Poklad z prírody - bambucké maslo

17:30

Vždy tvrdím, že niektoré veci je dobré mať doma po ruke. V lekárničke nesmú chýbať niektoré lieky, ktoré dokážu zachrániť aj kritickú situáciu (nech žije Kinedryl). Rovnako som si rokmi našla aj niekoľko kozmetických kúskov, ktoré sa naozaj oplatí mať. V dekoratívnej kozmetike je fixačný sprej na make up a transparentný púder, priesvitná kontúrovacia ceruzka a dobré podkladové bázy pod make up a očné tiene. Nesmie mi chýbať nimbový olej, kokosový olej, ružová voda, dermálna voda a zabijak vyrážok, či už krém alebo roll on, ktorý tie malé mrchy zlikviduje. K mojim must have pribudla novinka - bambucké maslo, ktoré nájde uplatnenie určite v každej rodine. 







O bambuckom masle si môžete prečítať:

     "Strom karité rastie prevažne v Ghane, uprostred prekrásnej prírody Afriky. Základ bambuckého masla je ručne vyrábaná hmota s orechovo dymovou arómou, tmavo béžovým slonovinovým odtieňom. Surové bambucké maslo s charakteristickou vôňou je mastnou základnou surovinou prírodnej kozmetiky, krémom, mydlám. Je veľmi obľúbené aj v surovom stave pri zachovaní pôvodnej typickej vône.
Bambucké maslo je charakteristické tým, že zjemňuje pokožku a pleť, vyhladzuje vrásky, pomáha pri podráždenej citlivej pokožke a vyrážkach. Slúži aj k príprave ošetrujúceho vlasového balzamu. Vstrebáva sa pomaly, vďaka čomu má predĺžený účinok. Už po 1-2 dňoch pomôže napr. Pri vysušenej pokožke na rukách, lakti, alebo pomôže pri začervenanom zadočku dojčaťa. Obsahuje množstvo esenciálnych aminokyselín, vitamínov, prirodzených pre zdravú pokožku.
BIO produkt z ekologického hospodárstva
FAIR TRAID produkt
100% organické, nerafinované, nebielené, bez prísad
INCI: Butyrospermum Parkii (Shea) Butter"

Bambucké maslo od MM Gold Natur mám už z polovice minuté. Je všestranný pomocník, ktorý pomôže s viacerými problémami, zvykne ho použiť ocino aj mamina. Je to veľké balenie, má 450 ml a je v praktickom plastovom tégliku. Ak mám otvorených viac vecí ( čo ja mám vždy), vďaka super tvaru si môžem uložiť veci aj na maslo. Musím povedať, dosť ma zaujalo. V prvom rade vôňou, ktorá je pútavá. Vonia horkejšie a orieškovo, trochu výrazne, ale mne sa to zapáčilo pri prvom použití. Je taká nezvyčajná a prirodzená. Druhou zaujímavosťou je konzistencia. Maslo je veľmi hutné a husté a má akoby pieskovú štruktúru. Pripomína mi kokosové cesto na lepené koláčiky, ktoré každý rok pečiem na Vianoce :) Napriek tomu, aké je tuhé, sa dobre rozotiera. Pri kontakte s pokožkou sa začne topiť a veľmi dobre sa rozotrie. Menšiu nevýhodu vidím iba v tom, že sa vstrebáva pomaly. Ja, čo sa večne niekam ponáhľam, som najradšej, keď sa krém či maslo vsiakne pomerne rýchlo bez toho, aby bola pokožka mastná alebo lepkavá. Možno ho použiť:
  • ako pleťový krém. Odporúčam ho tým, ktorí majú suchú pokožku, na mastnú nie je veľmi dobrý, lebo pleť sa mastí ešte viac
  • ako telový krém. Krémovala som sa s ním celá po kúpeli či sprche, lebo krásne hydratuje, zjemňuje a zvláčňuje pokožku. Je jemná, žiarivá a zdravá, nie je mastná
  • na veľmi suché časti tela ako kolená, lakte a päty. Hydratuje do hĺbky a zabraňuje tomu, aby sa prejavili znaky suchej pokožky (napríklad šupinky alebo popraskané päty, hoci tam je liečba náročnejšia a dlhodobejšia)
  • na podráždenú pokožku - najmä v lete, keď lietajú komáre a im podobný hmyz, je dobré mať po ruke krém či mastičku, ktoré pokožku upokoja. Bambucké maslo tak učiní, pokožka menej svrbí
  • je dobré aj na vlasové zábaly a vlasovú pokožku. Kúsok masla si trochu nahrejem, len tak, aby sa s ním lepšie pracovalo a dalo sa votrieť do pokožky. Vtriem ho aj do končekov a nechám pôsobiť, niekedy aj pár hodín. Ťažšie sa vyzmýva z vlasov, niekedy treba aj dve, tri umytia, ale výsledkom je hydratovaná a zdravá pokožka hlavy a krajšie, lesklé vlásky
  • dočítala som sa, že je dobrý aj masáž nechtov a nechtovej kožtičky
Ako vidno, maslo sa dá použiť všestranne a poteší každého člena rodiny. 

Plusy:
  • balenie je veľké, dajú sa naň uložiť veci v kúpeľni
  • zaujímavá vôňa
  • je tuhé a husté, ale dobre sa rozotiera
  • má veľa využití, ako pleťový a telový krém, na veľmi suchú pokožku, na vlasovú pokožku, na podráždenú pokožku
Mínusy:
  • trošku dlhšie trvá, kým sa vsiakne do pokožky
MM Gold Natur bambucké maslo kúpite na stránke http://www.arnikashop.sk/, kde 450 ml maslo stojí 25,90.

Máte doma bambucké maslo? :) ( skoro som publikovala, že masko)


You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Mna zaujala zmienka o transparentnej konturke, aku pouzivas? Ja hladam nejaku uz dlho a ta od dermacolu ma nelaka lebo vraj nie je velmi dobra a trusi sa ... :)

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe