Kúsok Kréty v mojej kúpeľni

13:57

Pleťové peelingy milujem. Moja mastná, problematická pleť ich potrebuje ako soľ a svoje kozmetické rituály si bez nich neviem predstaviť. Používam ho každý druhý, tretí deň a vždy sa potom vytešujem, akú mám krásnu hladkú pleť. Za posledný mesiac som minula tri, postupne vám ich predstavím. Nedávno som narazila na veľmi zaujímavú stránku, ktorá ponúka prírodnú kozmetiku z Kréty. Prebiehala tam zaujímavá akcia, 35% zľava na všetko, tak som si povedala, že skúsim. Nemusela som dlho premýšľať, doma sa mi míňal peeling a v košíku skončila aj prachová maska, ktoré som si za posledné mesiace neskutočne obľúbila.







O peelingu si môžete prčítať:

    "Veľmi šetrne odstraňuje odumreté časti kože, pokožka „omladne“. Navlhčite si tvár a pílingom jemne masírujte pokožku, potom ju opláchnite vlažnou vodou. Zostane na nej olejový film, ktorý si môžete zmyť mydlom alebo ho nechať pôsobiť. Píling je vhodný aj pre aknóznu aj zrelú pleť, pretože nie je agresívny voči suchej koži a zároveň nezaťažuje mastnú pokožku.
Zloženie: sušený kvet levandule, olej z hroznových jadierok, esenciálne oleje z ylang-ylang, levandule a ostatné komponenty esenciálnych olejov.
Levanduľa: jemne dezinfikuje, mierni kožné zápaly a podráždenie kože, hojí popáleniny a vyrážky.
Olej z hroznových jadierok:ľahký, vhodný pre mastnú pokožku, účinný proti vráskam, spevňuje. Bohatý na flavonoidy a procyanidín, ktorý má niekoľkonásobne vyšší antioxidačný účinok ako vitamíny C a E.
Upozornenie: Po otvorení je potrebné dózičku skladovať v chladničke!"

Už škatuľka, v ktorej bol peeling zabalený, na mňa dýchala bio eko prírodnou vôňou :) Krásna, jednoduchá, zelená. Po otvorení na mňa vykukol sklený obal, podobný zaváraninovému poháru, do ktorého moja mamina zavára exotické džemy (ako melónový, pomarančový, limetkový a podobne). Vrchnák je masívny a spolu so sklenou časťou vytvárajú peknú, elegantnú ozodobu kúpeľnovej poličky. Najväčším prekvapením bola pre mňa konzistencia. Som zvyknutá na to, že všetky moje peelingy sú akýsi gél, ktorý obsahuje peelingové čiastočky. V tomto prípade plávalo čose zelené v oleji. A krásne to voňalo! Bola to veľmi prirodzená bylinková vôňa, nerušivá, nevtieravá levaduľová ♥ Prvé použitie bol menší boj, ale potom som sa s ním celkom dobre naučila pracovať. Peeling mi z pleti opadával, lebo sa vytvorili malé hrudky,ktoré som naháňala po umývadle. Ďalšie použitia už také komické neboli :) Ako peelingové čiastočky slúži sušený kvet levandule, veľmi jemný k pleti, nemáte pocit, že používate peeling, skôr akoby ste si prechádzali po tvári hubkou. Napriek jemnosti odstraňuje nečistoty z pleti, vyhladzuje ju a vyživuje. S čiernymi bodkami si veľmi neporadí, ale na to mám iné páky, preto mi to až tak veľmi neprekážalo. Po zmytí je na pokožke vidno jemný, olejový film. Vôbec pokožke neškodí, nemusíte sa báť, že by vznikali nové nedokonalosti pleti. Naopak, pleť hydratuje a zjemňuje. Po jeho použití som bola zvyknutá ešte použiť gél  a pleťovú vodu, preto pleť nebola mastná.  Celkovo som bola z peelingu nadšená, lebo to bolo niečo úplne iné, ako som zvyknutá a svoje povinnosti si plnil dobre.

Plusy:
  • veľmi pekná krabička a sklený obal
  • krásna vôňa, prirodzená, neumelá, levanduľová
  • zaujímavá konzistencia, sušené levanduľové kvety v oleji
  • peeling je k pleti veľmi jemný, odstraňuje nečistoty (ale nie čierne bodky), pleť zjemňuje, vyhadzuje, hydratuje
Mínusy:
  • občas z pleti opadáva
Tento voňavý poklad som kúpila na stránke http://www.vuona.sk/, kde kúpite krétsku kozmetiku. V akcii stál 5,53, bežná cena je 8,50.

Máte skúsenosti s kozmetikou z Kréty? :)


You Might Also Like

8 Vaše komentáre

  1. áá niečo levanduľové, to bude niečo pre mňa :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Lucka to je skvelý tip na peeling. Ja som peelingami posadnutá furt nejaké doma vyrábam a peelingujem sa od hlavy po päty :DD Týmto článkom si ma inšpirovala, mám záhradu plnú levandule takže keď tohoto roku rozkvitne vyrobím si z nej jemný domáci peeling.
    Modrá púpava

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja presne tak isto :D Tiež peelingujem o život, telové, pleťové, na nohy, na pery, všetky skúšam a som spokojná :) Určite vrelo odporúčam, bol vynikajúci :)

      Odstrániť
  3. Bio Aroma kozmetiku od Vouna.sk pouzivam uz rok a nic lepsie som neskusila :) mam suchu plet, takze ich denny mastny krem je top, rovnako tak pouzivam odlicovat, ktory je absolutne bombovy, esencialne oleje na "domace liecenie" bolesti hlavy a nespavosti, aloe vera gel, a balsam...inak maju mat aj nejake novinky toto leto, tak sa tesim na balzamy na vlasy :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mám ešte pleťovú vodu a prachovú masku a sú naozaj vynikajúce :)

      Odstrániť
  4. Ahoj, neviem sa na stranku http://www.vuona.sk/ dostat :( Nevies prosim, ci ju presmerovali, alebo kde tuto kozmetiku zozeniem? Tiez sa mi od tejto znacky paci pletovy krem, ale nikde to neviem zohnat. Dakujem moc za radu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Vanda, žiaľ, tento obchodík už nefunguje :( Neviem ti povedať, či sa táto značka ešte u nás predáva alebo nie.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe