Ako som zistila, že mám netolerantnú pleť

18:16

Vždy som si myslela, že moja pleť je iba mastná. Roky rokúce som hľadala prostriedky, vďaka ktorým by som sa neleskla ako diskoguľa, čistenie pleti je nevyhnutnosť, inak by som sa zasa vrátila do puberty a čierne bodky sa mi na nose objavujú ako huby po daždi. Skrátka - je problematická. Kedysi som riešila aj začervenanie pleti, ale to bývalo niekedy lepšie, niekedy horšie, preto som sa s tým nejako zmierila. Keď nám Bioderma poslala balíčky na testovanie a ja som tam objavila SENSIBIO Tolerance Plus, upokojujúci krém na citlivú pleť, premýšľala som, na čo mi bude. V tom čase sa mi akurát minul nočný krém, tak som si povedala, že ho miniem. Už som ho naozaj minula. Ale s láskou. Prvé dni som si nič výraznejšie nevšimla. Postupom času som však mala krajšiu a krajšiu pleť. Najskôr som to pripisovala novému čistiacemu gélu. Ale keď som ho vymenila za overené pleťové mliečko, ktoré by také divy nedokázalo, pochopila som. Tento krém mi pomáha!






O kréme si môžete prečítať:

     "Dermatologická starostlivosť, ktorá trvalo zvyšuje kožnú toleranciu a zároveň rešpektuje prirodzenú biológiu pokožky. Jadrom tejto starostlivosti je patent Neurocontrol®, exkluzívny komplex biomimetického tetrapeptidu a upokojujúcich účinných látok. Patent Neurocontrol® znižuje precitlivenosť nervových vláken v pokožke. Sensibio Tolerance+ je obohatený o sodium PCA, ktorý posilňuje kožnú bariéru a poskytuje optimálnu hydratáciu.
100% tolerovaný pokožkou. Jemná, ľahká textúra. Nekomedogénny. Testovaný na alergickej pokožke.
Patent Neurocontrol® pôsobí na nervové zakončenia, čím redukuje nepríjemné pocity pálenia, pnutia, svrbenia. Pokožku okamžite upokojuje, odstraňuje začervenanie. Opäť prinavracia pocit komfortu pleti. Dlhodobo pokožku hydratuje.
 Pre koho je vhodný?
  • Precitlivená, podráždená pokožka (po voľbe nevhodnej kozmetiky, po holení, dôsledok klimatizácie, stres,...)
  • Pokožka so subjektívnymi príznakmi - pálenie, štípanie, svrbenie
  • Zapálená začervenaná pokožka
  • Podráždená pokožka po medikamentóznej liečbe napr. kortikoidmi, antihistaminikmi, retinoidmi...
  • Kontaktné dermatitídy (periorálna dermatidída, podráždené okolie očí,...)
  • Precitlivenosť pokožky vplyvom hormonálnych zmien
  • Alergická pokožka
  • Podráždenie po dermatologických a laserových zákrokoch

Zloženie
AQUA/WATER/EAU, COCOGLYCERIDES, GLYCERIN, SILICA, GLYCERYL STEARATE, SODIUM CITRATE, CAPRYLOYL GLYCINE, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, SODIUM PCA, ACETYL TETRAPEPTIDE-15, UNDECYLENOYL GLYCINE, SCLEROTIUM GUM, SODIUM HYDROXYDE. BI 667"

Krém má 40 ml a je v plastovom obale s pumpičkou. Pri niektorých krémoch sa stane, že keď ho miniete, pumpička akoby zaskočí a už sa nedá stlačiť. Pri tomto kréme sa tak nestalo a keď som ho minula, stláčala som ako o život, ale už z neho nič nevyšlo :) Nevonia. Pre mňa, čo ovoniavam asi všetko v mojom kozmetickom kútiku, je to nezvyčajné, ale musím povedať, že je to príjemná zmena. Konzistencia je redšia, ale nerozteká sa, čo je super. Sprvu som ho používala len ako nočný krém. Keď som videla, že moja pleť je zo dňa na deň krajšia, začala som ho používať aj ráno. Občas. Je vhodný aj pod make up, lebo je ľahký, rýchlo sa vsiakne a pekne hydratuje pleť. Je nekomedogénny, teda neupcháva póry a nemusíte sa báť vzniku nových nedokonalostí. 
V čom mi pomohol?
  • so začervenaním pleti. Tento problém som sa niekoľkokrát snažila riešiť, ale takmer vždy skončil rezignáciou. Zmeny počasia, príliš teplo, príliš chladno, pôsobenie klimatizácie -  moja pleť a najmä líca vyzerali ako z rozprávky Mrázik. Dlho som si myslela, že s tým skrátka neurobím nič, pred asi rokom som začala hľadať spôsob, ako si s tým poradiť. Tento krém ukázal, že to ide. Zo dňa na deň vyzerala moja pleť krajšie, červeň sa akoby strácala a hoci nezmizla, konečne je takmer nenápadná a pleť je jednotnejšia. Prechod z klimatizovanej miestnosti von, vietor či stres už nie je tak vidno :)
  • to, že niečo sa deje, som si všimla na mojom nose. Červené žilky, ktoré prekryl len tuhý korektor, začali blednúť - dnes sú len jemne ružové a nekričia ako v minulosti, že Halóóó, vidíš ma?
  • dobre hydratuje pleť, ktorá počas dňa dostáva všetko, čo potrebuje
  • pomáha aj po opaľovaní. Tento rok som síce slnko videla hlavne spoza okna alebo spomedzi paradajok, hrachu či pažítky, a ešte pri trhaní buriny, ale po pobyte na slnku pleť potrebuje extra starostlivosť - a na to tu je tento krém
Keď som ho začala používať, mala som pocit, že sa mi po ňom trošku mastí nos a čelo. Preto som si na tieto oblasti naniesla len minimum krému a tento problém zmizol. Celkový dojem? Vynikajúci!

Plusy:
  • šikovné balenie s pumpičkou
  • bez parfumu
  • ľahký, redšia konzistencia
  • pomáha upokojovať podráždenú alebo alergickú pleť, bojuje so začervenaním, hydratuje 
Mínusy:
  • na začiatku používania som mala mastnejší nos a čelo, ale problém zmizol, keď som na tieto blasti použila len minimum krému :)
Krém SENSIBIO Tolerance Plus kúpite v lekárni i na internete, jeho odporúčaná cena je 18,90.

Trápi Vás začervenaná pleť? Ako s týmto problémom bojujete? 

You Might Also Like

6 Vaše komentáre

  1. Myslím, že tento krém musím vyskúšať :)
    Trošku sa bojím, či mi bude stačiť jeho hydratačno-výživný účinok, preto by som tak mala urobiť čo najskôr, kým je ešte leto :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak máš suchú pleť, tak na leto by mohol byť dobrý :) Mne hydratácia stačila, ešte je aj ľahký, úplne super :)

      Odstrániť
  2. Dlho som ho chcela vyskúšať, len som to odkladala kvoli vyssej cene. A som rada. Mali sme v robote prenajom a dostala som tri tieto kremiky. Stastna ako blcha som bola. :D az pokym som nevyskusala.. obcas sa mi pri ustach urobia take vysusene cervene flaky, tak som myslela ze to bude fajn kremik, ved je to na citlivu netolerantu plet... a prdlajs :( znova mi "vyskočili" a dokonca horsie, dokonca to aj riadne to bolelo :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fúúú,ale toto už znie ako ekzém, nie len prejav citlivej pleti.

      Odstrániť
    2. S tym som problem nikdy nemala :(

      Odstrániť
    3. No ono ekzém sa niekedy prejaví z ničoho nič. Niekedy len raz za roky, inokedy keď mu na to dáme dôvod (reakcia na novú kozmetiku, prach na pranie, potraviny a mnohé ďalšie dôvody). Vtedy je lepšie chvíľu kozmetiku nepoužívať, len tú na ekzémy určenú a natierať to, lebo mnohé krémy či ďalšie produkty to zhoršia, to som už skúsila na vlastnej koži.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe