Toto už nikdy viac! Part 11

16:49

Rada chodím nakupovať do našej prírodnej lekárne, lebo verím, že tam nájdem naozaj kvalitné prírodné kúsky, či už kozmetické, alebo potravinové, alebo vitamínové. Nie raz som si kúpila super žuvačky, sladké bezlepkové maškrty či čaje. Keď som bola nedávno u zubára, po skoro ôsmych rokoch sa našiel prvý kaz. Zhrozená som sa rozhodla okamžite nakúpiť ďalšie zdravé pasty, tinktúry, prášky, vody a kokosový olej, aby som sa ďalším kazom vyhla. Tak som zasa zamierila do prírodnej lekárne. Žiaľ, kúpila som tam niečo hrozné.






Predpokladala som, že keď idem do prírodnej lekárne, kúpim si zdravý produkt. S dobrým zložením. Na paste bola nálepka s popisom, keďže sa jedná o ruský produkt a na obale bolo všetko v azbuke. Keďže v obchode by som si nedovolila trhať žiaden papier, v dobrej viere som si pastu kúpila. Doma som sa pozrela, čo som kúpila a na moje zdesenie v zložení svietilo SLS, parabény či paraffinum liquidum. Skoro ma prekotilo, keď som si to asi tretí raz prečítala a spomenula som si, ako bolo na cenovke uvedené, že sa jedná o prírodnú zubnú pastu. Stála cez 5 eur, čiže mi ju je veľmi ľúto vyhodiť, bol to nemalý peniaz, tak ju striedam zo zubnou pastou od Weledy. Žiaľ, ešte je tu niekoľko mínusov, pre ktoré ju považujem za asi najhoršiu zubnú pastu, akú som si kúpila. Na obyčajnej tube plnej azbuky nie je nič zvláštne, nič pútavé, skrátka obyčajná zubná pasta (len sa deklaruje ako prírodná, klamárka jedna). Je biela, pekne vonia a tak som predpokladala, že bude mať aj príjemnú chuť. Nemá. Na moje pomery je ostrá a taká, neviem, taká umelá. Nie je chutná a veľmi pení, čo je neklamný znak prítomnosti SLS. Čo ma úplne deptá, je jej schopnosť znecitlivenia môjho jazyka. Už počas používania úplne cítim, ako mi brní jazyk a je potom necitlivý, akoby cudzí. Chvíľku mi trvá, kým sa vráti všetok cit späť. Zuby vyčistí dobre, ani ďasná mi nekrvácajú, ale keďže pasta je chemická bomba, ani to ju nezachráni pred úplnou kozmetickou averziou. Považujem sa za tolerantnú osobu, prežijem chemickejšiu kozmetiku, aj keď sa jej pomaly snažím vyhýbať a skôr zamierim do iných vôd. Ale ide ma roztrhnúť, keď si v prírodnej lekárni kúpim niečo takéto a ešte si aj nemôžem prečítať zloženie, lebo je prelepené papierom. Jedným slovom - sklamanie. Naozaj veľké.
Plusy:
  • mäkká tuba
  • pekne mentolovo vonia
  • nekrvácajú mi ďasná
Mínusy:
  • dosť pení
  • nechutí mi
  • tŕpne mi z nej jazyk
  • zloženie
Ako som už spomenula, pastu som kúpila u nás v meste za 5 eur a kúsok. A ľutujem to.
Máte kozmetický produkt, ktorého kúpu naozaj ľutujete?
     

You Might Also Like

8 Vaše komentáre

  1. Pri tej cene a prírodnom označení sa ti ani nečudujem, že si sklamaná. Ja som ešte neskúšala pastu s prírodným zložením, preto sa ťa chcem opýtať, aká je podľa teba naj? S ktorou nešliapnem vedľa?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Miška, dobré skúsenosti mám s Nobilis tIlia, majú suprový zubný gél, ktorý je chutný, dobrý na ďasná a taký iný :) Ale veľmi dobré skúsenosti mám s Weledou, Sante, Logonou aj Laverou. A teraz som si kúpila pastu Neobio, úplná novinka pre pre mňa, tak som zvedavá.

      Odstrániť
  2. Tak to je drsné, že ti znecitliví jazyk.. být tebou bych to vyhodila :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Úprimne.. asi budeš mať dosť ťažké nájsť zubnú pastu bez parabénov - je to dôležitý konzervant a v kozmetike sa používa už veľmi dlho.

    keelifestyle.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Práveže to nie je problém,lebo je už viac super značiek bez hnusných parabenov :) tie značky pochopili,že žiť sa dá zdravo.

      Odstrániť
  4. Zubní pasta není až tak důležitá ;) to ti řekne každý rozumný zubař. je třeba mezizubního čištění, tak vznikají kazy. používám roky už Elmex a drží mi aspoň poslední zbytky skloviny ;) (po lécích z dětství jsem o ní přišla)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pasta je jedným z krokov :) Nesmiem používať zubnú niť, aj medzizubné kefky len obmedzene, takže vsádzam na dobrú pastu, kokosový olej a tinktúry.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe