Ako vonia leto

16:28

Limitované edície majú svoje čaro. Sú nové, svieže, neopozerané, na chvíľu. Občas zamrzí, keď zmiznú, lebo môžu byť famózne, ale časom ich zasa nahradí niečo nové. Letné limitky prinášajú závan slnka, mora, ovocia a všetkého krásneho, čo sa nám s letom spája. Toto obdobie je moje srdcové. Dobre, nadávam v okamihu, ako mi stoja kropaje potu na čele a v mojej izbe je ešte večer okolo 30 stupňov (neverte, keď vám povedia, aké je podkrovie fantastické) a som prilepená na mojej koženkovej stoličke. Nadávam aj vtedy, keď ma teplo unaví a nechce sa mi ani chcieť. Ale nič to nemení na tom, ako toto obdobie milujem... Dlhé dni a veľa svetla aj večer. Miešané nápoje alebo pohár studeného vínka na terase. Ľadová káva v ruke pri prechádzke po meste a hľadaní tieňa. Nekonečné zaváranie ovocia a zeleniny. Nočné nájazdy na jahody v záhrade, lebo rodia celé leto. Voda, voda a ešte raz voda. V akejkoľvek podobe. Ležať vo vani, plávať v bazéne, behať po daždi, chladiť sa ľadovými kockami. A samozrejme. Domáce ovocie! Lebo tomu sa nevyrovná nič. Ním je inšpirovaná aj letná voňavá edícia Yves Rocher. Jej toaletná voda a sprej do vlasov si ma získali na prvý ňuch.














O toaletnej vode si môžete prečítať:

      "Nespútaná krása prírody Vám toto leto prináša neodolateľnú hru pastelových farieb a koktail osviežujúcich vôní. Toto leto spoznajte svoje druhé nespútané ja! Tento iskrivý koktail dominuje sviežimi a neodolateľnými ovocnými a citrusovými tónmi, ktoré Vám prinesú leto plné pestrých zážitkov."

O spreji na vlasy si môžete prečítať:

       "Nespútaná krása prírody Vám toto leto prináša neodolateľnú hru pastelových farieb a koktail osviežujúcich vôní.
Delikátny a svieži vlasový sprej prevonia Vaše vlasy letnou vôňou nespútanej krásy. Praktický doplnok k Vášmu letnému rituálu krásy, ktorý podčiarkne Vašu ženskosť. Viac ako 98% zloženia je prírodného pôvodu."


              Limitované edície od Yves Rocher obľubujem už niekoľko rokov. Najmä tie vianočné, ktoré prinesú čaro Vianoc do kozmetiky. Balzamy na pery, mlieka a sprchové gély voňajú počas decembra celým bytom a vždy je to niečo nové, zvláštne a voňavé. Letná edícia sa nesie v znamení ovocných tónov. Nebudem klamať, keď poviem, že vôbec netuším, čo tam cítim. Identifikovať dokážem citrusové vône, no to sladké, čo je vo vnútri a dominuje to, neviem. Je to ale krásna súhra, úplne evokuje leto s drinkom na pláži. Ten pocit slobody, keď zafúka vietor do tváre, pohladí ju a všetky mraky odnesie ďaleko preč. Osviežujúci, opojný pocit, že neexistuje nič, čo by tú chvíľu dokázalo pokaziť. Táto toaletná voda je ako stvorená na čas strávený tým pokojným nič nerobením. V práci ju mám na stole nielen preto, lebo nádherne vonia a občas si ju v priebehu dňa frknem zasa, ale aj preto, lebo pekne vyzerá. Je taká zvláštne ružová, pekný flakón ozdobený zlatým písmom a kvetmi. Má 100 ml a je trochu ťažší a väčší, ale v kabelke sa mi nosil dobre. Je pravda, že pri toľkých hovadinách sa tam aj stratil, ale podstatné je, že mi neodpadla ruka. Vôňa je krásna a jemná, ale pomerne rýchlo vyprchá. Po asi hodinke je ju cítiť len keď sa pohnem a po ďalšej hodinke už jemne vonia len oblečenie. Vtedy po nej siaham zasa a použijem ju niekoľkokrát denne. Na druhej strane, v lete to ale nepovažujem za problém. Vtedy sa aj parfumom vyhýbam, lebo vôňa sa niekedy zmení, ostane ťažkou alebo mi jednoducho nevonia. Ľahká toaletná voda sa nemení a keď ju prestanem cítiť, použijem ju zasa, čím ma opätovne obalí do ovocného závoja. To, čo by sa teda mohlo javiť ako jediné mínus, paradoxne v lete za mínus nepovažujem. V zime by ma to trochu jedovalo, ale teraz nie. Za 100 ml toaletnej vody zaplatíte 8,90 eur. Koľko vám  jedno balenie vydrží, sa mi ťažko odhaduje, keďže ju používam niekoľkokrát denne, ale po mesiaci a kúsok som mala ešte polovicu.
                Druhým voňavučkým kúskom letnej limitovanej edície je sprej na vlasy. Dva roky dozadu by som povedala, že je to kravina. Dnes si tieto spreje kupujem rada. Sprej vonia ako toaletná voda a len podčiarkne tú krásnu vôňu. Toaletnú vodu si dám na pokožku, občas na oblečenie. Sprej si nastriekam do vlasov a ostanú voňavé. Vôňa je tak povzbudzujúca,  že len závan dokáže vyčarovať o stupienok lepšiu náladu. A keď nemám po ruke toaletnú vodu, frknem na seba trochu spreju. Má 100 ml a je v plastovom obale, takže je ľahší a lepšie sa nosí v kabelke. Rovnako krásne vyzerá, takže je potešením aj pre naše oči. Sprej stojí 6,90 eur a je ideálny na dovolenku, festivaly alebo aj na zlepšenie nálady. Vydarenú limitku nájdete buď v kamennej predajni alebo v eshope Yves Rocher

Ste fanúšikmi rôznych limitovaných edícií? :)

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Z tejto edície mám vôňu, a som z nej nadšená pretože je ozaj krásna :) Trochu mi pripomína Dare od značky Guess, ktorú som taktiež mala veľmi rada :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mám ich doma a proste neviem sa ich nabažiť taka klasická letná vôňa:))

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe