Aj vlasy potrebujú masku

19:50

Vlasy sú korunou krásy a neraz dostanú riadne zabrať. Nie je to len o tom, že ich farbíme, sušíme, natáčame alebo žehlíme. Všetky tieto úkony ich zaťažujú, vysušujú a spôsobujú lámanie alebo štiepenie. V lete im škodí aj slnko, morská alebo chlórová voda. Aj silný vietor alebo sychravé počasie nie sú pre ne to pravé orechové. Starostlivosť  je tak veľmi dôležitá a dobré je vybrať si produkty, ktoré im dodajú všetko to, čo potrebujú. Okrem kvalitného šampónu si kupujem rôzne oleje, séra, kondicionéry alebo masky. Masky striedam s kondicionérom a vlasy sú krásne. Niektoré sú účinnejšie viac, iné menej. Dnes vám ukážem moju kozmetickú lásku.

Biofficina Toscana maska na poškodené vlasy


Biofficina Toscana maska na poškodené vlasy zloženie

Biofficina Toscana maska na poškodené vlasy zloženie

maska na poškodené vlasy

Pre masku na poškodené vlasy od Biofficina Toscana som sa rozhodla po dobrých skúsenostiach s inými kúskami. Mám v pláne aj šampóny a ďalšiu pleťovú kozmetiku, ale až potom, ako miniem to, čo mám doma. Prírodná kozmetika ma učí nerobiť veľké zásoby, lebo nevydrží otvorená tak dlho a ak by sa mi pokazila, veľmi by ma to mrzelo. Kupujem ju aj mamine, niekedy aj sestre, ak chce (pretože ona si sama kupuje najmä ruskú prírodnú kozmetiku) a tak nám rukami prejde celkom dosť kúskov. Občas tomu veselou príhodou dopomôže aj môj ocino. Naposledy sa mi posťažoval, že si umýval vlasy šampónom, ktorý vôbec nepenil. A bol krémový, aj dva razy ho skúsil a nič. Nakoniec vysvitlo, že svojich pár krátkych vláskov umýval kondicionérom a nevedel pochopiť, prečo mu nepení :) Potom som zistila, koľko ho minul a zježili sa mi vlasy. Nevadí, aj horšie mohlo byť. 

Maska je v plastovej tube a odetá je v bledomodrých tónoch. Obaly Biofficiny Toscany sú jednoduché, ale pekne vyzerajúce. Objem 200 ml je dostačujúci a nie je veľmi veľký, takže maska so mnou aj cestovala (dá sa však pekne preliať do cestovného kelímku, tento rok som si konečne jeden taký set fľaštičiek kúpila). Obsahuje olivový olej a výťažky z vresu, pagaštanu, žihľavy a tymianu. Tieto prírodné maškrty sa postarajú o to, aby vlasy vyzerali ako od kaderníka

Opantala ma jej vôňa. Krásne mentolová, bylinková a svieža. V horúcom počasí to je vítané osvieženie a mám pocit, že na pokožke hlavy príjemne chladí. Nanášanie masky si treba vyskúšať od  korienkov po končeky a ak by sa vám stalo, že sa mastia, tak sa korienkom nabudúce vyhnite. Je to jednoduchšie ako vyhodiť produkt, o ktorom si človek myslí, že asi nie je celkom dobrý, keď sa mastia vlasy. Tento problém nemávam, ale aj tak je prvé použitie plné očakávaní. Má krémovú konzistenciu, ľahúčko sa nanáša a vtedy vonia všetko okolo. Mrzí ma, že vôňa sa vo vlasoch neudrží, lebo by tak mohli voňať pokojne stále. 

Nechávam ju pôsobiť pár minút (nemám to odstopované, pôsobí, kým aplikujem telový peeling) a umyjem vlažnou vodou. Hneď po umytí sú vlasy úplne, ale že úplne jemné. Češú sa perfektne, dokonca lepšie ako po niektorých prírodných kondicionéroch, ktoré som vyskúšala. Popri tom mi obyčajne nevypadne ani vlas a tak sa upokojujem, že plešatá snáď tak skoro nebudem. Okrem toho sa veľmi pekne lesknú a majú pekný, prirodzený objem. Vyživuje a hydratuje, takže aj keď sú suchšie a namáhané (aj husté a kučeravé), dostanú potrebnú dávku živín. Je jednoducho úžasná a hoci som ju pôvodne chcela nechať v kúpeľni pre všetkých, strážim si ju ako oko v hlave.

Plusy:
  • pekná a šikovná tuba
  • krásne vonia
  •  dobrá konzistencia
  • vhodná namiesto kondicionéru
  • vynikajúco sa po nej rozčesávajú vlasy, krásne ich hydratuje a vyživuje, sú jemné, lesklé a nadýchané
  • osviežuje pokožku hlavy
Mínusy:
  • nenašla som
Ponuku značky Biofficina Toscana nájdete v eshope Vivantis. Cena masky je okolo 9 eur.


Aké masky na vlasy v lete používate, aby vlásky neboli vysušené? :)

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Myslím že moje vlasy by ju totálne milovali :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vôbec by ma to neprekvapilo, lebo moje ju zbožňujú :) Na leto si už asi inú kupovať nebudem :)

      Odstrániť
  2. Ahoj Luci, narazila som na tvoje články a chcem sa opýtať, či máš aj nejaké skúsenosti s konopnou/ vlasovou kozmetikou? Už dlhšie pokukujem po týchto konopných krémoch a šampónoch: https://www.cannapio.sk/konopna-kozmetika, ale neviem či do toho ísť. Tak či by si náhodou nenapísala nejaký článok, ak by si mala vlastnú skúsenosť :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, s touto značkou skúsenosti nemám, ale konopné šampóny som už mala kvôli atopickému ekzému a bola som spokojná :) Myslím, že konopná kozmetika je jednou z tých, do ktorých sa oplatí ísť vždy :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe