Ochranný pleťový krém od Biotherm

16:04

Tento rok má pre mňa trochu trpkú príchuť, pretože kvôli chorobe som nemohla cestovať. Niekedy od apríla som bola nútená odstať doma a pokúsiť sa napraviť škody, ktoré na mojom fyzickom i psychickom zdraví napáchal stres. Potom sa pridali operácie kolien a všetko, čo som mala na plánované, padlo ako domček z karát. Po koronakríze to mal byť môj rok. Mala som cestovať, ísť na týždeň do Prahy, chodiť v lete na kúpalisko a večer na nekonečné prechádzky s drinkom na záver. To, že tie plány nevyšli, dosť bolelo. Iste, urobili sme si nové, ktoré zohľadnili aktuálny stav. Nič mi síce nevynahradilo smútok z toho, že nikam nejdeme, ale na druhej strane, občas som si urobila radosť inak. Keď som si prvý raz kúpila absolútne úžasné dokonalé jedinečné sérum Rénergie H.C.F. Triple (recenzia čoskoro), dostala som k nemu ako darček viacero miniatúr. Obzvlášť ma potešili dva krémy od Biotherm, ktoré mali 15 a 20 ml, čo už je dobrá veľkosť, ktorá si zaslúži recenziu :) Dnes bude reč o dennom kréme Cera Repair Barrier Cream, ktorý by som si pokojne kúpila aj v plnom balení.


Biotherm Cera Repair Barrier Cream denný krém zloženie

Biotherm Cera Repair Barrier Cream denný krém ingrediencie

Biotherm Cera Repair Barrier Cream denný krém

Biotherm Cera Repair Barrier Cream denný krém

Nebudeme si klamať, hydratačný krém patrí k najlepším priateľom ženy. Začala som ho používať niekedy na strednej škole, aj keď vtedy sa jednalo najmä o krémy určené na problematickú pleť. Vtedy som bojovala s akné a siahala som po rôznych krémoch od Biodermy či Vichy (a ďalšej kozmetiky, ktorá sa dala kúpiť aj v lekárni). Na vysokej sa pridali už len čisto hydratačné krémy a po tridsiatke aj krémy, ktoré obsahujú rôzne anti age šmakocinky, aby som sa furt cítila ako teenager. Nie že by to fungovalo, ale aspoň ako placebo je to fajn.  Biotherm Cera Repair Barrier Cream ma milo prekvapil. Čakala som totiž niečo iné a našťastie sa z neho vykľul presný opak. Ale poďme na to pekne po poriadku. 

Moje milé malé plastové balenie malo 20 ml a bolo ako stvorené na cestovanie. Malá nenápadná tuba by sa pokojne vošla aj do vrecka, taká bola šikovná. Originál balenie má 30, 50 alebo 75 ml a páči sa mi takýto väčší výber. Dnes viem, že pokojne pôjdem aj do toho najväčšieho, lebo sa to oplatí. Má príjemnú sladkú vôňu a dobrú konzistenciu. Je pomerne ľahká, nemastná a dobre sa vsiakne do pleti bez toho, aby po kréme ostala nejaká stopa.

Priznám sa, že podľa názvu som čakala nejaký hutný mastný a hustý krém, ktorý bude určený pre suchú pleť. Práve preto som sa použitia trochu bála, no nakoniec zvíťazila zvedavosť. Som rada, že som ho nakoniec nedala preč skôr, ako som sa mu trochu lepšie pozrela na zúbok, pretože mojej zmiešanej pleti so sklonom k akné dosť vyhovoval. Pekná vôňa bola len fajn bonusom, kvôli ktorému som sa každé ráno tešila na použitie. Obsahuje Life Plankton, čo je  prírodný probiotický extrakt na vyhladenie pleti a tiež ceramidy, ktoré sú známe pre svoje anti-aging účinky.

Výrobca uvádza, že Biotherm Cera Repair Barrier Cream denný krém obnovuje pleť poškodenú negatívnymi environmentálnymi vplyvmi. To síce nedokážem odsledovať, ale viem, že moja pleť si jazdu s ním pekne užívala. Krém sa dobre vsiakol a pleť po ňom neostala mastná. Pekne ju hydratoval a vyživoval, ostávala hodvábne jemná a žiarivá. Čo sa vrások týka, tam som si nejaký výraznejší wow efekt nevšimla (zatiaľ to našťastie sledujem len na vráskach na čele), no hydratácia bola výborná a pleť bola celý deň spokojná a šťastná. Celkovo ma krémy od Biotherm milo prekvapujú a aj preto som ocitli na mojom wishliste. Už presne viem, ktorý ďalší by mal byť môj :)

Okrem kvalitného hydratačného krému vsádzam aj na výživové doplnky. Denne mi nechýba kyselina hyalurónová (teraz mám tabletky, ale mala som aj tú na pitie a obe varianty sú super), kolagén, doplnok pre pleť, vlasy a nechty a vitamín E. Potom je to samozrejme sérum a tiež SPF. Pokiaľ ho môj krém nemá, siahnem po ňom ešte samostatne. Pokiaľ by vás viac zaujímala téma SPF a mladistvej pleti, mrknite sa na Eliškin článok, ktorý spracovala ozaj výborne :)

Plusy:
  • niekoľko rôzne veľkých balení
  • šikovný obal 
  • príjemná sladká vôňa
  • dobrá konzistencia
  • rýchlo sa vsiakne bez mastného filmu
  • nedráždi pleť, pleť nie je počas dňa veľmi mastná
  • Biotherm Cera Repair Barrier Cream denný krém veľmi dobre hydratuje pleť počas celého dňa, zanecháva ju jemný, žiarivú a spokojnú
Mínusy:
  • čakala som trochu výraznejšie vyhladenie vrások
Krém nájdete na Notine.



Zvyknete si miniatúry k nákupu nechávať alebo ich radšej posuniete kamoške, sestre alebo mamine? :)




 

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe