Toto už nikdy viac! Part 4

15:34

Začínam mať pocit, že strácam svoj povestný zmysel pre nákup kozmetiky, ktorá mi ozaj sadne. V poslednej dobe sa mi doma nahromadili výrobky, ktoré som kúpila ( ale zasa, nie len ja, CC krém od Avonu je mamin počin, po troch použitiach stojí nepovšimnuto na poličke) a buď mi nesadli, alebo ma sklamali. Alverde značku mám veľmi rada. Je prírodná, cenovo dostupná a ponúka krásne limitované edície. Doteraz som bola viac menej so všetkým spokojná. Preto som chcela skúsiť aj deo roll on. Na slovenských a českých blogoch som o nich veľa nenašla, preto som zablúdila na nemecké stránky. Ja, čo viem po nemecky len pozdraviť, som stavila na  gúgl prekladač, čo bolo efektívne ako umývať okná tesne pred búrkou, tak som si ho kúpila len tak. Ejha, škoda peňazí.









Nuž, poviem to rovno - tento dezodorant ma sklamal. Veľmi. Keď som si ho kupovala, tešila som sa naň. Balenie, trochu ťažšie, ale sklené, sa mi pozdávalo a páčilo. Podobné má aj Sante. Naozaj má taký bio nádych, že si povzdychnem, aké to bude zdravé. Je. Neobsahuje hliníkové soli ani alkohol. Preto nezabraňuje poteniu, ale mal by zanechať príjemný pocit sviežosti. Veru, mal... Vonia krásne. To mu musím uznať, je to veľmi príjemná citrusová a bylinková vôňa, ľahká a svieža, ideálna na leto. Pokojne by som brala aj parfum takej vône. Nezanecháva fľaky na oblečení. Tu končím s pozitívami. Viac som ich nenašla. Čo mi na ňom prekážalo?
  • v prvom rade výdrž. Počas horúceho dňa som ho musela nanášať 5 razy. Popis, že vydrží 24 hodín, je v tom prípade tragikomický. Častá aplikácia by mi až tak neprekážala, lebo krásne vonia. Čo bolo to najhoršie ( a sprvu som to nevidela), bola biela farba v podpazuší. Po každom použití sa dezodorant vrstvil a niekde vytvoril súvislý biely povlak. Povedzme, že ako tak účinkuje, ak sa človek nepotí. Respektíve potí sa menej. Keď je chladnejšie alebo sa vyhýba akejkoľvek aktivite
  • dlhšie sa vstrebával. Je veľmi tekutý a zanecháva taký ulepený pocit. Niekedy som ho musela trochu rozotrieť prstami, lebo  guľôčka miesto roztierania nanášala len novú vrstvu.
  • niekedy ma štípal. Neviem prečo, lebo neobsahuje alkohol a nepoužívala som ho po holení. 
Cena bola 2,99 a kupovala som ho v apríli. Už dlhšie som nebola v DM, preto neviem, či je v ponuke tento alebo ho nahradila nejaká iná vôňa. Myslím si, že už by som si ho opäť nekúpila, ale keby som našla Alverde dezodorant sprej, ten by som si kúpila. Najviac mi prekážal ten ulepený pocit a biele podpazušie, nie to, že som ho aplikovala viac razy. Preto by mi sprej vyhovoval viac.

Plusy:
  • páči sa mi sklené balenie
  • príjemne vonia
  • bez hliníkových solí a alkoholu
  • nezanecháva fľaky na oblečení
Mínusy:
  • veľmi slabá výdrž, aplikovať som ho musela cca každé dve hodiny, roll on sa mi hromadil na koži a vytvoril biely povlak
  • niekedy štípal
  • ulepený, nepríjemný pocit po aplikácii, lebo je dosť riedky
  • dlhšie sa vstrebáva
Ako som už spomenula, stál necelé tri eurá, čo je dobrá cena, len kvalita ma veľmi nepresvedčila. Verím, že nabudúce nájdem niečo, čo bude super :)

Mali ste niekedy dezodorant od Alverde? Ako ste s ním boli spokojné? 


You Might Also Like

21 Vaše komentáre

  1. Takto by kvalita vyzerat nemala. Je to skoda, lebo tuto znacku mam inak rada.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja mám Alverde veľmi rada. Ale toto skrátka nevyšlo, možno len mne nesadol, rozhodne ma to ale neodradí od kúpy niečoho nového :)

      Odstrániť
  2. O tomto dezodorante som ešte nepočula, no hneď ako som ho uvidela, sa mi celkom zapáčil. Ale vďaka tvojej recenzii už viem, že by som si ho vôbec nekúpila. Ešte že ty nie si z tých slovenských a českých blogoch, čo o tejto kozmetike nehovoria. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja by som si ho kúpila, keby je v spreji. Spreje mám radšej, ale občas sa dá zohnať aj dobrý roll on. Už sa o Alverde píše viac, najmä vďaka tomu, že DM posiela bloggerkám výrobky, tak to si rada prečítam :)

      Odstrániť
  3. Podobný mám aj ja, s aloe a perlami, vôňa nič moc a ešte viac nič moc účinok :D
    Síce ma neštípe ani nič, ale ten účinok je ozaj mizerný, používam ho akurát "na doma" :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ano, už jsem taky zjistila, že tento výrobek není ehmm "ideální" :DD

    http://my-little-boring-me.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Juj, čo ja neznášam, je lepivý pocit :D bola by som z toho tak nervózna, že by som sa začala potiť ešte viac :D všeobecne preto nemusím "guličky" ale kupujem si tuhé antipersiranty :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to ja zas nie, vysvetlenie tu :)
      http://saveonbeautyblog.blogspot.sk/2013/11/avon-gulockovy-antiperspirant-invisible.html

      Odstrániť
    2. Aj ja mám radšej tuhé antiperspiranty ako guličky, po nich mám taký lepkavý pocit skoro vždy. Ale občas sklame aj to, čo máme radi, preto je dobré skúšať a hľadať, keď je dnes toľko možností :)

      Odstrániť
  6. mna štipal čerstvo po holeni potom už nie, mam ale trochu iny, ja si nesťažujem, ked už tak tak ho skus trebars využiť iba na noc:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja na noc nepoužívam nič :) Na čo. Ale keď som doma, tak ho míňam, aby nevyšiel navnivoč.

      Odstrániť
    2. Ja práveže používam antiperspiranty LEN na noc po večernej sprche, učinkujú potom aj cez deň... /okrem tohto Alverde :D/

      Odstrániť
    3. Moja maminka, zdravotníčka, mne i sestre opakovala, aby sme na noc pokožku nezaťažovali :) A antiperspiranty obsahujú hliník, to by som si duplom neaplikovala aj na noc.

      Odstrániť
  7. Mam od Alverde podobny sprejovy dezodorant salvia citron alebo take cosi a som s nim spokojna.aj ked ho treba aplikovat castejsie nezanechava lepkavy pocit ani biele stopy ale mam pocit ze je s obsahom alkoholu

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Joooj, sprej by som brala. Tam mi nevadí aplikácia viac razy za deň. Len tá guľôčka nie je moja šálka kávy, ako som zistila.

      Odstrániť
  8. Mám doma aj tento v zásobe, ale používam tú ružovú verziu s perlami. Zatiaľ z mnou vyskúšaných prírodných deo je zatiaľ asi najlepší. Ale jasné, nie je to ideál. Dúfam, že existuje nejaký prírodný, ktorý funguje, dobre vonia, nelepí a nenecháva fľaky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Teraz som si kúpila ďalší, len od inej značky, chystám sa ho začať používať, sama som zvedavá, aký bude :)

      Odstrániť
  9. Ja už len z principu si nekupujem guločkové dezodoranty. Samotná gulička je totiž mokrá a ked ju nanesiem, mám podpazušie mokré a ja ho chcem predsa suché!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne ako píšeš. Mala som aj dobrú guľôčku, ale dávno a dlho som nemala žiadnu,s ktorou by som bola ozaj spokojná.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe