Ako som spoznala prírodné samoopaľovacie mlieko

18:02

Samoopaľovacia kozmetika ma nikdy príliš nezaujímala. Ani som ju nepotrebovala. V okamihu, ako na jar vyjde slniečko a dá sa opaľovať, prichádza môj obľúbený čas. Do svojej domácej plážovej tašky zabalím uteráčik, knižku, okuliare a hurá na slnko. Začínam opatrne, na nejakých 15 minútach a postupne pridávam čas strávený vonku. Vďaka tomu sa opálenie postupne zvýrazňuje a nespálim sa. Ak idem von na dlhšie, beriem opaľovací krém a tak sa vyhnem aj aj začervenaniu. Tento rok ale leto nejako neprichádzalo a ja som sa nevedela dočkať opálených nôh. Tak prišiel čas na samoopaľovacie telové mlieko od Nobilis Tilia, ktoré sa mi zdalo super aj vďaka jeho cene. 

samoopaľovacie telové mlieko Nobilis Tilia


samoopaľovacie telové mlieko Nobilis Tilia zloženie

samoopaľovacie telové mlieko Nobilis Tilia ingredients

samoopaľovacie telové mlieko

Samoopaľovacie telové mlieko od Nobilis Tilia

Ešte nikdy predtým som žiadne samoopaľovacie mlieko nemala, preto som celkom presne nevedela, čo ma čaká a nemám ho ani s čím porovnať. Nemôžem povedať, či je lepšie alebo horšie ako iné prírodné samoopaľovacie prípravky. Napriek tomu som sa naň vrhla s radosťou a dúfala som, že bude dobré a nebudem oranžová ako paradajka :) Ono predsa len, na internete som videla nejaké nevydarené fotografie a mala som rešpekt. Pravdou je, že nič také sa nestalo a toto mlieko je super.

Má 100 ml a balené je v balení s dávkovačom. Farba aj konzistencia je ako pri bežnom telovom mlieku, nepovedali by ste, že sa chystáte meniť svoju farbu. Má príjemnú bylinkovú vôňu. Až doteraz by som povedala, že sa jedná o klasické telové mliečko, ktoré sa nijak zvlášť nelíši od tých iných. No nenechajte sa zmiasť.

Ako to celé funguje? Účinná látka reaguje s bielkovinami kožných buniek sfarbením do hneda a nemusíte tak vôbec na slnko. Obsahuje aj upokojujúce éterické oleje, ktoré zodpovedajú aj za jeho príjemnú vôňu. Okrem toho mlieko pokožku hydratuje.

Pred každým použitím samoopaľovacieho mlieka si doprajte peeling. Odstránite tak odumreté bunky a vyhnete sa fliačikom. Mliečko naneste v tenkej vrstve a dobre ho rozotrite. Potom si umyte ruky, aby neboli zafarbené. 

Opálenie sa neukáže hneď, ale tak do 24 hodín pokožka zhnedne a vydrží opálená približne 7 až 10 dní. Ak chcete tmavší odtieň, používajte ho opakovane.  Môžete tak dosiahnuť ako jemné, tak aj výraznejšie opálenie už pred letom a dovolenkou. Veľmi dobre sa nanáša a nezanecháva fľaky, takže opálenie je rovnomerné a pôsobí pekne. Rozdiel vidíte už po prvom použití a nemusíte sa báť zafarbeného oblečenia. Ako som povedala, nemám  ho s čím porovnať. Ale ak sú aj iné prírodné samoopaľovacie krémy také super, teším sa na ďalšie nákupy.

Plusy:
  • balenie s pumpičkou
  • pekne vonia
  • dobrá konzistencia
  • ľahko sa nanáša
  • nezanecháva fľaky
  • pokožku zafarbí do 24 hodín a vydrží zhruba týždeň (niekedy aj viac)
  • dá sa používať opakovane, aby ste dosiahli tmavší odtieň
Mínusy:
  • nenašla som
Telové samoopaľovacie mlieko nájdete v eshope Nobilis Tilia za 9,36 eur.


Používate samoopaľovacie produkty? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe