Čierne zlato

16:15

Už je to nejaký ten piatok, čo som prvý raz vyskúšala čierne mydlo. Nadchli ma tak veľmi, že dnes má svoje aj Riško. Skúsila som niekoľko značiek a stále ma lákajú nové. Aj preto som sa rozhodla vziať si čierne zlato od slovenskej značky Musk. Čím viac sa zaujímam o kozmetiku, tým radšej siaham po našich značkách. Prírodná kozmetika je mojou dennou súčasťou a filozofia Musk-u sa mi veľmi páči. Cieľom je robiť veci jednoducho a zrozumiteľne. Aby každý rozumel zloženiu a vedel, čo mydielko obsahuje. Sú to samé prírodné zložky. Zložky sú vyberané svedomito s ohľadom na životné prostredie. Mydlá neobsahujú žiadny palmový olej ani živočíšne tuky a zhruba polovica z nich je vhodná aj pre vegánov. Sú vyrobené procesom za studena, pri ktorom mydlo zreje na vzduchu ideálne aspoň 3 týždne a potom je zabalené do krabičky z recyklovaného papiera.










O čiernom zlate si môžete prečítať:

       "Mydlo s obsahom aktívneho uhlia a esenciálneho oleja tea tree pôsobí na pokožku protizápalovo, hojí akné, popáleniny, mierne odreniny, zmierňuje svrbenie pokožky. Aktívne uhlie zmierňuje mastenie pokožky a odstraňuje z nej nečistoty. Čierne zlato je prírodné, ručne robené mydlo vyrobené kombináciou olivového, kokosového a ricínového oleja. Je obohatené o včelí vosk a preto vhodné aj na citlivú pokožku. Esenciálny olej Tea Tree pôsobí antibakteriálne a protizápalovo.
Hmotnosť mydla je 100g ± 5g.
Zloženie mydla (INCI):
Sodium Oleate (zmydelnený olivový olej), Sodium Cocoate (zmydelnený kokosový olej), Sodium Castorate (zmydelnený ricínový olej), Sodium Beeswax (zmydelnený včelí vosk), Glycerine (glycerol), Melaleuca Alternifolia Leaf Oil (EO tea tree), Charcoal Powder (aktívne uhlie), Aqua (voda), Titanium Dioxide*, Limonene**
*prírodné farbivá
** prirodzene obsiahnuté v esenciálnych olejoch"

      Keď si vyberám produkty, zaváži viacero faktorov. Snažím sa vyberať si najmä prírodnú kozmetiku, pretože nie je testovaná na zvieratkách, zloženie je zdravé pre pokožku a tá rozkvitá. Občas síce ešte zablúdim aj k tej bežnej, ale už je to zriedkavejšie a tiež sa snažím zohľadniť niektoré kritériá. Jedným z nich je aj ekologickosť obalu. Tie papierové mám veľmi rada, pretože sa dajú recyklovať a sú lepšie ako plastové. Musk to poňal správne a papierové sáčiky alebo krabičky veľmi pekne vyzerajú. Čierne zlato má veľmi dobré zloženie, pretože okrem vzácnych olejov je v ňom aj aktívne uhlie, ktorému vďačí za farbu a čajovníkový olej, ktorý má úžasné vlastnosti. Pomáha bojovať proti baktériám, vírusom, plesniam, či rôznym mikróbom. Používa sa pri liečbe rozličných zápalov, infekcií, či poranení. Doma nesmie chýbať v  prírodnej lekárničke, pretože jeho využitie je veľké. Mydlo je ideálne do ruky, jeho hmotnosť je okolo 100 gramov. Keďže sú vyrábané ručne a v menších dávkach, môže sa stať, že mydielka budú mať odlišnú farbu, vôňu a gramáž sa môže jemne líšiť. Vonia príjemne, ľahko po čajovníku, sviežu a nevtieravo. Vôňu si pri používaní takmer neuvedomujem. Vytvára bohatú krémovú penu, ktorá pokožku čistí, ale nevysušuje. Dokáže ju výborne vyčistiť, akoby vyťahuje nečistoty a aj niektoré čierne bodky. Zjemňuje mastenie, hojí akné, zlepšuje zápaly a nevyvoláva pnutie. Po každom použití je dobré dať ho na suché miesto, kúpila som si sieťku na zavesenie, ale radšej ho dávam do mydelničky, ktorá pekne vyzerá. Mydlo je skvelé pre všetky vekové kategórie a po použití pleťovej vody a krému je tvár skutočne svieža a jemná. Bol to skvelý výber aj preto, lebo ak sa o mydielko staráte, vydrží dlho. A keďže u nás mi dosť často miznú, je to dôkazom toho, že dobré mydlo je na nezaplatenie :)

Plusy:
  • papierový obal z recyklovaného papiera
  • skvelé zloženie, slovenské, prírodné
  • jemná vôňa
  • bohatá krémová pena
  • šikovné do ruky
  • veľmi dobre čistí pleť, zjemňuje mastenie, pomáha odstraňovať aj čierne bodky, zjemňuje a upokojuje zápaly
Mínusy:
  • nenašla som
Mydlo stojí 4,30 a nájdete ho v eshope Musk.


Máte obľúbené mydlo na pleť? :)

You Might Also Like

6 Vaše komentáre

  1. Odpovede
    1. Kombinácia aktívneho uhlia a čajovníkového oleja s ďalšími olejmi nemôže sklamať :)

      Odstrániť
  2. Odpovede
    1. Ako to myslíš? Keď ho mám na vani, steká z neho tmavšia voda, ale pena je svetlá, nezafarbilo mi ani hubku či tričko, keď mi tam kvaplo.

      Odstrániť
  3. Presne tak som to myslela :-). Robia to vsetky cierne mydla? Napr. aj cierne mydlo od Soaphorie?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobre som to pochopila :-) každé moje čierne mydielko trochu farbilo vodu, niektoré viac,iné menej, preto vždy vaňu hneď opláchnem a mydlo dám do suchej mydlovničky.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe