Roztomilý sírový šampón

13:17

Život s atopickým ekzémom ma naučil veľa vecí. Okrem iného vyhľadávať aj zaujímavú kozmetiku, ktorú by som možno inak prehliadala. Napríklad tú s obsahom síry. Na strednej škole som začala používať sírové mydlo, ktoré je perfektné na problematickú pleť so sklonom k akné. Nebudem tvrdiť, že to bol voňavý zážitok, lebo nebol :) Ale účinky boli úžasné, a preto som ho mala niekoľko rokov doma. Dnes by som vám rada ukázala sírový šampón, ktorý je skvelý aj pre mastné vlasy.

Dr. Müller SulfaDerm SÍROVÝ ŠAMPÓN

Dr. Müller SulfaDerm SÍROVÝ ŠAMPÓN zloženie

Dr. Müller

SÍROVÝ ŠAMPÓN

Dr. Müller SulfaDerm sírový šampón

Keď som ho zbadala, musela som sa usmiať. Pripomenul mi šampóny, ktoré mi moja zlatá krstná mama kupovala u nej v lekárni, keď som bola ešte malá. Ekzém sa naplno prejavil, keď som mala 9 rokov a odvtedy je to ako na hojdačke. Raz dobre, raz zle, raz škoda slov. Ak sa vyhnem stresu, mám šancu na normálny život, ale to sa ešte len učím. Takže dobrá kozmetika mi dokáže výrazne pomôcť.

Sírový šampón vám domov príde v krabičke, na ktorej nájdete zloženie aj pokyny, ako ho používať. Tuba má 100 ml a je veľmi jednoduchá, biela žltá. Napriek tomu je ale roztomilá, lebo má úplne iný tvar ako väčšina mojich šampónov. Celkom ľahko sa vojde do cestovnej kozmetickej tašky a pokojne ho môže používať aj Richard. Ušetrím miesto a urobím niečo dobré pre svoju vlasovú pokožku.

Niektoré sírové produkty nemajú vábnu vôňu, ale nie je  to prípad tohto šampónu. Má takú, ako to popísať... ľahkú arómu, ktorá pripomína jar na umývanie riadu. Nie je škaredá, páči sa mi a nie je v nej nič rušivé. Dokonca by som povedala, že je to jeden z tých šampónov z  lekárne, ktorý vonia pekne. Je pomerne riedky, ale dobre pení a na jedno použitie  ho nie je treba veľa. 

Šampóny s obsahom síry sa používajú v starostlivosti o nadmerne sa mastiace vlasy, svrbiacu pokožku hlavy a proti tvorbe lupín. Túžila som najmä potom, aby ma pokožka svrbela trochu menej, s tým mám v posledných týždňoch najväčší problém. Ekzém ustúpil, svrbenie ostalo. Cez deň to obmedziť viem (väčšinou), ale v noci sa niekedy poškriabem a ani o tom neviem. Vlasy mám suché, nie mastné a tak som bola zvedavá, ako bude fungovať.

Odporúča sa používať ho dva razy, pričom pri tom druhom ho necháte pôsobiť o niečo dlhšie. Potom ešte dávam na vlasy masku, aby sa dobre česali, boli lesklé a pevné. Umývanie s ním je vďaka vôni celkom príjemné a keď sa mi nedostane do očí, je to super :) Pokožku výborne upokojuje a už počas umývania cítim, že prestáva svrbieť. Tento stav vydrží zhruba deň, potom už svrbenie cítiť opäť. Vlasy sú po použití pekné, čisté a zdravé

Napriek tomu, že atopická pokožka ma nesvrbí len deň po umytí, ho hodnotím kladne. Zmizli mi niektoré ostrovčeky suchej pokožky (najmä okolo ofiny a na temene), keď sa menej škriabem, som pokojnejšia. Privítala by som ho aj vo väčšom balení a striedala by som ho s mojimi tuhými. 

Plusy:
  • malé balenie skvelé na cesty
  • vhodný pre mužov aj ženy
  • redší, dobre pení
  • príjemne vonia
  • pokožku upokojuje od svrbenia, pomáha na suchú pokožku, vlasy sú po umytí pekné, pružné a zdravé
Mínusy:
  • čakala som dlhšiu úľavu, ale aj ten deň pokoja je super
Vlasová kozmetika ma neprestáva baviť a tento šampónik si môžete kúpiť za 3 eurá.

Mali ste niekedy kozmetiku so sírou? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe