micelárnej technológii odstráni make-up a nečistoty, bez dodatočného zmývania. Micelárna voda Alverde NATURKOSMETIK osviežuje, rozjasňuje a ošetruje bez dodatočného vysúšania pleti – optimálne ako základ pre nasledujúce použitie výrobkov pre starostlivosť o pleť.
Zloženie: Aqua, Alcohol denat.*, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Glycerin, Betaine, Polyglyceryl-10 Laurate, Citrus Aurantifolia Fruit Extract*, Malus Domestica Fruit Extract*, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder*, Sodium Lactate, Citric Acid, Lactic Acid, PCA Ethyl Cocoyl Arginate, Sodium Hydroxide, Parfum**, Limonene**, Citral**, Linalool**Bestandteile: gereinigtes Wasser, Alkohol*, Aloe Vera Saft*, pfl. Glycerin, pfl. Betain, Glycerinester, Limettenextrakt*, Apfelfruchtextrakt*, Aloe Vera Puder*, Natriumlaktat, Zitronensäure, Milchsäure, kationisches Aminosäurederivat, Natriumhydroxid, Mischung äth. Öle**, äth. Ölinhaltsstoffe**
* zložky z biologického poľnohospodárstva
** z prírodných éterických olejov

O tejto micelárnej vode som si prečítala na iných blogoch a väčšinou sa jednalo o pochvalné slová. Je pravda, že najradšej skúšam na vlastnej koži, ale rada si nechám poradiť, aby som nekúpila mačku vo vreci a nebolo mi potom ľúto, do čoho som investovala peniaze. Alverde ponúka Beauty&Fruity ovocnú edíciu, kde okrem micelárnej vody nájdete aj vlhčené obrúsky, pleťový peeling, čistiacu penu, pleťovú masku i ošetrujúci krém. Nedbala by som ju vyskúšať celú, no peňaženka by zasa raz trpko zaplakala, tak som sa rozhodla skúšať po častiach. Voda má 200 ml, je v priesvitnom plastovom obale a ozdobená je rozkošnými zelenými jabĺčkami. Svieže, mladistvé a nápadité zdobenie z nej robí takú miss kozmetika v mojej poličke a zaujme rozhodne práve obalom. 

Vonia jabĺčkovo citrusovo. Sviežo, dosť intenzívne a ako pri iných prípravkoch od Alverde, mierne alkoholovo. Kúpila som si viacero pleťových vôd tejto značky a každá jedna obsahovala alkohol. Nemala som s tým veľa problémov, no jeden zásadný tu je. Treba sa oblúkom vyhnúť očiam a niekedy aj očnému okoliu, pretože tam môže dosť nepríjemne štípať. Nebudem klamať, micelárnu vodu si kupujem práve preto, že by bez problémov mala odlíčiť tvár i oči a nepotrebujem tak zbytočne veľa produktov. Preto tu vzniká dilema - naozaj potrebujem micelárnu vodu, ktorá je na oči nepoužiteľná? Nuž, uznávam, že na pleť je veľmi dobrá. Odlíči bez podráždenia a štípania. Nielen zbavuje make upu, ale aj čistí a osviežuje. Po použití necítiť pnutie, takže nie je vysušená a ostáva jemná. Stojí 2,79 eur a i keď ju nemožno používať na oči, nemožno o nej povedať, že by bola zlá. Svojská, to áno. Zlá, to nie.

Balea zlupovacia maska na tvár

Balea zlupovacia maska

Balea zlupovacia maska na tvár zloženie

 zlupovacia maska

Kúskom, ktorý ma sklamal, je zlupovacia maska na tvár s aktívnym uhlím, o ktorej si môžete prečítať:

        Balea zlupovacia maska s aktívnym uhlím hĺbkovo čistí pleť pri zachovaní jemnosti k pokožke. Zloženie s aktívnym uhlím počas pôsobenia viaže odumreté čiastočky pokožky, nečistoty, ako aj kožný maz. Receptúra s aloe vera, vitamínom E a panthenolom pôsobí upokojujúco a udržuje prirodzenú rovnováhu pokožky.
Aqua, Alcohol Denat., Polyvinyl Alcohol, Propylene Glycol, Ethylhexyl Stearate, Phenoxyethanol, Polysorbate 60, Panthenol, Charcoal Powder, Glycerin, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Parfum, Tocopheryl Acetate, Ethylhexylglycerin, Di - Sodium EDTA

Pred rokmi som zlupovacie masky príliš neobľubovala. Nemala som trpezlivosť čakať, kým uschne a ešte ju aj zlúpnuť a prípadne umyť zbytky. Nebavilo ma to. S pribúdajúcimi rokmi som ale našla zopár veľmi zaujímavých zlupovacích masiek a zrazu mi doma nesmie chýbať. Preferujem čistiace s čiernym aktívnym uhlím, ktoré by mali vyťahovať čierne bodky a čistiť póry. Začala som maskou Pilaten, ktorá u nás zaznamenala naozaj veľký boom, pokračovala som Misshou, Pupou a Baleou. No... Z baleáckych produktov s čiernym aktívym uhlím som mala masku, peeling, micelárku i čistiaci gél a bola som nadmieru spokojná. Táto maska sa k obľúbencom nezaradí. Z niekoľkých dôvodov.

Obal sa nesie v pekných fialovo čiernych tónoch a vyzerá pekne. Vôňa je ľahká a sladká, podobne vonia aj čistiaci gél. Ako prvé ma prekvapilo, že je dosť riedka. Neveštilo to nič dobré, ale upokojovala som sa, že je celkom iná a tak môže mať redšiu konzistenciu. Musela som ju nanášať opatrne. Lebo stekala. Ak som s dala viac masky, stiekla na koniec nosa a vytvorila tam grotesknú kvapku zlovestne trčiacu z nosa. Visela mi tam ako ... veď viete čo a dlho schla. Steká takmer vždy. Prvý raz som ju naniesla v pomerne tenučkej vrstve. Počkala som a strhla som  ju. Ani som necítila, že ide dole, akoby som si z pleti dala dole látkovú masku. Na maske sa nezachytili  žiadne nedokonalosti a nos  vyzeral presne tak isto. Bez zmeny, akurát som musela dávať dole zbytky masky. 

Druhý raz som si masky naniesla hojne, síce mierne stekala a dlhšie schla, ale nevadilo  mi to. Ležala som pri filme, pokojne to mohlo byť aj dlhšie :) Žiaľ, výsledok bol rovnaký - nielenže nebolo cítiť, že masku zlúpnem, ale nezachytili sa na nej žiadne čierne bodky, nos bol rovnaký, pleť ani rozjasnená, ani nič. Neviem, či to súvisí s hustotou, lebo doteraz boli  všetky zlupovacie masky veľmi husté a stvrdli tak, že odlúpnuť ich nebolo najľahšie. Škoda. Lebo takúto masku chcem mať doma stále. No táto u mňa miesto mať nebude. Stojí 2,99 eur a má 100 ml.




Skvelou vychytávkou je peelingová pleťová špongia od Ebelin, ktorú som si okamžite zamilovala. Konjaková špongia obsahuje na jemno pomleté škrupinky orechov. Má príjemný peelingový účinok, ktorý je veľmi jemný a nemusíte sa báť, že by ste si poškriabali pleť.  Konjaková hubka je za sucha veľmi tvrdá a len ťažko uveriť tomu, že sa s ňou dá umývať. Keď ju namočíte, zmäkne a stane sa skvelým pomocníkom pre krásnu a čistú pleť. Pomáha ju čistiť, prekrviť, zjemniť a používať sa môže samostatne i s kozmetickými výrobkami. Jej cena je 3,29 eur. Všetky kúsky nájdete vo vašej DM drogérii i v eshope .

Sklamal vás nejaký kúsok od Baley? 

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe