Ako som spoznala Joik

17:45

Spoznávanie nových značiek ma asi ešte veľmi dlho neprestane baviť. Niekedy večer, keď sa mi už nič nechce, si sadnem k počítaču a pozerám si stránky s prírodnou kozmetikou. Čítam, porovnávam, dozvedám sa niečo nové  a vznikajú moje wishlisty, z ktorých potom nakupujem. Obyčajne si ešte predtým prečítam zahraničné recenzie, pohľadám si články a tak sa rozhodnem, či sa do značky oplatí investovať. Rokmi som si pomerne dobre vycibrila cit na výber dobrých produktov, aj keď občas sa aj majster tesár utne a niečo nesadne tak, ako som plánovala. Pri potulkách v jednom z mojich najobľúbenejších eshopov som našla estónsku značku Joik, ktorá v ponuke nádherné produkty. Značka JOIK patrí k najväčším a najznámejším firmám s prírodnou kozmetikou v Estónsku. Značka ako prvá začala vyrábať sviečky zo sójového vosku.  Slintala som už pri obaloch, preto som sa nevedela dočkať, až niečo vyskúšam. Voľba padla na pleťovú masku, keďže bez nej si neviem predstaviť ani jeden týždeň. Aj na výlet do Prahy, kde sme boli od štvrtka do nedele, som si pribalila masku, aby som bola počas týždňa spokojná :)









Zloženie masky je super: green illite, camellia sinensis seedcoat powder, mentha piperita leaf powder, mel powder, whole milk powder

Vybrala som si čistiacu a vyhladzujúcu masku, ale už dnes môžem vyhlásiť, že nie je mojou poslednou, pretože ma nadchla. Moja maska je kombináciou zeleného čaju, mäty, zeleného ílu, medu a sušeného mlieka. Je ideálna pre moju problematickú pleť, pretože má antioxidačné, čistiace, antibakteriálne účinky, chráni, zmatňuje, regeneruje pleť a pomáha jej bojovať s predčasným starnutím. Namiešaná je tak naozaj vynikajúco a preto sa netreba čudovať, že som bola veľmi zvedavá na to, čo dokáže s pleťou. Okrem tejto masky sú v ponuke aj rozjasňujúca s brusnicami a čiernymi ríbezľami, vyživujúca s ovsenými vločkami a medom (moc ma lákala aj táto), omladzujúca čokoládová maska tá bude moja) a tiež hrubý pleťový peeling, ktorý ma lákal tiež. Skončili vo wishliste:) Pleťová maska má 75 g a je v pevnom plastovom obale. Je priesvitný, čiernym vrchnáčikom a vidíte, akej farby masky je i to, koľko jej ešte ostáva. Je ľahký a dobre sa uprace do poličky. Po minutí masky si ho asi odložím, lebo je ozaj pevný  a dobre sa doň budú ukladať drobnosti. Zelená maska je prachová a sú v nej väčšie i menšie kúsky. Už prášok vonia jemne po mäte, ale ten ovoniavam len veľmi opatrne, lebo odkedy som vdýchla íl, dávam si na prachové produkty sakra pozor :) Najradšej ju miešam len s vodou, lebo vtedy jej vôňa nádherne vynikne. Je to mätová vôňa, nie ostrá, krásna ako si ju pamätám z každého horúceho leta.  Pasta sa dá vymiešať dobre, vznikne masa, ktorá sa dá dobre naniesť na pleť. Potrebujete ale štetec, prstami by to nešlo. Nanáša sa pomerne dobre, ale keď je hustejšia, môže opadnúť, preto sa snažím trochu redšiu pastu vytvoriť. Po nanesení mám príjemný chladivý pocit na tvári, po chvíli prejde. Maska neštípe, nepáli, nespôsobuje pnutie. Môžete ju mať na pleti okolo 10 – 15 minút. Čím dlhšie, tým suchšia ostane a potom ide trochu ťažšie dolu, preto automaticky siahnem po hubke. S ňou to je jednoduchšie a ešte slúži trochu aj ako peeling. S vlažnou vodou a hubkou to nie je veľký problém. Po umytí je pleť vypnutejšia a vyhladená. Je jemná na dotyk. Výborne čistí póry a pomáha odstraňovať aj existujúce čierne bodky. Reguluje tvorby kožného mazu, pleť nie je mastná a lepšie vyzerá. Celkovo pôsobí sviežo, odpočinuto a je jemná a mäkká. Po aplikácii nočného krému som ozaj spokojná, lebo viem, že ráno sa zobudím s pleťou ako bábätko. Maska patrí k tým najlepším, nielen vynikajúcim zložením, ale aj účinkami.

Plusy:
  • Pevný plastový obal, zíde sa aj po minutí masky
  • V ponuke zaujímavé masky
  • Prachová, dobré zloženie
  • Pekná, mätová vôňa
  • Vytvorí sa pasta, ktorá sa dobre nanáša štetcom
  • Čistí, zmatňuje, vypína, vyhladzuje pleť


Mínusy:
  • Nenašla som


Masku kúpite v eshope Krásna Každý Den, kde stojí 295 Kč. Je to okolo 11 eur. 

Ktorú z masiek by ste si vybrali? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. O tejto značke som už čo-to počula, vyzerá celkom zaujímavo :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som zatiaľ len na zahraničných blogoch a u Bebe z blogy Ružový chrúst čítala, preto som ju chcela skúsiť :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe