O jednom z peelingu z ďalekého Japonska

18:14

Kórejská, čínska i japonská kozmetika je pre mňa veľkým lákadlom. Ženy z týchto krajín sa často pýšia krásnou a zdravou pleťou, nemajú vrásky a niekedy to dokonca vyzerá tak, akoby vôbec nestarli. Kým kórejských značiek som skúsila už celkom dosť, japonské spoznávam postupne. Začala som značkou Makanai, ktorej krém na ruky sa stal tým najlepším, aké som kedy mala. A to som ich teda kvôli mojim suchým a boľavým rukám mala požehnane. Nesmiem zabudnúť ani na set pleťovej kozmetiky, v ktorom som si zamilovala pleťový krém. Dnes by som sa rada venovala japonskej kozmetike Sensu, ktorá využíva silu yuzu, lotosu či kyseliny hyalurónovej. Jej kozmetika pôsobí na rôzne problémy s pleťou a je prírodná. Do zbierky mi chýba ešte značka Ruhaku a najradšej by som skúsila všetko. 


pleťový peeling Sensu 

Píling na tvár Sensu zloženie

kozmetika Sensu

prírodná japonská kozmetika Sensu

Píling na tvár Sensu

Peeling považujem spolu s pleťovou maskou za nevyhnutný súčasť kozmetickej výbavy. Som majiteľka zmiešanej pleti so sklonom k akné a trápia ma čierne bodky. Peeling dokáže odstraňovať odumreté bunky, pleť čistí a zjemňuje, vďaka čomu je žiarivá, jemná a zdravá. Neviem si predstaviť, že by som ho aspoň dva razy týždenne nepoužila. Mám doma rôzne druhy, jemné i drsnejšie, podľa toho, že pleť práve potrebuje. Píling na tvár Sensu je z tých jemnejších, ale získal si ma hneď.

Pleťový peeling od Sensu je v sklenom obale s bielym vrchnáčikom a má 50 g. Vyzerá elegantne, jednoducho, ale pekne. V podobnom duchu sa nesú aj ostatné kúsky tejto značky a jej minimalizmus je pre mňa nádherný. V peelingu okrem iného nájdete:
  • Extrakt z yuzu, ktorý je antioxidant a čistí pleť
  • Výťažok zo semien lotosu, ktorý bojuje so starnutím pleti
  • Prášok z marhuľového jadra odstraňuje odumreté bunky, zjemňuje pleť
  • Rastlinný olej z ryžových otrúb pleť hydratuje a rozjasňuje
  • Konjak pleť regeneruje
Jeho vôňa je sladká, pripomína mi nejaký citrusový zákusok, hneď sa mi zapáčila. Je veľmi jemná a nevtieravá, pri používaní si ju ani neuvedomujem. Konzistencia je zaujímavá. Povedala by som, že je to niečo ako želé s peelingovými čiastočkami :) Je iný ako väčšina mojich peelingov a možno aj preto sa mi okamžite zapáčil. Jeho inakosť je osviežujúca, používanie je zábava a rozdiel na pleti viditeľný.

Nanášam ho na navlhčenú pleť a následne masírujem krúživými pohybmi. Peeling je k pleti nežný, nedráždi ju a neostáva ani začervenaná. Oplachujem ho vlažnou vodou a potom pokračujem v ďalšej starostlivosti o pleť. Po použití ostáva hodvábne jemná a žiarivo čistá. Osviežuje ju aj a miznú stopy únavy. S čiernymi bodkami si veľmi neporadí, ale nevyčítam mu to, lebo to je, žiaľ, veľmi ťažký boj. Vyzdvihnúť však musím čistú a jemnú pleť, ktorá je bez výraznejších nedokonalostí. 

Plusy:
  • pekne vyzerá
  • príjemná vôňa
  • zaujímavá konzistencia
  • prírodná kozmetika s pútavými ingredienciami
  • pleť dobre čistí, ostáva hodvábne jemná a žiarivá. Osviežuje ju a miznú stopy únavy
Mínusy:
  • na moje čierne bodky veľmi neúčinkuje (na to sa skôr osvedčujú rôzne masky alebo čistiace gély/krémy)
Nájdete ho v eshope Sakura cosmetics, kde stojí 39 eur.

Používate japonskú kozmetiku? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe