Ako som spoznala DODIE´S

18:14

S prichádzajúcou zimou sa u mňa v izbe rozhárajú plamienky sviečok. Ich svetlo a teplo potrebujem, aby som načerpala energiu. Za posledný rok som si zvykla na vonné vosky. Prevoňajú izbu, dni, pochmúrnu náladu. Dlho som nakupovala len Yankee Candle, ale začala som sa obzerať aj po nových značkách. Tak som narazila aj na DODIE´S.

























Tieto vosky si ma získali. "Značka DODIE´S působí na trhu již 18 let. Výrobky této značky jsou vyhledávány pro svou vysokou kvalitu a hlavně poctivou ruční výrobu. Každý kus, který si zakoupíte, je originál. V rodinné manufaktuře v Kladně vznikají pod rukama českých žen každý den voňavé skvosty ve tvaru srdce. Pro výrobu vonných vosků se používá výhradní přírodní palmový vosk a vonné esence nejvyšší kvality-přírodní silice a esence, antialergická aromata. Vosky neobsahují žádná aditiva ani leštidla. Všechny výrobky DODIE´S jsou českým výrobkem (českého původu)." (zdroj)


Vybrala som si vône, ktoré má rada a tiež vône, ktoré mi priniesli už aj kúsok Vianoc. K objednávke som dostala aj pár ovocných vzoriek, aby som spoznala aj ďalšie vône. V balení sú štyri menšie srdiečka, ktoré vážia 25 gramov a ich doba horenia je okolo 10 hodín. Zvykla som si každé balenie rozdeliť na dve a dve srdiečka a vydržali mi pekne voňať zhruba dva večery. Tých 10 hodín je zhruba presných, niekedy to môže byť o kúsok menej. Dôležité je, aby bol vosk vo vyššej aromalampe, mala by mať aspoň 11 cm. Je to preto, lebo palmový vosk sa môže v nižších lampách pripaľovať a nebude voňať tak, akoby mal. Vosk sa rýchlo rozpúšťa a ľahko sa odstraňuje z aromalampy. Keď stuhne, krásne vyzerá, akoby bol pokrytý snehovými vločkami. Ich vôňa je krásna, autentická a ľahká, obklopí vás ako voňavý oblak. Srdiečka sú vyrábané ručne a pôsobia rozkošne. 
Z vianočných vôní som si vybrala Winter Time a Advent. Majú v sebe naozaj kusisko Vianoc a naozaj okolo seba cítite škoricu, sladkosti a varené víno :) Odporúčam na prevoňanie Vianoc, pretože domov je o niečo útulnejší  a voňavejší.
Z kvetinových vôní som si vzala Sakuru a Levanduľu. Hoci milujem všetko levanduľové, Sakura si ma absolútne získala a už dlho som necítila niečo tak nádherne kvetinové, sladké a svieže zároveň. Pokojne by som brala aj parfum takejto vône. Levanduľa mierne zaostala, ale rozhodne nemôžem povedať, že by nesplnila, čo som od nej očakávala.
Ako kávičkár som zablúdila aj do kávových vôní Caffe&Choco a Capuccino. Obe sú veľmi príjemné a úplne by sa hodili do kaviarní. 
Vzorky boli ovocné a musím povedať, že naozaj voňali ako ovocie, ktoré mali znázorniť.

Úplným víťazom sa stala Sakura pre jej nežnú kvetinovú vôňu. Nečakala som, že práve ona vyhrá, ale nádherne prevoňala celé poschodie. Za mňa môžem srdiečka DODIE´S len odporúčať. Okúzľujúca vôňa naplnila prázdno po chýbajúcom slnku, teple a svetle a rozhodla som sa doplniť zásoby voskov.

Vosky nájdete v eshope www.vosky-votivky.cz, kde stojí 49 Kč, čo je okolo 1,90 eur. 


Poznáte značku DODIE´S? :)

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe