Ako som spoznala CC krém

15:54

Už tu boli rôzne boomy BB, CC či DD krémov. Vždy som sa tej vlne záujmu vyhla a začala som sa oň zaujímať až neskôr, keď okolo nich opadlo všetko to nadšenie. Po CC kréme od Lavery som siahla najmä preto, lebo som sa rozhodla rozšíriť si zbierku bio dekoratívnej kozmetiky. Po dovolenke som ešte stále celkom pekne opálená a chcela som len niečo na zjednotenie pleti. Nuž, môj prvý  CC krém nie je zlý, ale nesplní všetko, čo sľubuje.









O CC kréme od Lavery si môžete prečítať:


     "Lavera Colour Correction krém kombinuje Anti-Ageing starostlivosť s mejkapom. Hydratuje pokožku a okamžite zakrýva nerovnomernosti. Pri pravidelnom používaní predchádza vzniku pigmentových škvrn a existujúce viditeľne zoslabí. Zmierňuje vrásky a zpevňuje pokožku. UV ochranný faktor 6 chráni pred starnutím pleti. Účinnosť preukázaná nezávislým inštitútom.
  • hydratuje 24 hodín
  • zjemňuje pokožku
  • vyhladzuje nerovnosti
  • redukuje pigmentové fľaky
  • spevňuje pokožku
  • chráni pred voľnými radikálmi
  • UV ochranný faktor 6
- neobsahuje silikóny, parafíny a minerálne oleje, neobsahuje syntetické vône, farby a konzervačné látky,  bez parabénov, certifikovaná biokozmetika, 
Použitie: Najprv pokožku umyte. Potom krém rovnomerne naneste na pokožku. Ak chcete prekrývací efekt posilniť tak naneste ešte jednu vrstvu.
Aktívne látky: BIO Camu Camu - pôsobí antioxidačne, vyrovnáva a zpevňuje pokožku
Ostatné info: Certifikát NATRUE. Certifikát VEGAN.
Objem: 30 ml
Zloženie:
Water (Aqua), Olea Europaea (Olive) opaea (Olive) Fruit Oil*, Alcohol*, Titanium Dioxide (C m Dioxide (CI 77891), Dodecane, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Glyceryl Behenate, Fragrance (Parfum)**, Glycine Soja (Soybean) Oil*, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Polyglyceryl-3 Stearate, Glycerin, Salix Alba (Willow) Bark Extract, Triticum Aestivum Germ Extract, Myrciaria Dubia Fruit Extract*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil*, Cichorium Intybus (Chicory) Extract, Algae, Maltose, Magnesium Gluconate, Mica (CI 77019), Iron Oxide (CI 77491), Iron Oxide (CI 77492), Iron Oxide (CI 77499), Tricaprylin,Sodium Lactate, Xanthan Gum, Saccharide Isomerate, Xylitylglucoside, Hydrogenated Palm Glycerides, Anhydroxylitol, Stearic Acidid, Alumina, Xylitol, Hydrogenated Lecithin, Tin Oxide (CI 77861), Sodium Hyaluronate, Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols, Tocopherol, Tocopheryl Acetate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Linalool**, Citronellol**, Limonene**, Geraniol**, Coumarin**, Citral**
*Suroviny z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
**Prírodné esenciálne oleje"

Nebudem klamať, keď napíšem, že vo svete bio dekoratívnej kozmetiky som ešte stále trochu stratená. Stále sa však snažím zlepšovať, čítam si o nej, študujem si informácie o zložkách, účinkoch a možnostiach využitia. CC krém som chcela ako alternatívu ku klasickému make upu, ale ako sa za chvíľu dočítate, nie je to celkom tak. Tuba má 30 ml, je jednoduchá a pekná. Je z plastu a CC krém sa z nej dobre dostáva. V prvom rade musím vyzdvihnúť vôňu, lebo tá ma nadchla hneď a zapamätala som si ju úplne presne. Je sladká, nežná a dostatočne výrazná, aby zaujala, ale neprekážala. CC krém sa má prispôsobiť farbe pleti, preto by mal sadnúť zhruba každému. Javí sa mi ako skôr svetlejší, nie som si istá, či by mi sedel v čase, kedy som dosť opálená. Poďme sa teraz pozrieť na to, čo sľubuje a čo z toho aj naozaj spĺňa:

  • hydratuje 24 hodín - CC krém od Lavery má naozaj vynikajúcu hydratačnú schopnosť a pleť vďaka nemu nie je vysušená. Po celý deň je hydratovaná a chránená pred nepriaznivými vplyvmi, ktoré môžu pokožke ublížiť (vonkajšia teplota, vlhkosť v miestnostiach, slnečné žiarenie,  teplota vody pri sprche alebo kúpeli, používaná kozmetika, pitie alkoholu a kávy, fajčenie)
  • zjemňuje pokožku - krásne ju zjemní a vyhladí, radosť pohladkať
  • spevňuje pokožku - je pevnejšia a pružnejšia
Čo sa krycích schopností týka, sú slabé. Nezakryje červené fliačiky, vyrážky, žilky. Pleť síce zjednocuje, neprekryje to, čo ma najviac trápi. Je to však jeho jediné mínus, pretože pleť vynikajúco hydratuje, spevňuje, zjemňuje, vyhladzuje vrásky a pokožka pôsobí sviežejšie a rozjasnene. CC krém používam najmä cez víkendy, keď som doma, alebo keď ideme na prechádzky spojené s venčením a nechce sa mi líčiť. Osvedčil sa mi aj pod klasický make up ako denný krém, no musím naniesť aj podkladovú bázu, lebo moja mastná T zóna sa bez nej veľmi rýchlo začne mastiť. Celkovo hodnotím CC krém ako veľmi vydarený. Vôňa a skvelá konzistencia boli predzvesťou zaujímavého produktu. Nekryje veľmi dobre, skôr zľahka zjednotí, ale vynikajúco hydratuje, spevňuje a vyhladzuje pokožku, chráni ju vďaka UV ochrannému faktoru a tiež ju chráni pred voľnými radikálmi. 

Plusy:
  • pekný obal
  • krásna vôňa
  • ideálna konzistencia, ľahko sa rozotiera
  • veľmi dobre hydratuje, spevňuje a chráni pleť
  • certifikovaná kozmetika
Mínusy:
  • slabé krytie, nie celkom vhodné na problematickú pleť, ktorá si žiada prekrytie nedostatkov
CC krém kúpite v eshope www.konvalinka.sk a stojí 13,60 eur.


Aké sú vaše skúsenosti s cc krémom? :)

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. O cc krémech jsem slyšela, ale nikdy nezkoušela. Kouknu po něm alespoň pro zkoušku :)

    MagicBeautyLife

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som si skorej obľúbila BB krémy, ale tento je zaujímavý skôr ako denný krém, nie make up :)

      Odstrániť
  2. Noo presne ten som mala a hned putoval o dum dal. Nesadol mi ani farebne aj krytie slabe. Potom som este mala Cc ci DD krem uz neviem presneod Alverde a to iste, odvtedy uz som na tieto kremy nejak zanevrela a skor teda sa sustredim na make upy alebo bb kremy

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sú veľmi špecifické a myslím si, že mnohé z nás ich veľmi nepoužívajú. Na pracovný deň musím mať rozhodne make up, na víkend doma môže byť aj CC krém.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe